Wednesday, November 9

Ubat? Yekkk!

Assalamualaikum.

Sebenarnya esuk pagi aku ada paper ni kul 9 pagi. Sempat lagi tu buat satu entry. HAHA. Bukan sebab apa, aku study tak masuk kepala otak. Ntah kenapa ntah kepala otak aku ni tak boleh nak terima ilmu. Jemm agaknya. HAHAHA.



Okay berbalik pada topic kat atas. Siapa sini tergolong dalam golongan orang yang takut makan ubat? Tak kisah lah ubat batuk ke? ubat demam ke? ubat selesema ke? Ubat gegat mahupun ubat nyamuk! HAHAHA. Apa-apa jenis ubat. Ubat tu ubat air or ubat pil tu.

Kalau korang tergolong dalam golongan di atas ni serius korang gedik. Hehe. Okay tak la gedik sangat cuma mengada-ngada sikit aje. Aku nak kata suka makan ubat tu, tak lah suka. Biasa-biasa je. Boleh lah tekak aku terima kehadiran ubat ni. Hehehe. Karang terlebih suka dah kira lain kes pulak kan. Takde keja pulak aku nak teguk ubat batuk berbotol-botol kan. Hehe.

Kenapa korang tak suka makan ubat? Tak sedap ke? Aku rasa memang la tak sedap tapi xde la sampai tak boleh nak telan takat sebiji dua or sesudu dua tu. Tapi lain la kalau kau memang ada penyakit yang nak kena makan sampai 7 hingga 8 jenis ubat sehari tu.

Aku ada juga tanya kawan-kawan aku. Dorang kebanyakkan jawab "Eeee ubat? Yekk! Tak sedap doe, pahit!" (sambil buat muka mintak ludah) Aku dalam hati dah tergelak dah. Budak-budak ni mesti suka bajet-bajet comel depan boyfriend dorang bila dorang sakit. Saje nak memanja suruh boyfriend suap ubat. Puiii~

Okay ini dah lari topic sikit. Maklum la. Aku memang pantang jumpa perempuan gedik ni. Aku rasa macam nak ludah bagi flying kick kat muka dorang dari jauh. HAHAHA. Akhir kata, kalau dah sakit tu tak payah ngada2 gedik taknak makan ubat. Kau tak comel pun pura-pura xsuka makan ubat. Menyusahkan ada lah. HAHA.

KBAI~

10 comments :

cik violet said...

xsuka ubat air..geli tekak..kalo pil xpe//huhu

EYFAalias said...

@cik violet

ubat air utk bebudak je. hikhok.

Kathy Tuah said...

sy pun x suka sgt mkn ubat sbb pahit tapi xdela sampai tak tertelan..huhu

Azzah said...

makan ubat bila perlu je,badan kita tak bole dimanjakan sangat

sergeant keroro said...

tak suka ubat demam, huhu

emy|farid said...

haha mmg gedik la tu

Nana Jay said...

hha, seyes ok. mnyampah sket kt kengkawan yg kalo sakit memekik kt class 'benci nya sakit ne! x suka2!'.. tp xnak mkn ubat.. smbil buat muka sedih nk manja2..

Abg Stalker said...

ubat rindu ada x?tu je yg abg perlukn skrg.satu2nya ubat yg abg paling suka.telan cmtu je..HAHA

enal wanie said...

enal suke ubat air ! sedap .. sng nak telan klau ubat pil 3-4 kali kene telan .. sebab tak masok2 .. huhu

faridah nazurah said...

KAWAN BAIK, aku tag kau.

http://faridahnazuahthesinge.blogspot.com/2011/11/beloglist-ain-dzaya-earning-nuffnang.html

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com