Friday, September 16

Kenapa mesti bob?

Assalamualaikum.

Okay cuba korang jujur sejujur-jujurnya. If eyfa sebut nama BOB dekat korang dalam fikiran korang 'bob' ni orang yang macam mana? Maksudnya kat sini bukan suruh korang judge si 'bob' ni ke apa. Just eyfa nak tahu apa yang ada dalam mind korang bila sebut nama bob ni.

Kalau eyfa, bila orang sebut aje nama bob otak eyfa dah fikir bob ni mesti lelaki dan gempal orangnya. Confrim punya lah! Bila tanya, ternyatalah bob tu memang seorang lelaki dan gembal orangnya. HAHA.


Eyfa kadang-kadang ada terfikir juga. Kenapa orang lelaki yang badan gempal ni nama panggilan dia BOB? Padahal nama dah sedap-sedap. Haris, Yusuf, Zulkifli and many more lah. Last-last dapat nama bob. KENAPA MESTI BOB? 

Dalam banyak-banyak bob yang eyfa kenal. Ada sorang aje kawan lelaki eyfa yang namanya bob tapi dia samgat skinny! Ada sesiapa yang boleh explain tak kenapa kebayakkan orang lelaki yang gampal akan dapat nama panggilan bob? anyone?

17 comments :

kura said...

sbb trend. bajet je nk panggil bob bob kan. eeeee. *emo pula. hahaha

Anonymous said...

BOB stand for Badan Oorang Besar.
mostly mcm tu lahh. yg besar dipanggil dgn pangglan bob.

btw, tak semestinya mcm tu.
kawan ayu bdn tegap, tp semua panggil bob.

woot2 :D

najihahfara said...

tu la kan..terpikir jugak..asal besa je bob hee

Unknown said...

@ayuyuuu :)

lahhh! yeke? ahaha. eyfa baru tahu. thanks for info! hehe =)

Unknown said...

bobster.

wehooo

Unknown said...

@kura


ceh si kura ni emo melebih. ahhaha

aira amira said...

hahaha .. btol2 .. 100%

Unknown said...

sebab orang yang terkenal dulu-dulu yang bersaiz besar nama bob kot. huehue

||aLeaSaRa|| said...

yelah bila hubby kenalkan ngan kawan A,namanya Bob(ok),kenal ngan kawan B pun nama Bob(ok lagi),kawan C pun Bob(owh mula rasa pelik),kawan seterusnya pun Bob(owh hairannya).mmg semuanya badan comel bin lote......tembam bin gebu hehehhe

Unknown said...

bob la stailllll

aamalinaazman said...

aahhhh
selalu cam tuuu
pelik kannn
huhuhu
mungkin sebb O kat tgh2 ke jadi gitu
aiyaaak
bole plak kan..hihihi

arituarini said...

tu la pasal..besar je pangil bob..pangil la bab ke bib ke beb ke.. kih kih kih

Shiera Ishak said...

haha...bace komen ayuyuu tu baru la shiera taw,..hehe...

done follow u..id follower :: cra..

Nur Farah Hani said...

haha fara pun terpikir cam tu gak.. tapis etakat ni tader orang lagi y fara kenal name bob.. ;p

ct kektus said...

haha.

aah lah eyfa! kalau montel2, comel2 sikit mesti panggil bob.


tak pernah fikir pulak kenapa. hihi ;p

ct kektus said...

haha.

aah lah eyfa! kalau montel2, comel2 sikit mesti panggil bob.


tak pernah fikir pulak kenapa. hihi ;p

Mr.Superman said...

mgkn sbb da sebati la nm tu dgn org gempal.manusia ni kn klu da biasa dgn sesuatu tabiat tu susah nk ubah.

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com