Tuesday, March 13

Tutorial Twitter button bawah post.

Assalamualaikum

Kelmarin ada sorang rakan blogger tinggal jejak dekat Fibox untuk request tutorial macam mana nak letak Twitter button di bawah setiap post/entry. Okay here we go.


1) Dashboard > Design > Add a Gadget > HTML/JavaScript

2) Tekan Ctrl+F dan cari kod di bawah ni.

<data:post.body/>

3) Then copy and paste code di bawah ni, bawah code <data:post.body/>

<a class='twitter-follow-button' href='http://twitter.com/EYFAalias'>Follow @EYFAalias</a>
<script src='http://platform.twitter.com/widgets.js' type='text/javascript'/>

4) Tukarkan tulias warna merah tu dengan id twitter korang.

5) Preview and save :)

If any problem boleh drop comment korang kat bawah ni okay? Thank you ^^ Btw, jangan lupa follow Twitter saya okay? Mention me if you want a follow back :)

4 comments :

GEMUKituMENARIK said...

thanks eyfa :*

kura said...

sy tak ada tweeterrrrrrrr kak eyfa. acaneee. hehhe

faridah nazurah said...

aku tak reti bertwit. kbye

kay_are said...

lame x tweet2.. password pun lupe sudah.. =P

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com