Sunday, November 6

Virus K-Pop sudah merebak.

Assalamualaikum.

Siapa sini peminat Paddle Pop K-POP aku jangan baca entry ni. Aku dah bagi AMARAN! Kau degil nak baca gak lantak kau lah kan. Kalau sakit hati sendiri tanggung, aku gelak aje dari jauh! HAHA.


Aku tahu aku memang cari pasal sebab kebanyakkan budak-budak sekarang and kebanyakkan followers blog aku pun ramai peminat K-POP ni. Aku bukan nak mengutuk, cuma nak mengata aje. Tak salah kan? HAHA. Ala sekali sekala. Relex sudah! Jangan emo sangat.

Aku sejak kebelangan ni buhsan la. Asal blogwalking aje mesti aku mute kan volume lappy aku sebab aku menyampah tak berapa suka sangat dengar lagu K-POP tu. Dah la autoplay pulak tu. Takde button stop. Ntah apa yang syok sangat ntah aku pun tak paham sampaikan setiap entry kau, semua nak bubuh gambar bebudak korea tu. Oh please lah!


Nak kata handsome sangat. FAIZAL TAHIR aku lagi handsome. Nak kata lagu dorang best? Hmmm. Boleh lah. Biasa-biasa je ada lah satu dua yang best. tapi bagi aku takde lah sampai addict kan. Haaa. Nak kata aku buta seni lah tu sebab aku tak minat K-POP!

Tapi aku rasa tak lama lagi reda ah musim K-POP ni. Mintak-mintak lah! Sebab aku dah serabut kepala otak tengok blog-blog yang di penuhi dengan muka bebudak korea tu. Damn! Cuba lah taruk muka aku. Comel apa? HAHAHA. Oh lupa? minat K-POP? Sila Click Sini! ^.^ Boleh gak aku buat modal. Huhu

KBAI~


P/S : Lepas ni ramai peminat K-POP unfollow blog aku. HAHAHAHA

61 comments :

naf. said...

ahahaha samalah.memang tak minat kpop

eka_sempoiz97 said...

haa . btol2 .
walaupun eka minat kpop gak .
p kt blog . ta yah lha pasang lagu kuat2 . nak2 lg lgu kpop .
bengit telinga . lg bengang tu . ta de button off . huish ! panas jea aty nie . haha . ><

Azzah said...

betul..lagu kalau kita faham,tak per jugak...minat jugak tapi tak addict pon

faridah nazurah said...

bhahaha NAK MAKAN SAYUR? ( ntah perkataan korea yang selalu dorang cakapkan, tapi aku translate bahasa melayu )

yang takleh blahnya, boleh lak dorang sampai nangis2 tgk si artis Kepop ni buat show. gilo!

Razil Tahir said...

hahahahahahha!!
hak memasing la nak suka@tak...
kalau awak tak suka, apa orang lain mampu buat kan?
btw... Like the say you said it!
Very well said!!! XD

Eyra Arezmie said...

Hye :D Sy mmg peminat kpop but sy x mara tpi nx trgelak bl bce awk soh taruk muke awk.. Haha xD Guling2 dh nih xD Sy kengkadang ltk lgu Korea & kdang2 ltk lgu english.. but now lgu English :)

EYFAalias said...

@Razil Tahir

ehehhee. dah agak akan ada org cmnt mcm ni. memang lah hak masing-masing. saya cakap je. peace!

Anonymous said...

jika anda belajar untuk menghormati minat org lain..org lain akn belajar utk hormat anda...so...entry ni memang tah ape2~ tak patot buat pon.kalau dah benci sgt tpyh ktuk oke~bab sunat tuhhhh //puii
aku ludah balik

EYFAalias said...

