Thursday, January 19

Cinta, Duit & Seks

Assalamualaikum.

Kadang-kadang aku pelik. Aku tengok sekarang ni macam senang aje perempuan ni di gunakan oleh lelaki. Tak kisah lah dari segi apa pun. Lagi-lagi cinta, duit dan seks.


Hmm. Tiga perkara ni memang selalu menjadi topic yang sangat panas pada abad ini. Aku tak tahu lah kan! Lelaki yang suka ambil kesempatan ataupun perempuan yang bodoh biarkan diri mereka di gunakan? Mana satu ni? Ke dua-dua? Hikhok ^^

Nak kata bodoh benda dah terang lagi bersuluh dioarang ni gunakan korang. Budak-budak pun pandai fikir lah! Tapi.... Tu lah korang tak pernah nak nampak! Oh ya! Cinta kan buta tu yang apa-apa pun kauorang susah sangat nak nampak kan?



Perempuan oh perempuan! Bangun! Bangun! Jangan biarkan lelaki gunakan kita. Teknologi makin lama makin canggih tapi otak korang makin lama makin lembab. Mudah di tipu dengan kata-kata manis seorang lelaki! Common lah!

Ya ya ! Aku tahu cinta perlukan pengorbanan tapi jangan sampai diri korang yang jadi korban okay? Aku penat lah tengok keadaan ni depan mata aku. Bukan sekali tapi dah berkali-kali. Nasihat tak pernah nak dengar. Karang dah terhantuk baru nak terngadah! Menggelupur macam kucing kena siram dengan air panas! Arghh!

Bangun lah wahai kaum hawa sekalian!

6 comments :

ArulchelseA said...

gambar tu yg cuak tu...eyfa pun hati2 la ye...

Azzah said...

perempuan kan sukakan perhatian..kalau tak buat mcam tu,lelaki tak pandang kot..(setengah orang fikir mcm ni)

faridah nazurah said...

Haha tau xpe.. Konon syg punya psl maruah terkorban

Vitroh Virus said...

Eyfa...
Kita Tukar LINK lagi yuk ???

Ingat nggak, saya Blogger dari Indonesia !!!

Tapi LINK yang ada postingan terakhirnya .... Mau nggak ???

cik puan muda umi said...

"cinta itu buta sebab tu kena meraba-raba"-kehkehkeh..bila bca entri ni teringat ayat tuh..ntah dapat dari mna tah..kehkehkeh..

p/s:pmpuan kna pndai jaga diri,zaman skang mcm2 boleh jadi..;)

Tea Dno said...

haha! kadang2 sebab perempuan tu yang merelakan dirinya diperlakukan sebegitu rupa. that's why la. nanti dah kena tinggal baru nak balas dendam itu ini. it's normal. perempuan, emosi, tak dapat dipisahkan. -.-

beringatlah. masing2 ada otak belajar pandai2. perempuan lagi pandai la dari lelaki zaman sekarang. SEPATUTNYA.

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com