Thursday, March 1

Pemandu tak berhemah dan mementingkan diri.

Assalamualaikum.

Hari ni hari khamis kan? so, macam biasa aku akan balik rumah parents kat Keramat. Aku balik lalu MRR2. Tadi kebetulan ada accident dekat situ so jalan sangat-sangat lah jem.

Yang aku meluatnya, ada sebuah teksi ni sangat kurang ajar. Dah la ikut belakang Ambulance, lepas tu pakai telefon bimbit lagi semasa memandu.



Orang kiri kanan hon dia buat pekak aje. Ke pemandu teksi tu memang pekak aku tak tahu lah kan. Lepas tu ada lagi satu kereta nak menyelit juga lalu belakang ambulance. Motor-motor semua tak kasi laluan, siap dah hon-hon bagai tapi brader tu redah gak nak ikut belakang ambulance.

Tahu lah jalan jem, semua orang nak cepat. Semua orang ada hal masing-masing tapi ikut lah peraturan. Kan kalau ikut belakang ambulance kan satu kesalahan? Dah tahu salah lagi mahu buat. Ingat dia sorang aje bayar cukai jalan ke apa? Agak-agak lah.

Dah sampai depan ada polis ramai-ramai baru teksi tu and kereta tu nak masuk line balik. Macam haram aje perangai. Tetiba aku pulak yang sakit hati walaupun aku naik motor je bukan naik kereta. Huhuhu.

KBAI~

9 comments :

AiSyA LiEzA said...

pemandu x berhemah.. agaknya dia fikir tu jalan dia y punya.. --' kalau jalan dia sklipun xelok buat pemandu lain cm tu.. grr..

Nurul Amanina said...

hishh, rasa nak marah sangat bila bg laluan kat ambulance tp ada yg menyibuk ikut sekali. hahah

bukan sy bawak kereta, abah saya. tapi sy pulak yg sakit hati :)

Ezy Chiaki said...

bse la 2..
kdg2 dorg nk tunjuk lagak..
bajet hero malaya..
haha..
ade jgk sesetgh pemndu pndg sebelah mate je kat kite yg naek moto ni..
cis!

Hafizin Jamil said...

pemandu teksi biasa la..otai..hah

Diyana Norman said...

mcm mane lah tak jem.. kan? pangai pentingkan dirik

kay_are said...

paling menyampah ngan pemandu2 yang suke ikut lorong kecemasan.. menyusahkan betul!

Hafizin Jamil said...

marila makcik kalo nak tukar..ahahha..dah letak dah tu..

Kc Kasedah said...

dah banyak sia pemandu tak berhemah kat malaysia ni. grr

::CIK LYNN:: said...

slalunya mmg cmtu...cik lynn pn rmas kalu ada je keta/lori/van follow blkang ambulance...huhu

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com