Tuesday, June 19

Target nak kurus sebelum raya!

Assalamualaikum.

Tak lama lagi dah nak habis masa untuk melepak dan bergembira sebab next week aku akan register masuk kolej balik.

Arghh!

Rasa sekejap aja cuti. Sangat-sangat tak puas okay. Dah la hari first start class tu birthday aku. Hmmm. Malangnya lah nasib aku. Benci! Benci!

Ehem...Ehemm...! Sekarang ni aku tengah gigih jogging pagi-pagi or petang-petang dekat Taman Tasik Dato' Keramat tu. Maklum lah. Tak lama lagi dah nak puasa, lepas tu dah nak raya. Aku malas la bila balik kampung je sedara mara tegur.

"Pha. Makin sihat eh makcik tengok"

Aku pun buat muka senyum kambing kan bila kena tegur aku makin debab. So, kali ni aku bajet-bajet balik raya tahun ni, biar dorang puji aku dah susut. HAHAHAHA.

Semalam aku dah start diet sebenarnya. Aku guna Herbalife sebagai pembantu untuk aku diet. So far alhamdulillah aku kenyang dengan hanya makan shake. Aku ganti makanan harian aku dengan shake. Aku ambil dua kali sehari.
Bila aku lapar je aku minum air. Tapi sebenarnya aku tak lapar pun. Nafsu makan tu melebih. HAHA. Takpe. Takpe. Slow slow kan? Siapa sini guna herbalife juga? Nnt add aku dekat fb. Boleh borak-borak pasal pengalaman korang.

Eh lupa nak bagitahu! Kaki aku tengah melecet ni. Pasal jogging pakai kasut ketat. Padan muka aku. Kasut tu dah lama dalam almari, sekarang baru nak guna. Makin hari makin membesar tu pasal la makin xmuat. HAHA. Takpe. Nanti beli kasut baru.

Semangat ni.! HAHA.

13 comments :

Momo said...

pengguna herbalife rupanya.. saye pulak plan nak gemuk dengan herbalife..haha..

faridah nazurah said...

yeay Herbalife!pastikan kau betul2 serious lepas ni faa

nia marlissa said...

saya penah guna herbalife. :)

siti kektus said...

gudluck dear. member ada guna herbalife. so far dia turun dekat 5-6 g.

usaha uat, hasilnya pon best lah nanti. :D

Ayu Iman said...

matlamat yang yang sama nak kurus sebelum raya..eyfa mahal tak mkn herbalife nie?

mira maisara said...

ramai member kate mmg berkesan minum herbalife nie..betol kah?

Sally Samsaiman said...

YEAY! sally ade geng jugak...sally start bulan depan mkn herbalife...dulu pnh mkn skali...time tu skola...mama yg beli...dia dah berenti...xkan nk smbung plak en...hihihi...

nway, GOOD LUCK ! jom kita kurus same2 !! =)

kura said...

wooo. makan herbalife oo. moge berjaya ye kak eyfa :)

Pink Lavender said...

good luck!!

jemput follow blog makneng

miss kk said...

jom join!

http://sweetmisskk.blogspot.com/2012/06/mega-tech-giveaway-by-mizzsninie-cikmun.html

Hadiah :
* Sebuah MP3 Player
* Sebuah Phone Samsung
* Sebuah Kamera Lomo
* Button Badge K-pop
* Inner Neck
* 30 Bloglist Selama Sebulan
* 10 Banner

Farra said...

tag ;)

http://farra-izzaty.blogspot.com/2012/06/sayakah-follower-bertuah-itu.html

ZiErWa zAiNaL said...

hehe.. zz pun ade target,.. nak kurus sebelum masuh sem baru ni.. hehe

Nur Aischa said...

wahh akak pengguna herbalife ya :D mahal tak beli minuman herbalife ni ?? apapun goodluck buat kak eyfa ya ^_^

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com