Sunday, September 4

Saya seorang yang pelupa

Assalamualaikum.

Manusia ni memang di lahirkan tak sempurna. Oh tak sempurna kat sini bukan bermaksud cacat or terencat ke apa eh! Jangan salah faham pulak. Heehehe. Manusia mesti ada aje kekurangam. Tak kisah lah kekurangan tu datang dari segi apa kan? Empat segi ke tiga segi ke? #Mengarut. Errr.

Eyfa bab kekurangan ni memang banyak. Kalau nak list kan memang sampai esuk tak habis. HAHA. Eyfa ada satu kekurangan yang paling ketara. Susah nak kenal orang, and susah nak cam muka kawan-kawan! Hehe. Tak kisah lah in reality life or dekat dunia alam maya ni. Hehe.

Banyak kali dah. Orang tegur tapi eyfa tak kenal dorang. Padahal ada yang dah pernah lepak sekali dah. Siap dah datang rumah time open house. Tapi bila terserempak dekat luar, dorang tegur eyfa macam "Errr. Siapa pulak mamat ni?

Selalu yang eyfa tak ingat lelaki lah #kecuali lelaki handsome! HAHA. Perempuan ni eyfa ingat sikit sebab masing-masing ada perangai yang boleh mengigatkan eyfa dekat dorang =P Kalau lelaki tu macam lebih kurang sama aje dorang ni tu payah nak ingat. Hehe.

Dulu ada sekali, mamat ni tegur eyfa siap dah borak-borak gelak-gelak bagai tapi yang sebenarnya eyfa tak kenal ingat dia pun dia siapa. HAHA. Bila dah balik rumah tu pening kepala otak nak ingat siapa mamat tu tadi. Tak puasa hati kalau tak dapat cari tahu siapa yang tegur tadi. Hehe.

Macam semalam pun sama. Eyfa teman kawan eyfa pergi beli barang dekat area Bukit Bintang, lepas tu ada mamat ni serius hansdome sangat, dia tegur eyfa. Dia cakap "Eh eyfa! Lama tak nampak?" eyfa dah macam terkejut jugak. "Siapa kah mamat handsome yang tegur aku ni" #cakap dalam hati. Lepas tu eyfa layankan aje sebab handsome punya pasal.

Bila balik dah angau duk ingat siapa mamat handsome tadi tu. Macam mana eyfa tak boleh ingat nama mamat hansdome macam tu? Grrrrr. Pedihnya hati ni. Eeee aiii. Kalau ingat dah boleh search kat Facebook tauuu. Benc benciii ! Huhuhuhu.

Tapi eyfa rasa mamat tu macam kawan budak dekat area rumah eyfa. Tapi dulu tak pernah tegur pun masa kecik-kecik dulu! Eeee aii. Itu pun kalau tak silap lah. Susah betul la kalau asik lupa macam ni. Sabar ajelah. Siapa ada tips nak kuatkan ingatan supaya tak mudah lupa? Huhu.

KBAI~
*****U Mobile On Net*****
*****Toyota Vios*****
*****PROTON INSPIRA*****
*****P1 4G EXCLUSIVE*****
*****CELCOM COLUMBO*****
*****DIGI IPHONE4*****

13 comments :

asamasin said...

encem jer?ish3.. :Dnseb baek aku ensem.. :D

Ezy Chiaki said...

hihikk..
kite pon suke lyn je kalo ensem..
hakhakhak

Cik Baju Kurung said...

haha. orang pun boleh lupa erk? cbk ada masalah ingatan jugak tapi selalunya kalau pasal orang nie memang cbk ingat =)

halidaRahman said...

kess terukk nihh. nnt kalau lupa muka husband cm naa? hihii

AzatLazat said...

banyak sangat makan kuih raya ni
kekeke :P

Tea Dno said...

tea ensem. konfem eyfa ingat punya. ehh? hhaahahaa..

kura said...

amboi. senang senang je melupakan org eyfa ni. haish!

sergeant keroro said...

hensem jek layan eh? haha

siti kektus said...

haha. siapa yg tak suka borak dgn lelaki ensem. eyfa ni pon. ;)





kalau tak ensem, apa agaknya eyfa akan buat ek. hehe ;p

Nur Farah Hani said...

bahaye gak kalo cam ni.. hehe.. :D

..cik gugu.. said...

hahaha hsem,pape pon jadi..

Blogberry Emry said...

Cian kat bro2 yg hodoh mcm emry..xde yg nk pndng wuuwuuu T_T

iPai said...

eyfa ingat muka kita tak ? kalau ingat, kira ye kita hensem juga laa .. wakakakaka

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com