Sunday, November 25

Twitter trending : Lyana Evans dan Hana Hawani

Assalamualaikum.

Semalam belum habis lagi kes Ayuni sekarang dah di tambah pula dengan kes Lyana Evans. Kahkah! Aku kadang-kadang rasa nak letup aje kepala sekoq sekoq pasal bahlol melampau.

Ayuni kes tak mengaku dia Malaysian, yang kes Lyana Evans ni pula nak suruh bapa dia mati cepat sebab bapa dia selalu halang dia melepak/tidur rumah kawan, balik lewat malam and etc.


But yang bangang nya budak ni, apesal kau tak lari rumah aje dik? Kau minta doa suruh ayah kau mati awal kau ingat Allah nak makbulkan ke? aduhai.

Tu lah bebudak sekarang ni makin lama makin kuajaqqq~ Aku rasa macam nak azan aje telinga sorang-sorang kasi bernanah telinga tu. Kalau bapa kau mati kau nak makan apa? makan pasir? kau ingat kawan-kawan kau ke boyfriend kau ke nak bela ke makan minum kau? Please lah! Otak letak kat mana dik? Simpan dalam peti ais ke?


Haaa ni lagi seoarang budak yang bebal abadi, nak bunuh diri sebab break dengan boyfriend dia. Konon boyfriend dia curang. Aishh! Dunia dunia! Kau nak mati pergi mati jelah yang sebuk nak update kat twitter dah kenapa? nak orang simpati? aduhh. Bebudak sekarang ni macam-macam perangai!!!!

Tapi kan aku rasa kan bebudak sekarang ni sebenarnya nak PERHATIAN je. So kita abaikan aja mereka ni semua.

24 comments :

Engku Muzahadin said...

Hahaha..Kelakarnya baca twitt diorg. Nak perhatian je tu. Entah2 mmg takda ayah pun, mana kita tau.. Macam2 pesen bebudak skrg ni..

WaneyRedza said...

Hai budak budak.. Ape seyh budak mcm nih.

anis marissa said...

bdk2..bese la tu...

CekbOlat-bOlat said...

macam FAKE mnta perhatian je . sbb tgok die baru buat acc x smpai 24jam .
sesaje kot die ni .

maluu je .

~emi~ said...

Heh dah kenapa bebudak yg buat perangai ni sume nak pakai nama evans kat belakang. Yang dulu tu Milano evans pun sama jugak. haha

Watsegen said...

Itu namanya men"Capub" Alahai , sedih ada , nak tergelak pun ada tengok perangai dia orang ni . Dunia akhir zaman~

SiBudakKurus said...

rasa macam dia org sama je setiap fake account ni..nak raih populariti lah tu..haha

Antoinette Fadriana said...

Deorang nak perhatian sebab family tak kasi sepunuh perhatian. Eh silap, family kasi perhatian, deorang je nak lebih lebih -..- Semoga deorang belajar cara bersyukur, insyaAllah

Afie Qaisarah said...

alaahh... sbnrnye dye mintak bf dye bace tu.. mintak simpati konon.. ngada2 lah bdk zaman skg ni... Haiisshhh.. kesian2..

♥ aliahƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ said...

Budak2 mcm ni, tak fikir pnjg. tak fikir masa depan. dia tahu nak hidup bahagia je. tapi, taknak tempuhi kesusahan. mana ada org yg bhagia spnjg masa. sampai masa, manusia diuji jugak kan ?

Anonymous said...

Lyana Evan tu cakap bapak dia nak kawin satu lagi. tu pasal dia meroyan macam orang mati anak :p

ct kektus said...

kurang kasih sayang agaknya budak2 ni. kesian. huhuu

Farhana Nazwin said...

macam-macam budak sekarang...

Anonymous said...

SEMUA YG SME SPESIS CAM DIORG NI BODO..NI KONFEM NERAKA JAHANNAM LA

azam khairuddin said...

bg aku kita tak bole nk judge sgt diorang ni. mmg diorang salah. tp kau tak perlu highlightkan. lyana tu org kte kne rogol ngn bpk sendiri. so put urself in her shoes. why not, u approach them since ure good enough to judge em

azam khairuddin said...

http://ohbloglagi.blogspot.com/2012/11/lyana-evans-apakah-yg-lebih-batak-hot.html this what i read. feel free to read. maybe this is a lie, but, sangka baik itu lebih baik sis

azam khairuddin said...

jap satu lg aku lupa nk bgtau. its better if u blog a new post sayin ure sorry for judging. len kli any posts, jgn judge org, lebih baik tulis dgn iat menegur. means tak perlu sgt nk highlight their names bebagai. support makes others better. judging drags them to doom. pilih. nk saham syurga atau saham neraka. sekian. ps; ak pun judge org, tp ak cbe menolak kemungkinan tu. so sesame kita berbah

Tea Dno said...

lorh. orang gila memang gini la. --.

Anonymous said...

kita kadang2 taktau apa yg dah jadi disebalik hidup seseorang tu. untuk kes macam yg lyana ni. Kita taktau life sebenar dia mcm mana. kita pun taktau bapak dia ni mcm mana. dan semua org pun taktau kenapa dia nak post bnda2 yg mcm tu.. mmg lah salah cara dia tu. tapi kita sendiri pun taktau kan kenapa dia jadi sampai mcm tu. kita taktau background life org tu. mungkin dlm family kita, hidup kita, sempurna. tapi org lain? kita taktau life mereka mcm mana. kita tak kenal dia, tak kenal bapak dia, tak kenal family dia, so biarkan je lah. tak perlu masuk campur. just amek iktibar shj pun dah cukup. tak perlu aib kan dia. tak perlu pun post entry ni dan bg komen dan pendapat sendiri sedangkan diri kita pun selalu melakukan kesilapan. maaf jika ayat saya meninggu perasaan. tapi saya cuma nak ckp, walaupun org tu buat salah, kita patut bg nasihat dan ckp baik2 dgn dia. jgn terus bash dan jgn terus buat kesimpulan yg melulu. assalammuailaikum.

Ain Dzaya said...

kesian betul budak budak zaman sekarang. kurang kasih sayang ibu bapa..

Afifah Alias said...

Aku tak perlu kot nak buat post nak minta maaf bagai. Aku tak judge sesiapa pn. Dan post aku pn xde nak nasihat dorg apa-apa.

aku pun xde mention kt sini aku baik mcm malaikat. so, kau pun nak sound tgk la kiri kanan. Aku just post apa yg aku rasa. Tak suka so aku xboleh buat apa. HAHAHA. kau tak perlu nak aturkan apa yng aku perlu dan tak perlu buat. ty.

Pesta ulang tahun said...

menarik artikelnya salam kenal yaaa :D

Hafiz Rahim dari Planet Matoki said...

i cuma boleh kata yg i menyokong ayuni. i benci haters kpop. mereka tak tau yg kami ni lebih ganas daripada pengganas.

Leadership Developmant Training said...

nice blog :)

salam kenal dari kami outbond di malang :)
jangan lupa kunjungi kami di website kami : http://www.nolimitadventure.com/

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com