Tuesday, November 15

Najwa Latif & lambang menyembah syaitan.

Assalamualaikum.

Sekarang dah kecoh pulak pasal si Najwa Latiff buat tangan yang lambang menyembah syaitan tu. Aku tak tahu lah gambar ni gambar betul atau edit semata-mata kan. Okay Najwa Latif manusia biasa kan? and dia still lagi bawah umur so, ilmu dia tak la sebanyak yang korang sangka kan. Bila dah jadi artis ni, ada aje kesalahan yang korang semua nak carikan? Adoi.



Contoh macam orang lain buat peace. Kite pun buat peace juga kan? semua terikut-rikut walaupun sebenarnya kita tak tahu apa maksud peace tu sebenarnya. Sama juga macam dalam kes Najwa Latif ni. Apa yang nak jadi masalah besar sangat?

Semua orang buat salah babe. Jangan la nak blame kan Najwa Latiff ni. Ramai lagi budak-budak melayu yang tangkap gambar macam ni. Rockers-rockers pun banyak buat. Maybe dia tak tahu so tak yah nak blame dia sangat. Dosa pahala dia biar Allah tentukan. Bukan korang okay!

KBAI~

28 comments :

Munnafendy said...

budak lg...rmai lg yg buat mcm tu cuma diorang bkn artis je..

nur anis said...

itulah dia namanya artis. mereka ni jadi bualan, perhatian dan ikutan ramai. kalau boleh berhati-hatilah kalau nak buat apa-apa. mulut orang susah nak tutup.

Ku Azhar said...

sabo je kan kn...

azri johan said...

orang yang dok kecoh gambar ni yang pendek akal sebenarnya... seriously

emy|farid said...

xda niat la nak bt gitu, sesaja je tu, yg kecoh ni sbnrnya dengki

Adylia Qarissa said...

dah jadi artis memang lumrah laa..tak salah orang cakap salah..

kalau dah salah tagi kena hentam..

peminat cheezy wedges?? ada promosi untuk cheese..jangan tunggu lama..

http://kasihsuci-whh.blogspot.com/2011/11/promosi-tepung-cheese-wedges.html

Atiqah Norazli said...

setuju2..
tah ape2 la org skrg..
law kslahn artis sume dorg nmpk..
tp slh dri sndri tak tgk plak..
tl tak?

Abg Stalker said...

mmg la salahkn..tp najwa ni budak.xkn terus menerus nk maki hamun dia.siap bt page,pale howttt~

| cik azeya | said...

fuyo, baru tahu maksud lambang tu.

Adylia Qarissa said...

psttt...tepung cheezy wedges tu boleh tahan lama..simpan tempat kering atau dalam peti ais..

nak letak kat luar pon boleh janji ikat kemas2..jangan biarkan masuk angin.. :)

Tea Dno said...

Alahai..kdg2 bnd tu skadar wt suka2 je,yg pnting niat dlm hati kte sndri tu cmne..mulut org bese ar suka besarkan satu2 isu..

sergeant keroro said...

saje tu nak jatuhkan dia. kesalahan orang memang mudah sape-sape nak detect

HujanMenjerit said...

lawaknya. macam2 la orang ni. tapi kita kena jugak aware lain kali. pasni najwa tau, mesti xbuat dah. insyaAllah.

p/s: mohon share gambar tu ye ^^

Ainn Hazwany said...

artis artis rock pun buat macam tu takdenye nak kecoh. orang kalau dah tak suka semua benda pun jadi salah kan..

Ezy Chiaki said...

bg saye ni bkn masalah besar pon..
bile dh jdk artis sume org nk besarkn hal kecik psl artis 2.. adat la kan..
haha

SpeakerSekolah said...

Amy search buat cam tu x de pulak orang nk kecoh..

kura said...

tak sengajaa tuuuuuuu..

cik najihah said...

asal ade je yg baru nak up macam2 nak downkan..apelah

Dear Amy said...

ok perhatian itu bergantung kepada niat Najwa Latif saja jika dea membuat lambang itu untuk menyembah syaitan soo dea telah mengkhianati agama islam

Ana Farhana said...

kn,knp nk besar2kn cte.. pastuh blame die,pdhal ramaii lg buat kn,


myb najwa tgh up skg,so org take advantage,cr kslhn die..


die pn muda lg,xtaw lg pe mksd bnd2 tu sume

SoLy SoLicious said...

xbek tuduh2 najwa gitu..die xtau kot..

ayuyuuu :) said...

sokong eyfa.
manusia biasa macam kte, takperlu aibkan dri dan org lain.


:')

siti kektus said...

tu lah. bila org ada nama buat yg pelik sikit, mula org kecoh2.

kai said...

biase la..
manusia sekarang semakin BODOH!
tau nk cari aib dan kesalahan org..
kesalahan org lagi penting dari kesalahan diri sendiri

=====================
jom join event anjuran saya klik SINI

sike said...

haih- aku pun buat. aku tau org kata tu lambang satanism tapi depend pada orang la kan. aku tak anggap benda tu lambang satanism, bagi aku tu cuma jari telunjuk dgn jari kelingking raised up. hahaha-

sike said...

#and oh, correct me if i'm wrong.

Bon Voyage said...

walaikumsalam w.b.t ( sebab salam wajib dijawab)

SO, APA MAKSUD LAMBANG "PEACE" TU? Maaf, aku pun masih budak, so ilmu masih kurang, MOHON JAWAB.

Bon Voyage said...

oh ya, lagi 1, bila aku baca komen sorang-sorang kat page ni... hadoi... nampak sangat korang ni dibesarkan dengan persekitaran dunia sekuarisme ( cari maklumat pasal ni kalo xtaw)dan masih X MATANG dalam menilai sesuatu perkara.

Yang salah jadi biasa:"Ala...biasalah dia artis kan...ala..dia kan masih kecik..ala,sume bargantung pada niat jugak..ala... dia kan itu...ini.."


yang luar biasa jadi salah: "xpatut dia buat camtu..issh..apa kena buat LAMBANG SYAITAN tu..bla..bla..."


Korang ingat Niat boleh menghalalkan cara ke?

dah dia sendiri cari risiko nak jadi artis = risiko mendedahkan keaiban diri + menjadi perhatian manusia. len lah kalo budak2 kat tadika, dorang tak jadi perhatian pun. Sapa nak kecoh?


Aku taw komen ni mesti takkan dipublishkan dalam blog ni, setakat nak minta approval dari empunya blog baru nak dipublish buat apa, tu namanya tak berani menerima kritikan = MANUSIA LEMAH!takut orang baca n turut persalahkan si empunya blog. kita bertanggungjawab dengan apa yang kita buat, ucap, dll kat dunia ni. nak tau apa keputusan dari tindakan kita? hehe tunggu akhiratlah sister...

aku tulis ni pun kalo x dipublishkan, atleast ko baca sket apa yang nak disampaikan ni, atleast sampailah sikit walau 1 umat nabi je yang baca ( yelah,, setiap komen pun nak ditapis kan,, mana yg sokong statement dipublish, mana yang bangkang, alamatnya dalam dustbin lah.. tu pun kalo masuk dustbin je, ni kalo siap maki2 lagi, hahah ntahlah manusia jenis apa engkau ni!)

*blog dah cantik dah, tapi...alahai sayangnya pemikiran empunya blog ni masih tak "cukup cantik". saya x memaki/menghina. Cuma menegur. Wasalam.

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com