Saturday, October 15

Kes curang semakin berleluasa.

Assalamualaikum.

Bila sebut pasal curang aje, mesti yang lelaki kata perempuan yang perempuan pula kata lelaki yang curang. Pendapat korang apa? Lelaki atau perempuan? >.<

Sebenarnya semuanya sama bagi aku. Baik laki baik perempuan. Bila masing-masing tak pandai bersyukur tu pasal la berlakunya kes curang ni. Bila lelaki dah baik, perempuan pula buat hal. Bila perempuan dah baik lelaki pulak yang buat hal.


Contohnya : Bila si lelaki dah baik, setia and sanggup korban apa sahaja untuk si perempuan, si perempuan ni pula rasa terlampau selesa di manjakan begitu. Kononnya "Alah aku buat hal macam mana pun dia xakan tinggalkan aku. Dia mana boleh hidup tanpa aku" So, thats why lah terjadinya hal macam ni.

Dan lelaki juga sama. Bila dapat perempuan baik mula lah fikir "Ah perempuan ni sayang aku, aku buat apa pun mesti dia tak akan tinggalkan aku" so sama ajelah. Kebanyakkannya semua macam ni. Tak tahu bersyukur bila dah dapat yang baik.

Aku cakap macam ni berdasarkan pengalaman aku sendiri. Kawan-kawan aku banyak yang macam ni, so aku assume semua lebih kurang aje kan? Tak reti nak appreciate apa yang ada depan mata. Bila dah tak ada baru nak terpekik terlolong macam orang mati anak.

So, hargailah mereka yang menyayangi kita. No curang-curang okay? Hehe. KBAI~

6 comments :

SoLy SoLicious said...

same je ....yg cntik, yg hensem..curang jugak..tp xsmua ::)

EYFAalias said...

@SoLy SoLicious memang tak semua, tapi kebanyakkan. hehe. baik yg handsome, cantik semua sama aje :D

faridah nazurah said...

kadang2 yg hudusss pun curang jugak.. hahaha

abghani said...

klu dh kawen buat cara dh kawen jgn kuar berduan dgn laki/pompuan..

Ana Farhana said...

sbb mereka rasa cantekk ??
tp tak jugak.. depend pd sesorg kn.

xleh nk judge smue org tu sme dsbbkn sorg yg berpewatakan bgtu
:)

Kartini said...

benda yg terbalik happened :'(

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com