Thursday, November 3

Tips meniru dalam exam

Assamualaikum.

Sejak dua menjak aku exam ni kan ramai yang dah kantoi sebab meniru dalam exam. Ini final exam beb. Nak meniru pun agak-agak lah. Gila hati kering korang ni. Kalau kantoi kena repeat paper tak pasal-pasal. Tak ke cari masalah tu?



Ini adalah cara-cara nak meniru dalam exam (kawan-kawan aku yang buat)

  • Letak notes kecil and tampalkan pada lengan tapi pastikan pakai baju kurung. Kalau lelaki tu aku xtau lah kan. Kau pakai lah baju kurung gak kalau nak meniru sangat. HAHA.
  • Salin notes dalam handphone lepas tu letak handphone dalam pencil box. Time nak tiru pura-pura lah cari barang dalam pencil box. Hehehe.
  •  Untuk perempuan yang pakai kain terbelah belah depan korang juga boleh letak notes antara celah bedah peha korang tu. Kalau lelaki pun boleh. Masuk-masuk dewan aje terus letak notes dekat celah peha korang. Kalau nak usha korg kangkang2 sikit. HAHA
  • Simpan notes toyol dekat calculator (kalau exam math)
  • Letak notes dalam toilet. Lepas tu pura-pura lah nak tercirit.
  • Letak notes dalam kasut pun boleh gak. Tapi ikut tempat lah. Kalau dewan aku mmg tak clear.
  • Tulis notes atas tapak tangan. Lepas tu dah masuk dewan cepat-cepat salin atas kertas then padam laju-laju.
  • Tak pun tulis atas tisu or sapu tangan. Line clear pandai2 la korang nak meniru.
  • Last sekali cara meniru paling bodoh sekali tanya kawan sebelah (padahal kawan sebelah tu pun 2x5 bodoh macam kau)


Siapa hati kering boleh lah buat. Aku ni hati selembut baldu muka pun sesuci debu kan mana lah berani nak buat. HAHA. Setakat dalam kuiz, or test biasa aku berani lah tapi kalau dalam final memang tak lah kan. Kang sia-sia aku dapat failed terus. Menangis orang tua aku kat rumah tu. HEHE.

Okay lah pada siapa yang tengah exam macam aku tu, good luck untuk korang okay? Jangan tiru-tiru tak berkat marak korang yang tinggi-tinggi tu. Biar markah rendah asalkan atas usaha korang sendiri. Hhehe.

KBAI~

17 comments :

onie said...

satu lagi,tulis kat dalam otak,hehe :)

Diana @ bilakukatacinta said...

sgt membantu : hehe..hati2..nt tertangkap...

eykn said...

banyak juga cara2 di atas yg i pnh wat,tp xde la tym final exam,,2 mmg menempah maut! haha

Abg Stalker said...

klu nk paling power la..untuk perempuan2 diluar sana,apa guna hp korg canggih2 tp x membantu kn.Record apa yg korg da bc tu,make sure bkn yg sume la..definisi ke kn.then pki headfon dlm tudung.ok gk,membantu apa.record dgn nada perlambahan r,jgn baca laju2.recording biar play sdri mcm lagu.hahaha..lelaki tumpang sekaki nti tny korg.klu kantoi,g bunuh dri.HAHAHA

eNaL_WaNie said...

@Abg Stalker

dulu saya pun gune cara tuu .. mmg berkesan siap buleh pause/play lagi .. cepat gile jawab .. den dah abes jawab bule dngar lagu lagi .. hahahaha marakah pun debez la .. 86 A tuu ... hahaha dulu je la .. skang tak ..

Miss Xyz said...

eh, mcm ada pnglmn jek ni?

biar skit aslkn berkat...

kura said...

sy xpernah meniru lagi...

cehh. haha

Rosalia said...

hahaha. tak bgs tips ni nty org meniru.haha tp sekali sekala apa salahnye kan.hihi

Ikhwan said...

Yg last kali tu memang FAKTA.
Ada hati nk tiru kwn sbelah, padahal kawan sblah dah 2 3 kali repeat paper sama. HAHA

J.Syazwana said...

gambar tuh style lah. hahaha.

pernah jugak meniru mase exam. kui kui. sikit2 lah. tanya member sebab tetiba terlupe rumus :P

roq said...

pompuan mmg banyak advantage meniru....banyak tempat nak sorok :P hahaha

singgah2 la sini :)

faridah nazurah said...

KAWAN BAIK,, cara kau dah old fashion lah.. kalau aku, bukak je buku. kan lagi afdal.. haha pastu buat muka suci.. jgn lak buat muka takut2. nanti kompem org takkan perasan.

siti kektus said...

haha. ada ke selit celah kelengkang ni? tak ke pelik orang yang jaga dewan tu tgok budak asek terkangkang je. :)

rara pinkmafia said...

meniru mmg besh.hehehe.tp sllu org lain yg tiru rara =( heheh

Soda & Ice Tea said...

terbaikkk. ade gak yang sye buat.. hihihihi.. handpohne pn boleh guna bahh

Norlida Ramli said...

hahahahaa..kalo lam kuiz/test berani gak bwk 'toyol' tp kalo final mmg x berani.heheee

mmh betul2 perah keringat sendiri time exam.hehe

cik wanie Lovela (CWL) said...

hhahahhaha kad kaki tak tahan tu

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com