Monday, October 24

Cemburu

Assalamualaikum.

Cemburu tu apa ya sebenarnya? HAHA. Best ke rasa cemburu tu? Rasa apa? Manis ke masam ke? Hehehe. Cemburu ni sebenarnya baik untuk diri kita or tidak? Hmm. Tapi setiap benda memang ada kebaikan and keburukan tersendiri. Cuma terpulang pada individu tu sendiri.

Yang pasti aku selalu cemburu dengan orang sekeliling aku. Apa yang aku tiada semua dorang ada. Apa yang aku tak dapat mesti dorang dapat. Apa yang aku suka semuanya milik orang. Kadang-kadang rasa macam loser pun ada.

Kadang-kadang aku cemburu tengok orang ramai kawan. Sana sini ada kawan. Aku? tak ada kawan pun. Boleh di kira pakai jari. Nak keluar jalan-jalan xde orang nak teman, kalau rasa sedih xde tempat nak luah, rasa happy xde siapa nak ajak di kongsi.


Kadang-kadang aku rasa macam nak cabut wayar cemburu dalam diri aku. Arghhh ! Ada sesiapa tak yang ada tips untuk hilangkan perasaan cemburu ni? Huhuhu.

9 comments :

shiema sufian said...

alaaa, sabar ye laling. shiema ade je ramai kawan. tapi semua jauh jauh. susah jugak kalau jauh pon -.-'

emy|farid said...

saya pun! tak suka bila ada wayar cemburu itu........

Kathy Tuah said...

sy pun nk tau gak mcm ne nak handle cemburu ni..huhu

Miss Eiza said...

buat aktiviti hepi2 lain..enjoy2 ..hehehe..nty lupa la cemburu tu

Syieda_Joy™ said...

btoi kata Miss Eiza buat aktiviti laen..^_^ xda pk sgt hal tu..

folo u dear..^_^

Anif Abdullah| AA said...

kalau terlalu cemburu pon bahaya kan?

faridah nazurah said...

nak cemburu dengan eyfa boleh? hehehe :P

siti kektus said...

cemburu tu jeles. hehehe :p


aha, meh sini kite tolong cabut wayar cemburu tu. hehe :p

izfanora said...

kalau kita biarkan cemburu bermaharajalela dalam diri kita, itu akan buat kita rendah diri dan juga senang marah.. so, jgn biarkan rasa itu ada..

tips yang boleh diikut, fikir kelebihan kita berbanding kelemahan kita. pasti org cemburu dengan kelebihan kita.

kawan tak perlu ramai, sebab yang ramai tue biasanya kawan time senang je. cuba tgk, kawan mana yang dengan kita time susah. itulah kawan sejati. yang lain tue, ada ke tak ada, xjejas apa2 pun.. :) chill okay..

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com