Thursday, September 8

Insaf hanya untuk 5 minit

Assalamualaikum.

Raya. Raya. Raya. Sekarang ni dah masuk 10 hari kita raya kan? Itu pun if eyfa tak silap lah kan. Hmmm. Masih terasa lagi ke korang raya ke-10 ni? Hehehe. Sebut pasal raya semua mesti nak maaf bermaafan kan? Bak kata pepatah buang yang keruh and ambil yang jernih.

Tapi yang tak sedapnya lepas raya aje masing-masing buat perangai lama balik. Rasa macam maaf and kesedaran tu kekal selama 5 minit aje. Kira macam harini minta maaf then esuknya dah ulang balik kesalahan yang sama.

Then apa point korang minta maaf but esuk lusa korang still tak ubah perangai buruk korang tu? Patutnya bila korang dah sedar tentang kesilapan korang cuba lah ubah perangai korang tu kepada yang lebih baik kan lebih bagus macam tu?

Eyfa cakap macam ni sebab eyfa pun lebih kurang sama aje sebenarnya. Insaf 5 minit je! Hehe. Entry ini eyfa tak tujukan dekat sesiapa. Just untuk muhasabah diri sendiri agar tak mengulangi kesilapan and kesalahan yang sama. Biasalah lah manusiakan sering lakukan kesalahan.

Minta maaf lah secara ikhlas baru timbul rasa kesedaran dan keinsafan dalam diri.
KBAI~

12 comments :

Luqeem™ said...

btul2..kesedaran yg sikit..

sptutnya hdup dah brubah spnuhnya la..ni x..

ArulchelseA said...

biasa la tu..sama la.. kih kih kih

SoLy SoLicious said...

Macm hangat2 taik ayam kan..hahah

sergeant keroro said...

biasala manusia ni, huhu T__T

siti kektus said...

err. kdg2 ada juga terbuat perangai lama. :p

izfanora said...

belum berkesempatan nk minta maaf kat semua.. :|

effa, izfa minta maaf.. :) selamat hari raya..

halidaRahman said...

semua org mcm tu. manusi nii mudah lupa. smalah mcm hR pon :D hihi

Minah Blur said...

oppsss..terkena! huhu...

first raye bru minx maaf ngn adek pastu raye kedua da gado haha

mizzkechique said...

dh lumrah.. hr ni mnta maaf..esok buat blik.. kdg2 MK pun mcm tu.. huhu... jahatnya syaya..

kura said...

okeyla. janji insaf. je dak? heheh

Fendy said...

mcm 2 la manusia kan....maaf hanya pada kata2....dan bukan pada hati

iPai said...

erm rasanya ramai je macam ni .. jadi banyakkan laa bermaafan kan .. sebab kita memang tak perfect pon kan

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com