Saturday, July 28

Persatuan Usahawan Niaga Taman Setiawangsa

Assalamualaikum.

Persatuan Usahawan Niaga Taman Setiawangsa. Abah aku salah satu ahli jawantan kuasa dalam persatuan ni. Actually abah aku dah berpuluh-puluh tahun berniaga dekat area Setiawangsa tu and setiap tahun memang akan ada Bazar Ramadhan dekat area Setiawangsa tu.

Dipendekkan cerita sejak tahun lepas tiba-tiba aja ada masalah dengan tapak berniaga untuk Bazar Ramadhan. Aku tak tahu lah, maybe orang-orang berpangkat besar ni memang suka nak menindas and suka nak tutup periuk nasi orang agaknya. Dia kira anak bini dia je nak makan? nak raya? Orang lain tak payah makan? Duh! --"

Kebanyakkan peniaga dekat sini semua peniaga tegar. Berniaga jadi sumber pendapatan. Kalau xberniaga kira xde la duit nak makan. Mereka buka peniaga part time yang suka-suka nak cari pendapatan lebih bulan Ramadhan ni.

Sebelum okay aje tak ada masalah, sekarang pulak tiba-tiba tak boleh nak meniaga kat Setiawangsa tu dah kenapa? Nampak tak permainannya kat sini?

Utusan | 27 July 2012

Aku malas nak borak lebih-lebih aku pun bukan rajin sangat nak melibatkan diri. Aku duk dengar abah aku cerita je. Tapi aku pelik kat Keramat tu punya banyak Bazar, siap depan Jusco tu pun nak buat Bazar. Itu korang approve pulak? Kat Setiawangsa yang dah berpuluh-puluh tahun ni korang tak kasi niaga? Der! akal ada ke? -_-"

3 comments :

XxFaraizatii2NdxX said...

jemput join kak..\
http://faralalalala.blogspot.com/2012/07/segmen-aku-terjah-aku-follow-apakah-itu.html

faridah nazurah said...

busuk hati la dorang tu.. saje je xnak kasi org meniaga

rafflesia said...

syieda pun malas nak pikir hal macam ni, sana boleh sini xboleh. :( tapi kalau punca rezeki kita, terpaksa la cari tempat lain.

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com