@Anonymous

amboi marahnya. Selamat Hari Raya~ Chill der. Usik sikit nak melenting. hahaha.

kim heeruul said...

gua minat kpop since 2007~2008 (form3 / 4)..time tu mmg best lyn kpop sbb time tu ramai yg tak layan kpop lg.
Skrg bila dah heboh mula la ada yang kondem.(-.-')
semakin ramai yang minat kpop semakin ramai haters.better mcm dulu senyap & aman je..even kita tak pham pon lagu dia,kita still boleh research mean lyric lagu tu..^^
dance gempak.Menarik perhatian.=). Style rambut superb.^^
gigurl korea chumel2..hihihi..

maaf la,terkomen panjang2 pulak..peace v(^.^)

EYFAalias said...

@kim heeruul

itu dia taiko dah cmnt. ehehhehee. ala bukan nak kondem la kim. chill lah. saja nk tgk apa peminat2 kpop cmnt. peace!

faridah nazurah said...

KAWAN BAIK,kau watlek je weyh.. biasalah bila dah terlampau fanatik dengan something tu, apa pun sanggup dorang buat..

Nabilah Faridz said...

Assalammua'laikum si montel bermulut laserrrr :D
ahh, ada muka L lah ! handsome GILA. hoho. saya Kpoppers & addicted to KPOP. err, best kan mengata orang ? have a nice day !

Cik Lia Lomi said...

tak suka itu boleh tapi jangan sampai membenci sudah.. Lia minat kpop, tapi tak adalah sampai nak pasang autoplay lagu dia.

EYFAalias said...

@Nabilah Faridz

wa'alaikumusalam :) ya saya tau awak peminat k-pop tgk blog pun dah tahu :D relex sudah. marah-marah nk ke mana? huhu. peace !

leyaliyana said...

kenapa tak disable je anonymous comment?

kan dah ada orang gila macam kat atas tu bagi pendapat bernas dia. lol =D

EYFAalias said...

@leyaliyana

ehheee. xpe. anon tu marah kejap je tu. esuk lusa ok lah tu (bajet2 kenal plak anon tu) ehehehe.

allysponti said...

Lah~~~blloger lain dah lama buat entry murahan macam ni--'' awak baru nak buat kah ? lambatnya ! --'' .Jangan poning sangat lah . Kpop ni fenomena . mcm Justin Bieber . lama2 reda la tu .

EYFAalias said...

@allysponti

sebenarnya dah lama nak buat. tapi dulu tak la banyak macam ni. hoho. xpe biar lmbt asal selamat. ehehe

Anonymous said...

Awak ni manusia ke alien ? Awak reti fikir tak perasaan orang yang baca entry awak ni ?

Memang patut nama blog awak 'bermulut laser' sebab awak punya ayat semua memang laser dan banyak mencarut . Plus , cara entri kalau boleh nak cari publisiti murahan . Oh please ah , Kalaupun nak cari follower ramai ini bukan caranya lah babe . Ada cara lain bukan dengan entri mengutuk ni .

Oh please ~ awak telah menonjolkan kebodohan diri awak tu bila awak cakap awak naik bosan buka blog orang mesti dengar lagu Korea besar2 and blablabla . Kalau dah tahu orang tu KPOP lover perlu kah nak bw bagai ? Ke tujuan awak nak cari bahan untuk mengutuk depa semua dengan cara bw gitu ? Oh please lah ! You look stupid babe . Haihh . Kesian betul ~

Dah tahu benci KPOP tapi still nak letak gamba KPOP semua . lalalalalala . Kenapalah tak letak je gamba Faizal Tahir awak tu banyak2 ? Awak kata dia hensem kan ? LOL . nak mati aku ketawa .. XD ..

So , kalau diri tu dah benci kpop takpayah nak terpekik tulis entri bagai . Awak tu perempuan , macam apa je orang cakap . Tak malu ke orang cakap awak

PEREMPUAN TAPI TAK RETI RESPECT MINAT ORANG .

