Saturday, April 14

Jangan jadi perampas!

Assalamualaikum.

Isteri mana yang rela suaminya di rampas oleh perempuan lain? atau dalam bahasa cute lagi sopan sikit, isteri mana yang rela di madukan atau di ceraikan kerana perempuan lain? Aku rasa tak ada kot. 

Aku rasa semua orang tahu, merobohkan masjid orang lain adalah berdosa. Tapi kadang-kadang aku rasa semua macam buat-buat tak tahu aje.

Aku tak tahu lah, salah isteri yang tak pandai jaga suami ataupun si suami yang salah sebab tak pandai kawal nafsu perasaan? Hmmm. Aku rasa menyampah kadang-kadang dengan perempuan yang suka kacau suami orang. Aku tahu cinta tu datang sendiri bukan korang yang paksa.

But benda tu boleh elak kan? Kau dah tahu dia suami orang, kenapa masih nak layan? =.="

Lelaki pun satu, gatal ! Tahu lah awak tu dah ada pengalaman, dah tahu macam mana nak layan perempuan dengan baik, kesimpulannya kira dah expert lah kan pasal perempuan ni. Jangan lah nak ambil kesempatan game perempuan lain and hancurkan hati isteri awak dekat rumah tuu.

Wahai perempuan, korang kena ingat hidup ni seumpama roda, mungkin hari ni kau di atas dan esuk lusa mungkin kau di bawah. Siapa tahu kan? So, kalau boleh elak sila lah elak. Cuba la bayangkan if perempuan lain rampas ayah korang dari mak korang. Suka tak? Tak suka kan?

So, tolong jauhi dari suami orang!



JOM REGISTER CHURPCHURP? PERCUMA SAHAJA !!

14 comments :

Ezy Chiaki said...

mmg akn jd gitu kalo kite rmpas hak org, org rmpas hak kite blk..
huhu..
saye xsuke kaco laki org..

Amanina said...

kalau kat sekolah glamer dengan perampas boyfriend. hahaha. rasa nak sepak laju2 je perampas ni.. mcm ada maksud tersembunyi je ni kak? thehehe :D

Tea Dno said...

Aik..semacam je?hewhew..

Cik Adieb said...

ntah lah napa pilih laki org tu,nauzubillah

faridah nazurah said...

lebih baik jangan merampas hak orang lain kan?

SumeSakan said...

Tuhan tu maha adil...sekarang mungkin bahagia giler dapat kacau hak orang...tib giliransendiri baru nak bengkak mata sume....x suke...

Ini Kisah Tia said...

tak sanggup ayah kena rampas dek perempuan lain =.=

Ini Kisah Tia said...

tak sanggup ayah kena rampas dek perempuan lain =.=

kai said...

zaman sekarang ni lagi ramai suke merampas...

- encikkai.com -

cik najihah said...

die rmpas hak kite lambat laun org akan rampas hak die balik..
:)

Qisse Karim said...

hmmm... sy ade knl sorg gurl yg dah taw mamat tu laki org lagi mau kacau.. xfhm kn dgn perangai pmpn zmn skrg..pelik benor! tp xpe la.. Allah Maha Adil.. tggu je la balasannya kn..

Pka Rahim said...

hi.. jom join segmen pka nak..??

http://pkaemerald.blogspot.com/2012/04/segmen-pka-rahim-surprise.html

terima kasih :)

siti kektus said...

Siapa yg rela eyfa laki dok curang ngn pompuan lain. :(

Anonymous said...

Saya sudah merasa... Sy yg bersamanya 11tahun susah payah ditingglkan demi prmpuan yg baru dikenali... Alasan si dia 'aku sudah tak ada hati dgn kau'.. Remuk hancur... Segala kekurangannya ku terima selama ini, bahka jika maut memisahkan,sy lbih rela pergi dahulu.. Yg lbh sadis,sy ditinggalkan oleh org yg sama,buat kali kedua,atas alasan yg sama...dan gara2 prmpuan yg berbeza..

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com