Saturday, January 21

Starbucks Card.

Assalamualaikum.

Starbucks. Siapa aje yang tak pernah singgah or cuba minuman/makanan dekat Starbucks? Kebanyakkan mesti pernah rasa kan? Paling cikai pun sekali dua sebab harga dekat Starbucks ni tak lah mahal sangat kot. Bagi aku kira mampu lah nak merasa sekali dua sebulan ^^
Aku sejak ada wallet Fossil ni rajin betul aku register members card. Korang cakap aje card apa? semua ada dalam wallet aku ni. Termasuklah Starbucks card. Hikhok ^_^ Cuma credit card aje belum ada lagi. Tak mampu nak pakai pun. Hihi =..="

Starbucks Card ni actually function nya sama macam card Touch N Go juga lah. So, firstly masa korang nak apply card ni kena bayar RM20. RM20 ni akan terus masuk dalam card korang, so korang boleh terus beli minuman/makanan menggunakan Starbucks ni tanpa mengeluarkan duit. Kira nanti dia tolak dari Starbucks Card korang. Korang kena topup card ni bila balance dah habis. Topup minimum RM20 tak silap aku.

Ala macam korang guna LRT card. Macam Touch N Go tu. Kan duit korang dalam card tu. Starbucks Card pun lebih kurang macam tu la. If dalam card korang ada balance, next time lepak Starbucks tak payah bawa cash money pun tak apa. Guna Starbucks card ni aje! Faham x? =.=" Aku pun macam dah tak tentu arah je menaip ni. HAHA.

Okay korang nak tahu tak apa kelebihan yang korang akan dapat bila register card Starbucks ni? Bagi penggemar Starbucks better korang buat card Starbucks ni dengan segera. Sebab banyak reward yang best-best menanti korang. Baca bawah nih !

Beverages - When tracker reaches 10, the system issues a complimentary beverage which is displayed in the Rewards column.

Whole beans - When tracker reaches 8, the system issues a complimentary bag of beans which is displayed in the Rewards column.

Tumbler - When you buy any tumbler with your card, the system automatically issues a complimentary beverage which is displayed in the Rewards column.

Whole Cake - When you buy any whole cake with your card, the system automatically issues a complimentary beverage which is displayed in the Rewards column.

Aku selalu beli Beverages aje. Tumbler pun baru aje beli sekali. Yang lain-lain memang aku tak pernah berminat nak beli. Tadi aku baru aje buat Customer Voice and dapat Complimentary Tall Beverages. Woah! and lagi best lepas aje register Starbucks card ni dapat lagi Complimentary Grand Size Handcrafted Beverages.

So sekarang aku ada dua free drinks. Siapa nak lepak Starbucks dengan aku? Jom jom! BBM me! Hikhok ^^ KBAI~

3 comments :

❤ cik ieYra ❤ said...

teringin larx nak uat member card .
hehehe

Vitroh Virus said...

Link kamu sudah saya pasang di Blog aku... Silahkan di Cek !!! Jangan lupa pasang juga Link akau di Blog kamu.... "Friends" !!! Thanks.....

visitme@FaTiN cOrNeR said...

xpnh pn g sturbucks sbb rasa mcm mahal je kt c2..

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com