Friday, December 30

Bangga melakukan kejahatan sangat tidak cool okay.

Assalamualaikum.

Manusia sekarang, bila buat kejahatan bukan main bangga lagi. Kalau boleh nak kasi semua orang tahu tentang kejahatan yang dia buat. Aku pun tak faham kadang-kadang, apa yang nak di bangga kan sangat ntah kan?

Benda ni bukan baru-baru ni aje aku perasan. Dah lama dah cuma macam malas aje nak bangkitkan soal ni. Kadang-kadang bila buat maksiat bukan main heboh lagi. Siap bercerita sambil buat muka riak. Kalau boleh aku nak ludah-ludah je muka dia.

"Fa, buncit tak perut aku? Aku minum arak doe semalam. Sumpah layan."

So sekarang apa masalah kau? Kau nak kata kau hebat ke kau berani sentuh dan minum arak? Weh common lah babe. Orang lain pun mabuk x ada lah nak cerita heboh dekat semua orang. 

"Perghh! Tak sabar nak tunggu ladies night, nak masuk club"

Perangai kau memang tak boleh lagi celaka ke doe? Lepas tu kau duk terkinja-kinja menari depan aku. Kau ingat kau sexy? Macam orang tak siuman aje. Orang lain pun pergi juga club sayang, tapi x lah macam kau dah macam perempuan murah.


Lepas tu boleh lagi bangga upload gambar dalam laman sosial berpeluk-pelukan, bercumbu-cumbuan dengan lelaki dalam bilik. Atas katil pulak tu. Orang yang comment gambar kau yelah cakap "Sweetnya korang". Dalam hati? "Sumpah murah perempuan ni."

Kau nak ke mana bangga-bangga sangat buat benda-benda macam ni? Relex sudah. Sendiri buat sendiri simpan sudah tak perlu lah nak show off dekat semua orang yang kau dah berjaya melakukan kejahatan. Menda tu tak cool langsung okay? Aku bukan apa. Aku kesian aje. Kesian dekat ibubapa kau. Dunia...Dunia...

Esuk mesti ramai yang sambut tahun baru kan? Maksiat dah tentu merata-rata. Comfirm! HAHA. Dari kau tanam azam yang bukan-bukan baiklah kau berazam kurangkan buat maksiat. Lagi elok. Apa-apa pun HAPPY NEW YEAR~

KBAI~

9 comments :

aimie amalina said...

tula penomena org skrg kan
pelik2 je ha
huuuu


selamat thun baru dea! :))

Cik Zai said...

Setuju sangat-sangat!!! Apalah nak dibangga2kan perkara tak baik..Happy new year author ^_^

Azzah said...

benda terlarang la lagi orang nak buat kan..

cik najihah said...

tu nampak meremehkan bende yg sangat penting

emy|farid said...

menyampah doe ngan mereka ni,
selalu emy unfriend je mereka2 yg emy kurang bkenan

Live to Life said...

betol2 ! setuju sangat2 . macam kat entry nie http://caalrules.blogspot.com/2011/12/tips-apa-yang-tak-patut-kite-buat.html

CikMai said...

minta kita dijauhkaaannnn

nurpiska said...

betul tu.
i pon ade mmber camtu.

faridah nazurah said...

biasalah tu.. bajet2 hebat la sangat

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com