Oh ~ Malunya muka >< kesian awak .

semutsengal said...

biasalah tuu,

ada benda yang kita suka, ada benda yang kita tak suka. Lg satu, tak semestinya orang suka apa yang kita suka.


Err.

Anonymous said...

blog masing2..hak masing2 nk letak lagu ape pn...minat hindi,ltak lgu hindi...pe salahnye....klu tak suke diam2 je...sy ni takde la pminat kpop..td dr zaman muda lg da layan cite dan lagu2 dr itali/korea/jepun/hindi/mexico.takde masalh rasenye..asal kite rase benda tu menghiburkan..lgpn slama ni mmg sume bermusim kn?musim rock, dangdut,musim etnik kreatif,musim hip hop,indieband,skng musim kpop la plak..ok lah tu...variasi muzik...nk melaser kene tgk keadaan jugak...nti tak pasal2 adik hilang kawan...sbb mungkin kawan2 adik rmi pminat kpop..:)

darla carolina said...

Kalau tak suka tekan la pangkah -.- tu pun susah pew bradaa. Yang kau sakit hati sgt org minat kpop pehal? Dia kacau mak kau berak ke? Do respect other interest. Klau kau tak tahu nak respect minat org, jgn harap org na respect kau. Perlu ke wat entry haters cmni? Cari publisiti murahan lettew. Nampak sgt kejar glamor --" Kalau sakit hati sgt, boh la gamba Faizal Tahir kau byk" pastu letak lagu dy kuat-kuat. Abes cte -.- Being a haters will makes other poeple femes. Benci aku? Thanks, wat lha entry khas utk aku lak. adioss

im lily woohyun said...

wah~entry bodoh gila XD
weh~!pergi betulkan otak hang sana!
cuba fikir sikit~!
eleh~!daripada layan hollywood yang buat seks tu~!baik k-pop!
takderlah banyak sangat dosa yg dapat~!tengok hollywood?tambah dosa :P
suka la tu awak XD tengok hollywood buat maksiat~!haa?nak ikut cara dorang?pergi jahanam dari negara ni dulu :P baru buat //ambik kau

EYFAalias said...

@darla carolina cik darla. aku dh balas cmnt kau dekat cmnt entry kau. aku takut aku reply sini nnt kau x baca. ehhee

EYFAalias said...

@im lily woohyun

Hamboi sukanya nak kata aku buat maksiat. orang tua2 kata, paku dulang paku serpih mengata orang ntah2 dia lagi lebih buat maksiat. hahaha. PEACE!

EYFAalias said...

@Anonymous

Wahh panjangnya cmnt kau. Betul-betul marah ni. Anon sayang, fyi aku tak hadap nak femes pun dlm blog. Takde function aku nk femes dlm blog. HAHA.

Yeke? kau punya kebodohan tak nampak pulak? Yelah dah entry pasal KPOP takkan aku nk bubuh gambar siti nurhaliza pulak. Sekarang ni siapa yang bodoh?

Lah apa masalahnya kalau aku perempuan? karang nak kata bebal kau marah. Entry aku ni ada ke aku maki bebudak KPOP? setakat kata lagu xberapa nak best n kata dorg xhandsome. itu je point kau nak angin kat sini?

Relex babe. Aku bukan benci sgt pun kpop ni. Kau minat itu kau punya pasal la. takkan usik sikit dh melenting -.-"

anonn....anonnn... kau lagi kesian.

aimie amalina said...

aduhai
byk nye serangan kat kamu ni eyfa
emm3

sabar ye syg =]

| cik azeya | said...

aku pon pelik gak apsal ramai letak gambar kpop dalam blog, puja puja bagai. haishhh. -.-

wanawoohyunie said...

