Friday, November 4

Tips bodek pensyarah

Assalamualaikum.

Orang kata bila kita dah masuk U atau kolej nanti kena pandai bodek ambil hati lecturer kan. Maklum lah 100% semua bergantung pada lecturer. Kalau lectuer tu tak suka kau memang failed lah kau punya subject tu. Apa kau buat semua tak kena walaupun kau tak buat salah. HAHA.

So, dalam erti kata lain. Kau suka ke tak suka lect tu kau kena buat baik jugak. Dia handsome ke tak handsome ke kau tetap kena pandai ambil hati dia. Jangan la sesekali kau buat taik dengan dia. Silap-silap kau jumpa dia lagi next sem (maksudnya repeat paper lah tu. Jangan bebal sangat)

Party 'terkejut' untuk lecturer aku <3
Ni aku ada sedikit tips untuk bodek lect.
  • Dalam class kau pay attention walaupun mata kau mengantuk. Kau kena pura-pura minat dalam subject dia. Contohnya, kekadang aku xpaham pun apa lect tu ajar. Apa lect tu cakap aku selalu ulang balik bajet-bajet aku focus. HAHA.
  • Lepas tu kau pura-pura lah active sikit dalam class. Bebuat banyak tanya. Baru lah dia kenal kau. Bila dia dah kenal kau senang dia nak bagi MARKAH KESIAN dekat kau. Setakat pay attention sambil buat muka beruk kena sula memang nampak sangat kau pergi class dia terpaksa.
  • Buat class tu happening sikit. Baru dia seronok nak mengajar.
  • Kalau jumpa mana-mana (dalam kolej) tegur lah kalau boleh bagi salam dekat dia. Kalau jumpa dekat luar kolej kau buat-buat lah tak nampak. HAHAHA
  • Datang awal class dia dan jangan ponteng tanpa sebab. Selalu lect akan ingat siapa yang rajin datang class dia.
  • Lepas class salam lect tu ambil berkat sikit. Tapi jangan pulak if kau perempuan lepas tu nak salam lect laki memang kau mintak ludah secara bergu lah jawabnya.
  • Pergi class pakai pakaian sopan baru sejuk mata lect pandang kau, jangan kau pakai baju ala-ala rempit cikaro (bagi student ipts) memang namanya kau mintak kena rogol beramai-ramai.
  • Jadilah class rap bagi semua subject. Bila kau jadi class rap kau akan rapat dengan lect. Kat situ kau boleh ambil peluang utk bebuat baik dgn dia utk bagi markah lebih. If dia minta tolong apa-apa jangan mengeluh. Buat je. Penat lelah kau akan di gantikan dengan markah.
  • Bila birthday lect tu kau buat la party 'terkejut' untuk lect tu. Takyah bagi hadiah pun xpe. Kau beli ajelah kek sebiji. Serius lect tu akan ingat korang satu class sampai bila-bila.
Lagi apa eh? Kat atas ni memang aku selalu buat. Kalau dalam class aku jelah yang selalu berbunyi. Kalau aku tetiba sehari tu diam mesti orang ingat aku tak sihat. HAHA. Aku bodek bukan sebab aku tak bijak or aku tak pandai. Tapi ni lah kehidupan. Siapa nak terus hidup terpaksa lah ada muslihat sikit kan. Jangan risau bukannya aku suruh kau melacur nak dapat markah lebih kan. Relex.

9 comments :

shafiqabdshukor said...

serius kagum...
aku memang tak mampu nak buat..
hahaha..
ape taknya tidur, men fb dalam kuliaah..
hahaha

husnazahidi said...

weew..bleyh try nie..XD

BHAIHAQI COOL said...

Susah nyaa~~

Abg Stalker said...

hahaha..abg ske tang bju tu.pki seksi2 mmg minx kne rogol.lecturer pun join sekaki.kah3 :P


bgsnya tips ni!~nmpk sgt kaki bodek kn?haha.eh,eyfa nmpk comel dan kecik je dlm gmbr ;D

Rosalia said...

sy sgt beri tumpuan sebab duduk btl2 depan lec.hahahah

cik wanie Lovela (CWL) said...

wah boleh tiru x

emy|farid said...

memang kena bodek, tpi ada gak yg x makan bodek. hehe

Azzah said...

tips bagus ni tapi tak bole try sebab dah kerja tapi dulu masa study memang salam.pompuan je la

kura said...

gua xpandai bodek lect..

tp gua dekan tiap2 semm.

Ehhh. amboi.. haha

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com