Saturday, April 7

Si boros!

Assalamualaikum.

Aku rasa perempuan ni dengan shopping memang tak dapat nak di pisahkan lah. Aku pun tak tahu kenapa dan kenapa? HAHA.

Aku paling pantang kalau nampak baju lawa-lawa, lagi-lagi kalau kat online shop ni. Aduh! Kejap lagi gatal la tangan aku order sana and order sini. Tapi bila barang sampai, kebanyakkan aku tak pakai. Kalau pakai pun sekali dua aje lepas tu aku bagi orang.


Ya ya! Aku tahu aku ni boros dan suka membazir. Syaitan syaitan! Eeee aii. Aku sekarang tengah belajar nak simpan duit ni, duit aku banyak habis dekat benda-benda yang tak berfaedah, contohnya macam makan mewah-mewah, selalu melepak tiap-tiap malam, tengok wayang kadang-kadang seminggu dua tiga kali, beli barang lepas tu tak pakai, and banyak lagi la pembaziran.
Kalau nak senarai satu-satu aku rasa sampai ke sudah tak habis senarai. HAHA. Sekarang ni aku tengah tahan nafsu shopping aku. Target aku next year nak keluar kereta so, tak boleh nak boros lagi dah lepas ni.

TAPI..............

Bila aku duk tengok barang-barang tu aku jadi geram sebab tak dapat beli! Tension pun ada. Aku tak tahu lah macam mana nak selesaikan masalah aku ni. Nasihat orang pandai, aku membebel suruh kawan-kawan aku jangan boross. Padahal aku sendiri boros. HAHA.

Kalau kawan aku baca ni mesti dia nak hempok aku. Umpama ibu ketam mengajar anaknya berjalan lurus. Lebih kurang macam tu lah. Hehe. Takpe takpe. Aku cuba. Aku janji tak boros dah. Insya'allah :)

KBAI~

6 comments :

gdsbnga said...

kite selalu beli barang tanak fikir duluu . lepas tuuu bile dah beli nyesal , at the end tak pakai pung =.= aigooo

Nana Jay said...

@gdsbnga

nana pon boros jugak, adoi

shiema sufian said...

Shiema pon sama, tapi bila onth yg nak kene guna duit banyak tu kena tahan nafsu lah (:

Cik Nur said...

huhuhu..cik nur pun boros gak..byk je benda yg beli ikut nafsu, tapi tak pakai pun..ade je terperap dalam almari..

mmg mbazirrrrr

Ahmad Haziq Azlan said...

amboi pakai sekali dua terus bagi orang?

farhan said...

syukurlah pada allah kalau nak kurangkan nafsu ade petua..kena makan nasi dgn garam je dan minum air kosong je..

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com