Thursday, January 5

Cabaran semester baru.

Assalamualaikum.

Semalam hari Rabu bersamaan 4 January 2012 aku telah selamat mendaftar untuk semester 4 di Kolej Poly-Tech MARA, Kuala Lumpur. Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar seperti yang aku harapkan ^^


Ingat tak dulu aku ada mengadu dekat blog yang aku dapat C+ dalam salah satu subject yang aku ambil sem lepas? ( RUJUK SINI )Hmm. Memang mengecewakan tapi tak apa lah mungkin usaha aku tak cukup tu yang result pun hampeh. Hihi.

Aku kira pointer aku dalam 3.38 kan? Alhamdulillah, bila dapat result sebenarnya aku salah kira. Dapat 3.39. Lagi 1.1 sahaja aku nak dapat dean list. Arghh! Takpe, takpe kira halal lah tu kan. Next year subject sangat core. So, kena usaha lebih.

Sebut pasal pointer, aku dapat masuk group 10 iaitu group yang terdiri daripada pelajar-pelajar dean list (aku tak tergolong) so, aku rasa macam saingan tu sangat kuat dan di tambah pula dengan subject yang agak core. Aku tak tahu macam mana nak survive next sem ni.

Dah la kawan-kawan tak ramai dalam group tu. Kebanyakkannya semua aku tak kenal, 2 atau 3 orang aje aku kenal dalam group tu. Kesiannya aku. Hikhok. Tak apa lah, buat-buat kenal ajelah. Huhuhu. Btw, kalau baik hati doakan lah aku lebih berjaya sem ni. Thank you.

KBAI~

6 comments :

cik najihah said...

gud luck :)

J.Syazwana said...

insya allah.
teruskan usaha and all the best ! :)

Cikpuan rara said...

blaja pandai2 k eyfa syg.

p/s : eyfa buat lah tutorial cane nk buat button komen tu belah atas komen.akk suh org lain buat xbuat2 pon.sedih.

Ahmad Haziq Azlan said...

selamat maju jaya..
hopefully u could pray for me too...
tengah final exam sekarang ni..
hehehehe

Aliff Iskandar said...

Kak , nak tanya sikit boleh , saya dapat tawaran kemasukkan ke KPTM KL . saya nak tanya , yuran pengajian semester 1 perlu di bayar pada hari pendaftaran ke ?

EYFAalias said...

@Aliff Iskandar Tak. Bayar RM1k++ seperti dalam surat tawaran. Lepas tu selebih nya bayar kemudian. Kt surat tawaran tu ada tulis berapa kena bayar.

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com