Wednesday, October 26

Persoalan yang bermain diminda ku.

Assalamualaikum.

Aku sebenarnya dah lama nak bertanya tentang suatu perkara ni. Tapi bak kata orang tua-tua baik kita berfikir dulu sebelum bercakap or bertanya kan? masalahnya aku dah 80x fikir dah. Kalau aku mengandung agaknya dah terberanak dah, siap mengandung lagi sekali agaknya duk memikirkan persoalan yang bermain di minda aku sekarang ni.

Aku nak tanya, tapi aku malu. Tapi.....kalau tak tanya takut sesat jalan pulak kan. Kang tetiba boleh sesat sampai america pulak kan. Hehehe. Okay okay macam ni. Baca elok-elok eh. Jangan juling pulak mata korang baca soalan aku yang berputar belit ni.


Okay, korang pernah terfikir tak kenapa lelaki dengan lelaki kalau first time jumpa dorang tak akan bahasakan diri dorang saya awak. Kalau kita perempuan, kan kalau first time jumpa macam tak kenal lagi kan kite bersaya awak, i u i u lah bagai kan. tapi lelaki tidak. Dorang selalu akan ber'kau aku. KENAPA EH?

Itu baru persoalan pertama, ini yang kedua pulak. Kenapa perempuan jalan berpegang tangan dengan perempuan itu di anggap normal dan lelaki pula sebaliknya? Siap kena cop gay lah bagai. Kan muhrim tu? Salah eh kalau lelaki pegang tangan lelaki? comel apa? Hehehe.


Haaaa. ini persoalan terakhir. Perempuan bila bersayang-sayang dengan perempuan di anggap perkara biasa tapi bila lelaki bersayang-sayang dengan lelaki di anggap macam pelik. Kelaka pun ada. Kenapa eh? Kenape eh? Ada sesiapa boleh bgtau aku? Ada sesiapa yang boleh menjawab semua persoalan yang bermain dalam minda aku ni? Arghhh!~

12 comments :

gdsbnga said...

entah ek . sy pun rase mcm tu jgk . takde jawapan untuk persoalan ni. hehe

Cik Lyeen said...

yer kan..napa eh?hehhee....pelik jugak...:^^

nelly said...

erk .. susah nak jawab ! haha

Clara said...

Bagi clara lah kan..

Soklan pertama tu :

Sebab perempuan macam sopan skitkan. So, dia bersaya awak lah dlu.. Lepas kenal baru aku kau.. But2, clara ngan kawan clara yang satu kelas tu bahasekan diri saya awak atau panggil nama dia.. Dgn kawan lain clara beraku kau.

Soklan kedua :

Sebab dah biasa. Itu mmg lumrah alam nak wat cmne. Bile pndg perempuan n perempuan berpegang tgn mcm. Alah dah biasa dah tgk. Lagipun perempuan mmg camtu pownkan.

Tapi bila kita tgk lelaki mcm, euuww.. sbb kita agak lain mcm tgk lelaki berpegangan tgn. Lagipun, tak prnah tgk lelaki pgg tangan.

Tapi, skunk clara cm dah geli skit pgg tgn ngan perempuan. Nie pown sbb cikgu claralah. Boleh pulak dia kata clara, 'les' sbb pgg tgn ngan perempuan. Tgk kan dah trauma. Hak3..

soklan ke-3 :

Sama cam soklan kat atas. Sebab tu mmg lumrah alam dah. Clara kalau marah baru clara pggil kawan clara sayang. Sbb mnhan marah. Geram gilak.

Lelaki bersayang mmg susah nak jumpa. And jarang kita tgk. So, bila benda tu jarang org tgk mmg kite akan slh anggap kat orang.


Lagi satu, abg clara n kawan dia pernah suap makanan. Urm.. macam abg clara suap sudu kat kawan dy punya mulut. Rase geli kan?

Abg clara ada cerita. Dia kata apa salahnya sebab tu menunjukkan rasa sayang kita sbgai sahabat. Kalau perempuan org pndg biasa tak pelik, tak geli. Why lelaki buat semua tu org pndg pelik, pndg serong. Why? As the answer, sudah lumrah alam..

Tapikan. Rasa geli jugaklah dgn abg clara sbb dia suapkan kawan dia makan. Euw.. hahha.. dhlah org kate muka dia jambu and macam gay. Selamatlh dia ada calon.. hak3..

^^

ngee~~

sorry pjg..

faridah nazurah said...

satu je jawapan ringkas aku, lelaki mesti la mau tunjuk yg dia macho..hahaha

beLLa said...

clara dah explain panjang lebar. nak sokong jela jawapan dia. hihihi

faridah nazurah said...

satu je jawapan ringkas aku, sebab dorang nak tunjuk yg dorang tu macho.. xkan la lelaki nak pegang2 tangan bajet2 manje lak kan?

Gua Tertidur said...

ego beb..ego..jatuh standart ah kalau macam pompuan. hahahaha!

Ana Farhana said...

huuu,mmg begituuu.. lelaki kasaq sikit.. mcm plik gk klau bersya awk.


klau laki ngn laki mmg nampk plik.. knp ? sukar merungkaii nnya.hehe


dannn laki bersyg2 .. hahaha,pelik nyehhh. :OP

Abg Stalker said...

prmpn ni bersaya_awk sbb konon ada sifat2 kelembutan,kesopan dan kesusilaan.so nk x nk klu sorg da mulakn sy_awk,sorg lg pun terpksa guna even dia jenis rock kapilah.

Lelaki klu gn sy awk nmpk cm formal lak,lgpn lelaki ni dikatakan mudah bergaul berbanding prmpn.lelaki akn kwn je dgn sume org tnp menilai dlu.so gn kau_aku tu mcm da knl lme.kn lbh mudah mesra.Lelaki mmg da sah2 la ada sifat kasar dan ganas,keras.xkn la nk bersyg2 dgn sesama sdri,pastu pgg2 tgn dgn sengajanya.so jth la air muka.Keganasan dan kekasaran yg mmg azalinya tuk lelaki tu da xde sbb perlakuan yg ala2 sopan santun nau cm prmpn tu.Kdg2 lelaki ada je nk bt mcm tu,tp ble fkr2 blk dr kne kutuk dan disalah erti,baik lpekn je niat. :)

Dalin said...

betul2.. dalin pong tertanya2.. huhu..

kim heeruul said...

lelaki lebih cool bila berkau aku sesama sendiri..keh keh keh..

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com