Saturday, January 21

Gunakan condom untuk keselamatan!

Assalamualaikum.

Sebut kes buang anak ni, tak payah cerita lah. Bersepah-sepah dekat muka akhbar. Sampai boleh muntah asik baca benda yang sama aje. Kadang-kadang dah naik malas nak baca. Bukan sebab tak perihatin tapi sebab kesihan and tak sampai hati nak baca cerita sedih yang terjadi dekat bayi yang tak berdosa tu.

So, korang-korang di luar sana tu yang rajin sangat buat maksiat tu, aku syorkan korang pakai lah CONDOM ketika beromen untuk mengelakkan sebarang masalah. Cukup-cukup lah tanggung dosa buat maksiat jangan di tambah lagi dosa membunuh.


Tak teringin ke nak masyuk syurga? Orang lain berlumba-lumba cari pahala untuk ke syurga sedangkan engkau sebuk berebut mencari dosa untuk ke neraka! Ya, aku tahu beromen tu sedap. Kalau pakai condom umpama korek hidung berlapik kan plastik. Tak feel katanya.

Dah kata nikmat seks tu sementara. Time korang beromen aje sedap, bila dah habis tak rasa apa pun kan? So, untuk masa sekejap tu lah sila pakai condom. Untuk keselamatan korang juga! Kalau taknak pakai condom, dah gatal sangat sila lah cari yang halal. 24/7 kau nak sedap pun boleh!

Aku bukan nak galakkan orang buat maksiat. BUT bagi aku cukup la sekadar maksiat salah satu dosa yang korang sering buat. Jangan sampai membunuh jadi hobi korang pulak.

KBAI~

13 comments :

Nyamuk Terbang said...

btl2
gunalah pelindung utk keselamatan...

Azzah said...

peringatan yg bagus...

ArulchelseA said...

mcm2 warna ada ek..ermm..kih kih kih kih

Ezy Chiaki said...

komdom tu pe?
kehkehkeh
larikkk~

anakmuda said...

nice! n awesome! gud girl :)

Lea Isnawi said...

wah wah ade byk kaler ye itu kondom

hehehe

teyhasahaje a.k.a NURUL said...

mane tahu sedap..mcm penah jek huhuhu :P

Nur Atikah said...

nice :) boleh ingatkan dekat semua org

EYFAalias said...

@teyhasahaje a.k.a NURUL

Orang kata. Kalau tak sedap, takkan lah ramai yang buat kan?

saya_arief said...

play safe. hahaha..
makin hari makin teruk dunia ni.
:)

Miss Purple Ungu said...

kalerful gitu huhu

Tea Dno said...

ish3. jadi baby tu bukan setakat beromen dah. hahak.

psst, diorang malu nak beli kondom kat 7-e sebenarnya. wakaka. coward.

Naim Razali said...

ade kes hujung kondom digigit tikus..so check dulu..kang bocor,sm jgak jdnye..

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com