Friday, November 11

Dunia ni kecil aje bero -.-"

Assalamualaikum.

Dulu masa aku baru lepas dapat result SPM aku di tawarkan untuk masuk ke Politeknik. Politeknik mana? Politeknik Sultan Idris Shah. Tapi aku dapat buat Sijil aje dekat sana. Tapi alhamdulillah lah kan. Sebenarnya surat masuk tawaran politeknik tu bukan aku yang apply. Abang aku yang tolong applykan.

Bila aku dah dapat tawaran masuk Politeknik aku pun sediakan lah semua barang-barang yang perlu di sediakan. Print sana. Print sini. Cop sana. Cop sini. Biasalah kan. And one day aku ada terserempak dengan budak sekolah aku.

Seperti yang korang tahu aku xbanyak kawan perempuan. Aku kenal dia pn sebab dia pengawas sekolah yang bajet-bajet cun. Okay sambung cerita. Bila terserempak dengan dia, dia tanya aku dapat sambung stdy dekat mana, aku pun bgtau la kat mana.

Kebetulan dia satu politeknik dengan aku. Minggu depannya nak register. Dia langsung x prepare apa-apa. Kata nya dia xtahu. Aku pun ajar lah kan apa yang kena buat. Lepas tu dia minta number aku untuk senang dia contact.

Bila dah masuk politeknik tu. Minggu pertama tu aku cadang nak balik rumah (Tmn Keramat). Lepas tu aku message lah dia ajak balik sama-sama naik bus. Lepas tu dia langsung xreply message aku. Call pun tak angkat. Ciss!

Aku biarkan ajelah. Aku naik bus sorang-sorang. Dah lepas tu baru dia message aku dia kata dia balik KL dengan parents dia. Then aku pn xkisah la. Then masa nak balik Politeknik tu aku message dia lagi. Kot-kot dia nak ikut aku naik bus.

Eyfa : Kau balik poli naik apa? Bapak kau hantar ke?
Minah : Tak sure lagi. Maybe lah.
Eyfa : Oh okay, kalau kau balik dengan parents kau boleh x aku nk tumpang barang aku sikit?
Minah : Hm. Tengok lah kalau muat.

Ayat kau pun aku dah tahu kau xnak bagi tumpang, so aku malas nak reply. Maklum la family aku orang susah siapa aje yang suka orang susah kan? Dah lama lepas tu aku langsung tak pernah contact dia dah. Siap selisih tepi jalan pun aku xpandang.

Nak di jadikan cerita, ada satu mamat ni lepak dengan aku. Dia cerita pasal minah belagak tu. Aku pun buat-buat tak kenal lah time dia cerita tu. Lepas tu mamat tu kata minah belagak ni ada bagitahu mamat yg aku lepak ni minah belagak tu kenal aku sebab sebelum ni aku xmengaku aku kenal minah tu. Mamat tu dah jadi pelik. HAHA.

Minah ni punya gaya bajet-bajet anak orang kaya, lepas tu perasan cun. Memang dari sekolah lagi perangai dia macam tu. Dah lepas habis politeknik tu aku ada kerja part time. And you know what? kat sana aku berkawan dengan kakak ipar minah belagak ni.

Aku pun korek-korek ah rahsia sikit dekat kawan aku ni pasal family husband dia. Macam-macam cerita aku dapat tahu. Hehehe. Sronoknya bila dapat tahu rahsia orang yang aku xsuka. HAHA.
Rupa-rupanya minah belagak ni x lah KAYA seperti yang di sangka. Abang dia kahwin dengan kawan aku (kakak ipar) pun berhutang! Semua pakai duit perempuan. HAHA. Sumpah kelaka. Selama ni kau duk gebang sana sini bajet kau anak orang kaya? Last-last? Semuanya dah terbongkar. 

Dunia ni kecil aje weh. Kau pusing-pusing jumpa balik. HAHA. Loser punya perempuan! Puiii~

P/S : Kawan aku cerita dekat aku pasal family husband dia sebab time tu aku kerja dekat pejabat peguam, time tu dia tengah ada masalah besar dengan husband dia. Dia tanya aku, so untuk bagi jawapan yang sahih aku kena tahu la kan ceritanya macam mana. Itu sebab lah boleh terbongkar yang minah berlagak tu sebenarnya bukan lah dari keluarga yang tak KAYA. Hehe.

9 comments :

Ini Kisah Tia said...

adeh .. apakah .. macam eyfa kata , dah perangai dia macam tu sejak sekolah lagi kan .. ish3x ..

Ana Farhana said...

sllu je dapat kwn jenis mcm ni.. sshkn kn nak dapat kawan yg betul2 kawan..

Abg Stalker said...

berlagak.mmg muka dia mintak penapak.tu la balasannya org ckp bsr.

Nur Farah Hani said...

haha.. saba je la.. :D

faridah nazurah said...

hahaha ape keburuk sangat perangai minah tu weyh..

aku ada gak kwn mcm tu, tapi aku ni mmg jenis mls nak melayan. so dia berani gebang2 kat org lain je... hahaha

Miss Eiza said...

peliklah dengan org berlagak ni...hhuhuhu..kesian pun ade ngan diorang..kadang2 perangai loser habis...

Azzah said...

belagak2 lelama orang tau jugak kan?

Minah Blur said...

ehhhh... pompuan x sedr diri ler tuuuu...~

hai! lme x lepak!

iPai said...

wah .. dasat ye eyfa korek ..

banyak pengajaran yang kita leh dapat daripada cerita ni ..

patutnya tak payah nak berlagak sana sini, just jadi diri kita je .. InsyaALLAH tak bawa susah di kemudian hari nanti ..

P/S: EYFA !!!!!!!!!!!!!!! segannya nak datang sini .. lama sangat tak datang .. sowi =(

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com