Saturday, November 24

Ayuni buang kerakyatan Malaysia demi cintakan Artis KPOP.

Assalamualaikum.


Kecoh di twitter, semua Kpopers marah pasal artis Kpop kena baling dengan kasut (maybe) and di boo dengan teruk oleh rakyat Malaysia di Sunway semalam.


Sebenarnya aku pun marah juga siapa makhluk Allah yang pandai sangat baling object ke arah artis ni. Tak beradab. Tapi chill lah jangan lah sampai taknak mengaku awak tu warganegara Malaysia. Twitcon pun pakai baju sekolah. Aduh!

Si Ayuni and bell ni pulak bijak pandai ni pula marah sangat gamaknya artis kegemaran dia dilakukan sebegitu, lalu dia pun update lah kemarahan dia tanpa memikirkan akibat yang bakal di hadapi kelak. Cewah ayat aku! Kihkih~

Okay lah. Aku malas nak borak lebih. Berita selanjutnya boleh lah anda lawati : http://www.ehgosip.com/2012/11/ayuni-buang-kerakyatan-malaysia-kerana.html

13 comments :

maszull said...

assalamualaikum eyfa...jom kita tengok ...;)

Anonymous said...

RT @Alak Entwurfs k0 nak patah IC kew...patah PALE kew.... pegi la MAM!!... nak KPOP sangat~ tergedik2 menari macam HARAM!!! mmg pat0t p0wn kne boo00000!!!!!!!!!!!!!! hakhakhahakahka!!!!

#peace~! no war!!! Vm ^_^ INDIE! f0rever!!! \m/

Anonymous said...

memang malaysia bukan negara yang tenang untuk diduduki pun..
barang mahal..
pelapis masyarakat pun sangatlaa rosak..
tatasusila lagilaa out..
boleh pahamlaa knp rakyat xsayang negara sendiri..
tapi masalahnya , budak tu pun xada adab jugak sbb ckp mcm tu..
kalau nak tukar warganegara xde masalah pun..
keluar duit n turun naik pejabat jelaa..
buat update mcm gitu menimbulkan masalah jer..

Nurmujahidah Ismail said...

wah,, hal cenggini memang tak leh diselamatkan,, kewarganegaraan kot,, tak de dah nak hide muka bagainya,, haha

Dear KHY said...

bertindak perlu rasional. kita pon mesti tak sanggup jugak kalau artis kita diperlakukan sedemikian rupa dinegara dorang.tapi marah pon jgn sampai makan diri

Anonymous said...

Setuju sangat..

ct kektus said...

budak tu nak pindah korea tak dapat. tu ayat meraban je.

saifudin said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Anda tenggelan bukan karena jatuh ke air, Anda tenggelam karena tinggal di dalamnya.

Tea Dno said...

ni lagi orang gila. apelah. susah jugak bila mak bapak tak pantau.

cik fixie said...

pape ntah diorang tu

Anonymous said...

tak sangka aku,ade jgk org malaysia (ISLAM lagi tu ) bodoh cam gini...kerana artis sanggup ckp cmtu,klu sb ulama ke xpe jgk...pergi duk masjid istigfar byk2 ler...ade otak letak kat lutut...punah2 bdk2 zaman skang...aparaaaa

Anonymous said...

saya pun setuju sangat kalau nak tukar kerakyatan terus tukar je la x payah sibuk nak bagi tahu orang memang politik malaysia menyebabkan oranf x suka tinggal di malaysia

Azwar Syuhada said...

Taksub sangat dengan negara luar.. ermmm...

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com