Saturday, March 24

Tak boleh hafal nama jalan

Assalamualaikum.

Kalau korang nak tahu, aku adalah salah seorang manusia yang paling susah ingat nama jalan walaupun jalan tu aku dah pernah lalu 88x aku tetap masih tak boleh ingat nama jalan tu. 


Seriously aku memag susah nak ingat. Aku tahu tempat tu kat mana, but if orang tanya aku direction aku tak boleh nak tolong sebab aku tak tahu nama jalan. Kesian kan aku?

Kawan aku kata kalau tak ingat nama jalan, cuba ingat banggunan or apa-apa yang ada sekeliling kawasan tu, bengkel ke, kedai makan ke or apa-apa lah. Tapi masalahnya kalau aku berjalan aku tak tengok sangat keliling jalan tu. Hehe.

Ada sesiapa nak bagi aku tips macam mana nak ingat nama jalan? Hikhik ^_^

10 comments :

shiema sufian said...

errrr, no comment lah kalau tak ingat nama jalan. Kawan shiema problem untuk ingat jenis kereta (:

abghani said...

aku pun sama,,nama jln ingat tapi nk tuju tempat tu selalu salah jalan terutama di bandarKL

gdsbnga said...

saya pung kadang2 macam tuuu jugak . eh tak SELALU macam tuuu . jadi tak boleh keluar sorang2 nanti sesat . hehe

nurpiska said...

perangai kita same :)

lisa said...

tulis nama jalan tu kat kertas pastu hafal. hhehehe :D

shar90 said...

masalah kite sme,,, hahahaa... bukan xmo igat tp xleh hafal... tgok jalan sume same... hehehe

Ain Dzaya said...

kene stay at jalan tu nie..pyah sgt nak egt jalan..adoi!!

Cik Nur said...

samalah...
nur pun xhafal nama jalan, melainkan jalan umah sendiri..dan jalan tempat keje..hihihi

faridah nazurah said...

Tapi kau inga kan jalan nak balik rumah?! Risau lak aku

::CIK LYNN:: said...

hehe...cik lynn pn xhafal...jst depends on bgunan kt kwsan tu je...hehe

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com