Wednesday, October 12

Kenapa semua nak jadi artis?

Assalamualaikum.

Sekarang ni semua berlumba-lumba nak masuk dunia hiburan. Baik lelaki dan baik juga perempuan. Baik yang tua,apa ntah lagi yang muda kan. Semuanya sama aje.

Apa lah yang seronok sangat jadi artis? Nak kata pasal bakat? kalau tak, takkan lah aku gelak separuh mati sampai terkeluar air mata aku duk gelak kan mereka bila tengok mana-mana ujibakat nak jadi artis tu. Tengok Maharaja lawak pun aku tak gelak macam ni.

Kalau takat nak kejar harta? berapa sen lah sangat duit yang kau boleh dapat? kalau konon jadi artis kaya raya, cuba fikir takkan la bila dorang jatuh sakit sampai perlu minta pertolongan dan sumbangan orang lain untuk settle kan bil-bil perubatan tu? Come on lah!


Nak jadi terkenal? Apa sangat lah kau kejar glamour tu. Setakat kau keluar then semua orang nak pandang kau dengan rasa kagum and teruja? Kononnya bila kau keluar ramai orang akan kenal kau? Macam tu ke? Oh please lah.

Memang minat jadi pelakon/penyanyi/pelawak? Mak aii. Kononnya memang dari kecil dah timbul minat tu. Itu statement lapuk lah weh. Kecil-kecil orang suruh baca buku kau tengok tv tu pasal lah minat kau ke lain! Aku makin tak paham dunia sekarang. Ada sesiapa yang nak kasi aku faham tak? HAHA.

Apa-apa pun tolong jaga diri dan jangan mati.

10 comments :

Kathy Tuah said...

kat tv skrg mcm2 je program reality yg konon2nya mncungkil bakat kan..tp sbenarnya?? fikir2 jela..

I am...izuan said...

betull tu..apa lah sangat jadi artis..nanti lama2 orang tak kan pandang jugakkk

Rosalia said...

sy pn pelik jgk.:0 smua nk glamour.

Ana Farhana said...

serius tak suka dan pelik sgt depa yg terkja2 nk jdk artis nih.. seronok skjp je kot.x bestt..


lg pelik bile mk bpk sndri seronok tgk ank2 jdk arts.. alahaiii

cik najihah said...

artis x de privacy..x bes

gadis bunga said...

@Rosalia

sokong ! dorang memang nak glamour je lebih .

siti kektus said...

glemer yg di kejar. mungkin nak semua rakyat malysia kenal dia.

Mila Ahmad said...

xde keje lainlah 2 belajar tinggi2 pun nak jadi artis

Ini Kisah Tia said...

hahaa .. dah nyampah nak tengok ..

eyfa , ni tutorial yang eyfa mintak tu ..

http://tutorialuntukblog.blogspot.com/2011/09/page-fb-yang-lebih-style-untuk-blog.html

Gua Tertidur said...

pengaruh tv nih. hahahahaha!

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com