Saturday, April 28

Tutorial Register GushCloud | Apa itu GushCloud?

Assalamualaikum.

Tahu tak apa itu GUSHCLOUD? Kalau tak tahu, GushCloud ni adalah salah satu cara untuk menjana pendapatan melalui Facebook dan Twitter. Sebelum ni korang belum pernah kan dengar GushCloud? Selalu Churpchurp ataupun Says.my.

Actually GushCloud pun lebih kurang aja konsepnya cuma GushCloud akan membayar

- USD$0.80 per Facebook Wall Post
- USD$0.10 per Facebook like
- USD$0.80 per Twitter update
- USD$0.10 per Follow twitter

So, kira up sikit la kan bayaran tu. But pokok pangkalnya kena rajin lah. Itu aje. Kalau malas, nak duduk goyang kaki tapi duit masuk memang tak dapat lah kan. For more information pasal GushCloud ni sila RUJUK SINI okay.

Macam biasa, kalau nak register bayarannya adalah RM0.00 bermakna ianya percuma! So, siapa yang rajin nak buat duit lebih, selain Churpchurp dan Says.My korang juga boleh jadikan GushCloud sebagai tempat untuk menjana pendapatan sambilan. 

Aku dah register. Korang bila lagi? :)

Bagaimana nak sertai atau register GushCloud ni? Jom aku ajarkan ya! ^.^

Step 1 : Klik banner bawah ni.


Step 2 : Pilih salah satu daripada 'Sign in With Facebook' atau 'Sign in With Twitter'.

Nota Kaki* - Anda daftar melalui salah satu sahaja dahulu, katakan 'Sign in With Facebook' dulu nanti boleh 'Sign in With Twitter' dan kemudian akan ada 'option' untuk gabungkan akaun tersebut.

Step 3 : Lihat tawaran kerja di ' Get Reward '.


Step 4 : Klik 'Gush This' untuk terima Kerja yang dipilih.

Step 5 : Buat kerja mengikut arahan yang diberikan dan tunggu bayaran anda disahkan ke dalam akaun.

Step 6 : Siap satu tugasan anda, anda boleh beralih kepada tugasan yang lain pulak.

Step 7 : Selesai.

SELAMAT MENCUBA ^_^

9 comments :

azri johan said...

dah join :D

Nyamuk Terbang said...

wajib join nie

Amanina said...

kena join ni. thanks share kak! :DD

Ezy Chiaki said...

kalo saye join kompem earning xjln sbb saye mls.. haha

aima mazlan said...

kalau link gush tu kite masukkan dlm blog boleh ke??

kura said...

wooo. mata duit duit yee. hehehh

deno said...

menarik! :)

Muttallif said...

Wow...0.80sen USD. Best :)

LaLa mhdnor said...

nak tanya, nape saya punya ada pending rewards kat atas tu, macam mana nak buat eh?

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com