Thursday, April 28

Mana lebih bagus ?

"RUMAH FAMILY atau RUMAH SEWA ?"

Hai cik akak dan cik adik yang cun melecun. Tidak lupa juga pada abang-abang yang kacak bergaya di luar sana, sekarang ni fikiran eyfa tengah confused nak pilih antara RUMAH FAMILY or RUMAH SEWA. Err. kenapa kena pilih ? Oh ya ! Lupa. Eyfa sekarang sem 2 on the way nak masuk sem ke 3 dah jun/july nanti. Sem 3 semua student kena stay luar. Maksudnya xboleh stay hostel lah ! huhu. Sebenarnya kalau ikutkan dari rumah nak ke kolej perjalanan naik motor neuvo lc eyfa yang hebat lagi bergaya tu boleh sampai dalam 10 or 15min aje. Tak lah jauh nak ulang alik.

Gambar Hiasan
Masalahnya sekarang, makin naik sem makin banyak project nak kena buat and assignment group pun mesti makin banyak, so lagi mudah if stay kat rumah sewa dengan kawan-kawan sekali. TAPI kalau stay rumah sewa banyak masalah nak fikir. Duit rumah sewa, duit makan minum, duit transport, and many more. Semuanya nak kena fikir and nak kena pandai balance kan. Pakaian lagi ? Nak basuh sendiri ? Memang lah eyfa manusia paling rajin nak basuh baju sendiri. HAHA. Lagi pun kalau stay rumah sewa abah tak bagi bawak motor ke sana. Uwaaaa :'( Nak kena naik train pulak. Lecehnya. Dah biasa naik motor, tiba-tiba nak naik train macam tak biasa jeee ? huhuhuuuu. Nak motorrrrrrr -.- And one more, internet kat rumah sewa tu tak ada. Mesti kena ada BB sendiri. Baik duduk rumah dapat wireless free. Nak buat keja pun senang. Cewah buat kerja konon, padahal nak online aje tahu ! HAHA.

Kalau stay rumah family pulak. Hidup memang senang lenang. Semuanya dah tersedia. Huhu. Apa nak semua ada kat rumah. Kalau lapar, tak payah guna duit sendiri. Mintak aje nak apa, mesti dapat makan. Pakaian pun, ada mesin tolong basuh kan and kadang-kadang ada orang tolong basuhkan. Lepas tu abah hantar pergi dobi untuk gosok. Kalau duduk rumah sewa, letihnya nak kena gosok baju sendiriii :( TAPI yang payah nya duduk rumah, nak buat kerja lah payah. Kalau ada assignment group, macam mana ? takkan nak lepak rumah dorang aje ? Malunya. Tak biasa lah. Kalau duduk menyewa sekali tu lain la cerita boleh jugak buat macam rumah sendiri. Lagi pun, karang main keluar masuk aje mesti housemate dia menyampah tengok muka eyfa duk menumpang buat assignment kat situ. huhuhu.

Gambar Hiasan
So, macam mana eh ? Mana lagi bagus ? Tak tahu nak buat keputusan ni. Kalau ikutkan jimat, duduk rumah memang sangat jimat and keperluan semua ada. Tapi bab nk buat kerja tu payah. Lain semua okay. And and and ! Eyfa nak merasa jugak macam mana duduk rumah sewaaaa. Uwaaa. Macam best aje duduk rumah sewa. TERINGIN tahu ? tapi tu lah. Macam menyiksa diri aje duduk rumah sewa. Enjoy dah memang enjoy. Bebas dah memang bebas. Balik lambat xde orang nak marah ! Hak hak hak ! teruknya perangai. Isk isk ! c(=

SERABUT ! SERABUT ! tolong lah eyfa fikirkan jalan penyelesaian. Sob sob ='(

3 comments :

Tea said...

duduk rumah sendiri lg best. hiks. i wonder lah kan. kalau blaja mane2 dekat je gn family. tp mesti xleh pny. sobs.

Tea said...

eh, kptm eyfa dkat gn umah yeah?

Abang Stalker said...

eleh..nk pilih2 konon.pdhal entri cm berat ke arah duk rmh sdri.


HAHAHHAHA ;))

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com