Thursday, November 17

Bunuh diri kerana cinta

Assalamualaikum.

Kelmarin kawan-kawan aku ada bergossip pasal seorang perempuan yang meninggal pada tarikh lahir dia. Budak tu kawan-kawan aku cakap dia pernah study dekat kolej aku. Aku ni jenis tak ambik port pasal bebudak yang aku xkenal and aku ni tak suka nak busy body sangat.

Masa memula aku dengar aku rasa kesian. Yelah muda lagi dah meninggal. Tapi aku fikir maybe ini sudah takdir dia kan meninggal dunia pada usia yang sangat muda. Okay, kawan-kawan aku ni kenal perempuan yang meninggal ni. I mean arwah. Sorry!

and kawan-kawan aku dengar cerita pulak yang si arwah ni meninggal bukan sebab penyakit ke or excident or what. Dia meninggal kerana seorang lelaki. Atau dengan kata yang lebih tepat KERANA CITNA! Dia terjun bangunan dari tingkat 5. Maaf aku bukan nak mengata atau mengumpat pasal arwah. Itu bukan niat aku. Cuma nak jadikan kes  ni sebagai pengajaran dalam hidup kita.


So, para sahabat sekalian aku rasa korang tahu apa yang aku cuba nak sampai kan dalam entry kali ini. Cinta manusia bukan lah cinta yang kekal abadi. So, fikir dahulu sebelum melakukan sesuatu okay. Fikir perasaan orang sekeliling kita, terutama sekali ibubapa kita. btw, Al-FATIHAH untuk arwah.

KBAI~

P/S : Jangan lupa vote gambar bayi comel kat sidebar aku ni. Thanks :D

14 comments :

cik fyeza said...

sbb cinta pun snggup mati . lngsung tak fikir mak ayah betul lahh

kai said...

kurang didikan agama kot...

=====================
jom join event anjuran saya klik SINI

faridah nazurah said...

hahaha tak payah nak jadi bodoh sangat pasal cinta ni. belum tentu dorang betul2 syg kat kita.

Kc Kasedah said...

bagi aku la, kalau pasai cinta dah fakap sampai nk bunuh diri, tu bodoh namenye. banyak lagi lelaki/pompuan kat dunia ni, just kite dont give up on trying laaa. haih

Ezy Chiaki said...

xpk pjg gni la..
huhukk..
asal ptos cnta je nk bunuh diri..
aduyai..

.ain. said...

x jumpe tempat nak komen. :)


Al-Fatihah. >.<'
xnak kate pe.

fany wany said...

kat kawasan saya pun baru2 ni ada kes bunuh diri sebab cinta. aishhhh T_T

sergeant keroro said...

kurang didikan agama tu, hehe XD

Rosalia said...

apa pun cintailah diri kita dulu :)

Rosalia said...

apa pun cintailah diri kita dulu :)

Azzah said...

budak2 sekarang tak fikir panjang dah..:)

Addin said...

memang tak berbaloi pun sanggup mati kerana cinta. huhu

Abg Stalker said...

apa la bodoh..ramai lg jantan kot kt luar sana.haihh..ni nk marah ni

Nur Farah Hani said...

kolej kite?? kptm kah?? ya allah sape la tuh.. haish.. mintak jauh dari semua perkara buruk.. :D

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com