LOL awak ni mesti dah takde idea dah kan? letak gambar L pulak tu . tak layak benoo =.= CURI dekat mana gambar tu? LOL

followers awak kebanyakannya minat k-pop? so tak reti nak hargai sikit? untunglah ada orang nak follow blog awak kan?

and mestilah kitorang bubuh gambar budak korea, dah minat kitorang dekat situ -.- letak muka kau? comel ke? bak sini gambar , aku nak letak . mesti hot entry tu -.-

lagu diorang best ke tak ke, dah minat kitorang dekat situ -_- so what? tapi bagi aku lagu diorang best . And takde siapa cakap kau buta seni sebab kitorang tau respect orang lain .

'Entry aku ni ada ke aku maki bebudak KPOP?" actually memang, post awak ni actually memang tujukan dekat kitorang kan?siapa tak panas lol.

nak tau? dulu pun RAMAI blogger buat entry macam ni . Adil ke? habis orang lain tu letak gambar artis lain and letak autoplay takde pulak nak buat post? kenapa k-pop je yg kena? letak muka FAIZAL TAHIR dengan muka budak K-POP ada beza ke?

nak tengok apa peminat-peminat k-pop komen? so awak memang NAK UMPAN kitorang? oh kiranya kitorang ni dah makan umpan lah? YA ALLAH , rasa diperbodohkan pulak . LOL

betullah mulut awak ni laser . Saya dah baca semua post post awak pun banyak perkataan BANGANG BEBAL semua tu .

but actually, peminat k-pop pun ada hak jugak . awak pun ada hak jugak nak bersuara. Awak dah bersuara,saya dah bersuara .

A psychologist says: “Don’t underestimate those children who chase after Korean celebrities, their hearts are purer than anyone else, they love courageously, they will want to try their best to tackle difficult obstacles, the language and cultural barriers. They symbolise peace, they don’t discriminate based on race, they befriend people with the same interest from different countries, they’re more passionate and warm than anyone else. They don’t betray the ones they like easily, they are persistent and don’t give up easily. They are stronger than anyone else on the inside, because when they are loving these Japanese/Korean stars, they experience the setbacks they’ve never experienced in life. They are all sensitive children, easily touched to tears for a long time because of one incident.

Through investigation, most of them understand gratitude. Their way of thinking is different from others, they don’t easily get carried away by love, they don’t harbour thoughts of doing bad things, and their criteria when looking for a partner is very high, other than looks, personality is more important, so the rate of marriage isn’t high, but neither is the rate of divorce.

Their memory is very good, they can easily remember the Korean lyrics they don’t understand, and their coordination skills are also very strong. Most of them are cheerful children, not the kind who keep to themselves. Their will of determination is also very strong, they are able to persevere all the way just to buy something related to the celebrity they like.

In short, the way these children think is vastly different from others, and their thoughts are not easy to understand. Generally, only those who have similar interests are able to enter their world and understand it.

kay dah habis kot komen . kay byebye . selamat hari raya :)

wanawoohyunie said...

LOL awak ni mesti dah takde idea dah kan? letak gambar L pulak tu . tak layak benoo =.= CURI dekat mana gambar tu? LOL

followers awak kebanyakannya minat k-pop? so tak reti nak hargai sikit? untunglah ada orang nak follow blog awak kan?

and mestilah kitorang bubuh gambar budak korea, dah minat kitorang dekat situ -.- letak muka kau? comel ke? bak sini gambar , aku nak letak . mesti hot entry tu -.-

lagu diorang best ke tak ke, dah minat kitorang dekat situ -_- so what? tapi bagi aku lagu diorang best . And takde siapa cakap kau buta seni sebab kitorang tau respect orang lain .

