Wednesday, December 21

Barbie Doll kertas

Assalamualaikum.

Hari ni aku nak cerita masa aku kecik-kecik dulu. Masa kat sekolah rendah and sekolah agama aku dulu memang famous satu mainan ni di kalangan budak-budak perempuan kat sekolah tu. Time aku tidur semalam tetiba aje aku teringat.

Aku rasa maybe ada di kalangan korang yang pernah main kot? aku tak sure sebab sekarang ni dah tak ada jual kot benda ni. Aku rasa rindu pulak nak jadi budak-budak (sebab time budak-budak aku sangat comel) HAHA.




Jyeah! BARBIE DOLL KERTAS. Aku sangat suka main mainan ni masa kecil. Tapi barbie doll yang real aku tak suka pulak, aku tak tahu kenapa. Hihi. Dulu aku selalu pergi kedai runcit semata-mata nak beli baju baru untuk barbie doll kertas aku ni. =P

Memang berlambak gila baju untuk barbie doll aku. Kat rumah asek kena marah aje. Dah main tak reti kemas balik. Kadang-kadang sampai patah kepala barbie doll tu aku main. Kan kertas aje senang lah patahnya. HAHA


Ada lagi tak jual benda ni eh agaknya? Huhu. Sekarang ni aku nak pergi kedai pun jarang. Yang aku tahu pergi keja, balik kerja terus tidur. Hehehe.

KBAI~

15 comments :

fazzlim said...

dulu masa kcik2 dulu slalu sgt maen barbie doll krts ni...stiap kali pergi kedai kalu jmp barbie doll ni mst beli...tp skrg dh sush nak jmp ntah2 dh xde jual dah barbie doll kertas n...

nur anis said...

wahhh..ni best ni main time kecik-kecik dulu..lepas tu pangkah dekat leher anak patung..sebab takut dia hidup..huhu

wanabee said...

haha..sama lah... memang suka main sampai patut2 jadi lembik nk koyak.. :P

meLLy! said...

dulu pun melly salu main gak. best kan. melly pin penah buat entry pasal ni gak hehe

Darwish said...

eh2 ! samalah macam darwish...katt rumah darwish sekarang nieyh banyak !
sekarang nieyh pun ada jual la..kat kedai runcit..kat tepi sekolah..kat sekolah...dan banyak lagi la...sekarang nieyh baru ada 30 koleksi...nak adA 50 ...xpi nak kena beli lagi la....

J.Syazwana said...

tak pernah main sebab time kecit2 dulu perangai macam lelaki. men guli lah men kejar2 lah. hahaha

siti kektus said...

mainan ni femes kat tempat kite. kemain eksaited tau masa nak salin2 baju patung tu. hehe :p

Teenager Housemaid said...

kecik2 suka main bende ni..:)

^^eKaTiKaH^^ said...

huuh, teringat zaman kanak-kanak dulu.. selalu main permainan nie.. hee

faridah nazurah said...

Haha aku pun main hak
benda alah ni

Rosalia said...

sy ske main jgk :D tp skrg ssh nk cri. even dh besar still ske main cme bdk skrg je dh tak de trend mcm kita dlu kan?

Ezy Chiaki said...

suke gak maen mnde alah ni..
kehkeh..

Abg Stalker said...

ok jgn terperanjat,sbb dlu abg pun main gk benda ni :P HAHAHAH..serius beb,abg main dgn ank2 buah.hee :D

Azzah said...

sis masa sekolah pun main benda ni tapi tak beli.lukis sendiri barbie dan baju dia..

Hermin said...

ha'a dulu balik jer dri sekolah mesti akn singgah kedai beli dlu benda nie...

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com