Friday, March 2

Saya lebih sukakan Twitter berbanding Facebook

Assalamualaikum.

Ehem ehemm. Sejak aku ada Baby Curve ni rasa macam tak boleh pulak nak berpisah dengan Facebook Twitter. Maaf lah Facebook, kau makin lama makin boring. Jangan salahkan aku jika aku mula beralih arah. Cewahh! :P


Aku bukan apa, aku bukan tak suka facebook. Tapi kadang-kadang apa status, or gambar or anything lah yang aku nak share aku kena fikirkan dulu dua tiga kali. Kadang-kadang dah siap-siap taip lepas aku backspace balik. Tak jadi nak share. Hehe. Gelabah tak aku? ^^

Ada lima (5) sebab kenapa aku lebih suka Twitter berbanding Facebook.
  1. Aku boleh update or tweet apa-apa sesuka hati tanpa menghiraukan orang lain sebab orang tak akan amek peduli apa yang kau nak tweet melainkan tweet pasal benda yang menarik.
  2. Tidak lebih dari 140 huruf untuk satu tweet. Aku suka sebab tak banyak lah orang memekak, maki-maki dekat timeline aku panjang-panjang. Semak mata memandang. Kalau dekat facebook tu, silap-silap dengan aku-aku sekali mencarut.
  3. Games. Haaa. Ini lagi aku suka. Dekat Twitter tak boleh nak main games yang annoying seperti FarmVille, FishVille, Poker, The Sims Social, and etc. So, takde la request-request game dekat aku. HAHA
  4. Dapat berborak dengan kawan-kawan dengan lebih aman dan mesra tanpa ganguan like dan comment dari orang lain sebab dekat twitter orang tak boleh like tweet kau. Retweet boleh lah. Hehe.
  5. Tak sakit mata tengok gambar-gambar yang tak sepatutnya, sebab bila korang attach gambar pun memang tak akan tempampang melainkan korang click. Cool kan? =D
So sesiapa yang ada Twitter meh lah jadi followers saya. Itu pun kalau sudi lah kan, tapi kalau tak sudi pun sudi-sudikan lah! HAHAHA. Korang boleh search by name @EYFAalias or just click here (*https://twitter.com/#!/EYFAalias*).

Pada sesiapa yang dah follow tu jangan sombong-sombong. Tegurlah aku. Jangan risau aku tak makan orang, aku makan nasi aje k. HAHA. Pssst ! Psssst ! Lyssa Faizureen follow aku dekat Twitter. Jangan jelly k? HAHA.

KBAI~

14 comments :

Cik Nur said...

saya jrg buka tweet..hihih

lebih gemar FB..hihi

Mieya Atiera said...

untunglah lyssa faizureen follow twitter dia.

Diyana Norman said...

phewiittt.. same.. prfer tweet.. tp gue tkde baby curve. akan dtg kot

Haruno Hana 하나 said...

yeah!!! hidup Twitter!!! :D

Lyssa Faizureen said...

Saya jelly !!! hheheh :P

coklatberapi said...

ok nak follow tweet jgk la..tapi dah lama buat xpandai main..haha

kura said...

ni kes promote tweeter sendiri ni. amboi.... hehhe

Azzah said...

sis pula dah ketagih re-blog kat tumblr dari update blog..

::CIK LYNN:: said...

cik lynn xda acc twitter lg...huhu

Syahbinar Shuib said...

yup! Twitter sangat awesome drpd Fb.
tapi jgn syok tweet sangat, nanti kot kena limit. hehe

Dania Eryati said...

sama la...akak pun suka twitter..sebab masih ramai kawan2 akak yg tak reti dan tak tau guna twitter

faridah nazurah said...

haha secara jujurnya aku ada twitter tapi aku xreti nak guna.. haha buta IT

sharifah husna said...

yepp2 twitter lebih menyenangkan daripada facebook :)

Muhammad Ariff Mohamad Nizam said...

dah nak 2 thn guna twitter. itulah tmpt luahan perasaan. itu lah tmpt bersosial. itu lah juga tmpt utk berhubung dgn artis,menteri bagai. mmg best ! :D

sbb bila-bila masa blh update apa yg kita nak seberapa byk yg kita suka. :D

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com