Friday, April 29

Kelebihan dan keburukan Shopping Online

HELLO kawan-kawan =) Selamat Hari Jumaat !

Gambar Hiasan


Eyfa nak cerita pasal shopping online ni. Korang mesti semua suka shopping kan ? Sekarang ni musim orang beli barang a.k.a shopping online aje sekarang. Masing-masing dah malas nak keluar beli barang. Huhu. Tapi tak semua lah kan. Ada juga yang suka shopping kat mall-mall berdekatan. Huhu. 

Gambar Hiasan


Kalau eyfa, shooping online pun layan, shopping kat mall pun layan. TAPI.....disebabkan eyfa ni demok debab susah sikit nak cari baju yang comel-comel and yang kena dengan bentuk badan kat shopping mall tu. Huhuhu. Shopping online ada kelebihan sendiri. Contohnya masa korang lagi jimat, tak perlu nak keluar untuk beli barang. Selain masa korang pun jimat, korang juga save cost utk transport and sekarang ni kan kalau weekend aje mesti sesak jalan raya tu, sure korang tension and stress kan ? Kalau shopping online, xde la stress sebab jalan sesak. Hehe. Then, kat online pun banyak pilihan, pilih aje mana yang nak. Tak perlu nak berebut dengan pengunjung lain macam kat shopping mall. Harga barang kat online pun lebih murah sedikit dari harga pasaran. Sebab kebanyakkan kat pasaran tu jual JENAMA aje lebih. Barangnya lebih kurang sama aje kan ? Hmm. TAPI....shopping online pun ada keburukan juga. Kadang-kadang barang tak berkualiti seperti mana yang kita sangka. Lagi-lagi kalau beli pakaian, kualiti kainnya tak sama seperti yang owner online shop tu kata. Lepas tu, kadang-kadang beli salah saiz tak boleh nak return. Hehehe. Tapi yang paling tak best bila kena tipu ! =( Ramai juga yang kena tipu dah sekarang. Dah buat bayaran tapi barang tak sampai. So, nak beli barang cari lah online shop yang boleh dipercayai or yang dah berdaftar okay :) BYE~

2 comments :

Tea said...

susah seyh. tea xpenah beli on9 lagi. takut je. huhu.

Abang Stalker said...

tang kualiti tu mmg betul la tu.


abg bli kameja rm59.90 kata kain berkualiti.ble brg da smpai saiz cm terkecil ckit.nsb baik bju tu cm getah ckit.bole la kembang nti.tp kualiti hampeh.menyiarap!ggrrr~

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com