Thursday, October 27

Aku adalah mangsa buli.

Assalamualaikum.

Dalam banyak-banyak zaman, aku rasa zaman gajah sekolah paling best sekali. Banyak benda yang seronok sebenarnya berbanding dengan benda yang tak seronok. Kebanyakkannya masa sekolah dulu sebuk nak habis sekolah cepat, masing-masing tak sabar nak tinggalkan sekolah. Sekarang? bila dah masuk 20-an masing-masing mengada kononnya rindu zaman sekolah dulu. (#aku lah tu)


Dulu aku sekolah dekat SMK Taman Keramat. Alah takkan tak kenal sekolah ni? Ini namanya sekolah budak jahat. Termasuklah dak Hazama AF tu. Dia pun kan ex student SMK Taman Keramat. Dulu mamat tu gengster sekolah lah kononnya. Last-last gengster-gengster pun masuk AF juga. Lawak je! =P

Dulu bila kat sekolah aku sebenarnya selalu jadi mangsa buli. Bapak sadis kisah hidup aku weh. Dari rumah dah penat aku pakai tudung comel-comel siap ternganga-nganga aku betulkan tudung, sampai sekolah aje mamat belakang meja aku tu cukup rajin tarik tudung aku. Damn!

Tak cukup lagi tu, mentang-mentang lah aku ni ketot, mamat-mamat budak class aku ni tulis nama aku pakai liquid paper dekat papan hitam belah atas sekali. Tak pasal-pasal aku yang kena marah lepas tu aku pulak tu yang kena padam, memang aku sampai nak padam nama aku kat tempat tinggi macam tu. Damn!

Ini paling aku bengang sekali, aku tak tahu lah apesal dorang rajin betul menyakat aku. Kan kalau bagi salam dekat cikgu kan kena semua murid berdiri, bila time lepas bagi salam tu kan dah boleh duduk. Ada ajelah tangan yang gatal tarik kerusi aku. Tak pasal-pasal aku duduk atas angin. Berlepuk jatuh macam nangka busuk. Sumpah malu gila weh!

Banyak lagi sebenarnya aku nak share. Tapi karang dah macam karangan pulak kan so, setakat ni jelah. Yang selebihnya biarlah rahsia. Cewahh! Tapi sebenarnya seronok juga kena buli. Kalau nak tahu sekarang ni aku agak rapat dengan budak yang suka buli aku kat sekolah dulu. Padahal dulu musuh ketat. HAHA. Serious aku rindu zaman sekolah dulu. Arghh!

11 comments :

rebellion said...

aku rase mesti ramai yang rindukan zaman sekolah kite semua dulu, aku pun syok sangat zaman sekolah dulu. Ponteng, kawan, main bakar2 sekolah, dilempang oleh cikgu, dll semuanya kenangan manis zaman aku sekolah dulu.

faridah nazurah said...

xleh blah.. ternganga2 je mulut kau betulkan tudung? hahaha

Miss Eiza said...

alalala comel kesian kena buli ...

Rosalia said...

cian eyfa :( jht la dorg tu.

Ku Azhar said...

sy dtg nk buli!!! :)

Si Sotong Manja said...

alalala ~ cian nyer dia kena buli ..
xpe , org yg sabar dsyg Tuhan :))
woop woop ~!! kisah paling indah , adalah kisah di sekolah :) setuju tak ??

mizz_pua said...

cik pua lagi sukeee zaman kat matrik...lagi best dari zaman U..:)

cik Beskod said...

hua hua hua... rindu gak zaman sekolah walaupun baru je 10 bulan meninggalkan zaman sekolah hahaha... xpe lah lepas nie bakal menjalani zaman kampus lak hehe..

siti kektus said...

bab tarik kerusi tu pernah jugak kena ha.

sakit pinggang tau bila jatuh terjelepuk kat lantai. =_=

Abg Stalker said...

alo2..kesiannya eyfa.mst masa tu eyfa comel sgt kn,kne sakat je la.haha..*abg pun buli bdk jgk :P

SHEIKH PUTRA said...

Sekolah best buat jahat..kene lempang rotan tapi tak serik² buat jahat..

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com