'Entry aku ni ada ke aku maki bebudak KPOP?" actually memang, post awak ni actually memang tujukan dekat kitorang kan?siapa tak panas lol.

nak tau? dulu pun RAMAI blogger buat entry macam ni . Adil ke? habis orang lain tu letak gambar artis lain and letak autoplay takde pulak nak buat post? kenapa k-pop je yg kena? letak muka FAIZAL TAHIR dengan muka budak K-POP ada beza ke?

nak tengok apa peminat-peminat k-pop komen? so awak memang NAK UMPAN kitorang? oh kiranya kitorang ni dah makan umpan lah? YA ALLAH , rasa diperbodohkan pulak . LOL

betullah mulut awak ni laser . Saya dah baca semua post post awak pun banyak perkataan BANGANG BEBAL semua tu .

but actually, peminat k-pop pun ada hak jugak . awak pun ada hak jugak nak bersuara. Awak dah bersuara,saya dah bersuara .

A psychologist says: “Don’t underestimate those children who chase after Korean celebrities, their hearts are purer than anyone else, they love courageously, they will want to try their best to tackle difficult obstacles, the language and cultural barriers. They symbolise peace, they don’t discriminate based on race, they befriend people with the same interest from different countries, they’re more passionate and warm than anyone else. They don’t betray the ones they like easily, they are persistent and don’t give up easily. They are stronger than anyone else on the inside, because when they are loving these Japanese/Korean stars, they experience the setbacks they’ve never experienced in life. They are all sensitive children, easily touched to tears for a long time because of one incident.

Through investigation, most of them understand gratitude. Their way of thinking is different from others, they don’t easily get carried away by love, they don’t harbour thoughts of doing bad things, and their criteria when looking for a partner is very high, other than looks, personality is more important, so the rate of marriage isn’t high, but neither is the rate of divorce.

Their memory is very good, they can easily remember the Korean lyrics they don’t understand, and their coordination skills are also very strong. Most of them are cheerful children, not the kind who keep to themselves. Their will of determination is also very strong, they are able to persevere all the way just to buy something related to the celebrity they like.

In short, the way these children think is vastly different from others, and their thoughts are not easy to understand. Generally, only those who have similar interests are able to enter their world and understand it.

kay dah habis kot komen . kay byebye . selamat hari raya :)

i'm anon, so what? said...

at least please respects others .

sergeant keroro said...

hahaha, relax2. dia dah tekankan di awal entri, pandangan dia kan.

fyi, aku rasa ni entri troll je pon.

i like, muahaha

p/s : sebab aku xminat sangat kpop, tapi xdela anti terus.

EYFAalias said...

@i'm anon, so what?

okay my bad. ^.^ peace.

EYFAalias said...

@sergeant keroro

hahahaa. dorang dah tekanan tu. kang tak pasal2 kena darah tinggi. relex sudah :D

EYFAalias said...

@sergeant keroro

hahahaa. dorang dah tekanan tu. kang tak pasal2 kena darah tinggi. relex sudah :D

EYFAalias said...

@wanawoohyunie

Lah kau banyak idea sangat? kalau 24jam posts pasal KPOP. serius kau banyak idea. Bak pinjam sikit idea kau. HAHAHAHAA. Sekarang kan ada google, search ajelah. Apa susah ye dak? apesal gambar2 korea ni memang hak milik kau ke? kau macam lah tak mencuri gmbr kat google tu. Macam la semua gambar korea2 yg ada dlm blog kau tu kau snap dgn tangan kau sendiri kan? dh semestinya bantuan google. HAHA. Booooo -.-"

Yelah mesti lah untung. untung lah jugak kau buat blog semata2 untuk memuja dan memuji bagaikan dewa si penyanyi korea tu kan. Agaknya hidup mati kau memang utk dorang agaknya. untung la penyanyi2 korea tu. HAHA.

Oh really? kau pun pandai sangat la respect orang kononnya? jangan la buat lawak dekat sini okay.

lah kau bebudak KPOP ke? ce goreng satu lagu utk aku. Aku ingat kan kau JUST PEMINAT je. HAHA. Opss patut lah kau terasa lebih kan. hahahaha.

