Thursday, October 13

Kentang masak sambal

Assalamualaikum.

Kalau korang ada baca entry sebelum-sebelum ni. Aku ada bagitahu yang aku ni bila bab memasak aje memang failed. Tapi hari ni aku tak tahu kenapa tetiba aje tergerak hati dan mucul perasaan rajin di dalam diri aku nak belajar masak dengan mak aku.

Then aku suruh lah mak aku belikan bahan-bahannya sebab aku kena pergi class. Balik daripada class aje aku tukar-tukar baju mak aku pun ajar la cara-cara masak makanan yang aku nak masak tu iaitu kentang masak sambal. Aummmm~

Kalau korang semua nak tahu kentang masak sambal ni adalah salah satu lauk fav aku. Lagi pun benda ni cara memasaknya sangat simple as nipple. Opssss! HAHA. 

Cara-cara masak tak yah bagi tahu lah kan? sebab aku tak pandai nak explain step-step dia. Kalau korang nak resipinya mintak pada GOOGLE. Hahaha~ Okay sekarang aku nak tunjuk hasil percubaan pertama aku memasak selama aku hidup 24tahun ni. HEHE.


Tetiba aku rasa kagum sebab aku berjaya masak lauk kegemaran aku tanpa cacat cela. Maksud cacat cela tu tak la hangus ke tawar ke cuma manis sikit jeee. HAHA :P Sekarang ni aku dah tak boleh berhenti senyum bila pandang dapur.

Aku rasa dalam minggu depan sesiapa yang berkenan dengan aku boleh lah masuk meminang okay? sebab AKU DAH PANDAI MASAK WEH! hahaha. Aku rasa macam tak percaya aje. Maklum lah sebelum ni masak meggi pun kembang. Mana aku tak excited. Hehehehe.

Okay lah. Jaga diri. Jangan mati.

18 comments :

shiema sufian said...

wah wah. tahniah :D

EYFAalias said...

@shiema sufian hehehe. Thanksss. Malu la kite :P

faridah nazurah said...

fuiiyooo sedapnya.. tapi kalau campur tempe, kacang, ikan bilis mesti lagi sedap tau :)

EYFAalias said...

@faridah nazurah huhuhu. memang la tapi kite tak suka tempe sangat :P tu yang tak masukkan. ikan bilis pulak tadi xde yang elok masa nak beli. so, masukkan kentang ajela :)

ArulchelseA said...

cam sedap je..

SoLy SoLicious said...

nak sikittttttttttt......heee

Tea Dno said...

errr..kena belajar banyak lagi lah eyfa..takkan ari2 nak bagi laki makan sambal kentang kot?kekekeke.. ;p

Ini Kisah Tia said...

hahaaa .. dah pi kahwin cepat . heheh :)

Kc Kasedah said...

Bapak ah, bikin laparrrrr!

blogtilldrop said...

woha...ayat paling best.." jaga diri..jgn mati"

ayuyuuu :) said...

yeah
berjaya dahh tu ^^

lain kali msak yg lain plak.
baru semngat nak kahwin!

ayuyuuu :) said...

yeah
berjaya dahh tu ^^

lain kali msak yg lain plak.
baru semngat nak kahwin!

siti kektus said...

tahniah eyfa! tahniah. hehehe :p

leyzajamil said...

ingat ada lah letak resepinya kat sini..tgk gambar mesti sangat pedas sambal kentang eyfa tu.

farhan said...

mcm sedap je..nak rasa sikit..lapar la pulak

era kecik said...

he he he... baguslah dah pandai masak,, nanti boleh masakkan makanan yang sedap2 untuk era kan?.. he he adoii...

Acik said...

wahhh .. tahniah! esok masak apa plak? :)

Gua Tertidur said...

pergh..apsal gua rasa tetibe je perut bebunyi n air liur makin bnyk je bwh lidah..argh...nk kentang sambal!!!

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com