Okay kau dengar sini, orang lain minat xde la obses sgt mcm 'yang lain' tu sampai kan setiap entry korang duk beborak pasal K-POP. sidebar n header xyah ckp la kan dh memang ada gmbr K-POP tu. Itu aku xkesah pun. Kau tgk Kim Heerul dia minat KPOP juga. Entry dia best-best jugak. Xde lah 24jam nak post pasal kpop kan. HAHAHAHA.

Lah awal2 entry aku dh kata JANGAN BACA. kau baca gak. Kau yang memperbodohkan diri sendiri. bukan aku yg memperbodohkan kau.

bab psychologist tu takat copy paste aku pun boleh panjang2 tu. xsampai 5saat pn. hehehee.

Okay aku pn dah habis reply. bye! and SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA. Relex. Jangan terlampau stress. Hehehe. PEACE yaw! ^.^

Anonymous said...

Bosan baca blog kpop?. Tutup je lah, apa susah kan?. Nampak tanda X yang berwarna merah di atas, klik lah tuh. Aman dunia kau dari mengutuk orang sesuka hati. Nak letak gambar kau?. Comel sangat ke kau ni, oh pleaselah budak korea yang kau dok kutuk tu lagi comel. Tolong cerminkan diri anda sebelum mengata orang lain. Sekian terima kasih. By the way handsome gambar pakwe aq kau letak di atas.

darla carolina said...

owhh tataw lha nape aq kne rply kt cni. takod kaw ta bace kod kt blog aq. sia sia lak aq post komen free kt ctu -.-

@EYFAalias Cettt ~ aq sakit hati? aq gelak ade lha dho. Entry kaw tuh troll semata", and FYI sebab kpoppers lha traffic kaw naek dua hari neyh. appreciate ahh ktorg tlong naek" traffic kaw. sbb aq tgok blog kaw pown mcm ta rmai mne viewers sblom neyh. untung ade idea wt entry publisiti. eh aq maen mak bagai? ade ke aq burukkan mak kaw? gelabah tet*k lha lu. Aq cume tnye kpoppers ade kacau mak kau berak ke -.- chill lha, aq ta usik pown mak kaw berak kan. tayah kaw na usik bapak aq plak. bapak aq yg ta minat kpop pown bole respect minat aq. engkau taley ke? pfffttt .

Mizs Maisarah @ Mai said...

hello cik kepunyaan blog http://eyfaaliasstory.blogspot.com. just one aku nak cakap, apa yg kami suka, kami punya suka la. Nak minat Kpop ke apa ke. Itu kami punya cerita. Dan satu lagi, please hormat ok? Tak payah la nak buat pasal post-post mende2 semua ni. Membuang tenaga cik je nak menaip. -.-(Y) so, lain take care of your hand. Luls...

//Balqis Yoseob said...

Hey :)
nak tanya perluke buat entry psl kpop? kalau dh benci diam-diam sudah la...
lagipun perlu ke awk blogwalking yg ad lagu kpop?
kalau tak suka baik diam mcm kat nana.
dia lagi famous and tak minat kpop tapi dia boleh diam je..kalau tak suka baik diam daripada cari pasal kan? buat nambah dosa je :)

EYFAalias said...

@darla carolina tahu pulak kau nak marah bila sebut pasal bapak kau? haha. aku tanya je. macam kau tanya aku. nak angin kenapa? lek sudah. ahhaha.

EYFAalias said...

@//Balqis Yoseob

hye, aku pun nak tanya. ada aku kata aku benci? ataupun ada aku kata aku anti kpop? ADA TAK?

dlm entry ni aku just kata budak2 melayu sekarang dah terlampau minat kpop sampai semua benda dekat blog nk letak kpop. aku tak cari pasal pun.

sebelum ni aku ada buat entry pasal lagu aishiteru tu dorg duk pasang dlm blog xde pun nak angin mcm ni. yang korang nak angin knp? :)

EYFAalias said...

@Anonymous

Memang aku TUTUP pun. Tapi dah 9 10 kali nak ttp memang lah keja aku main bukak tutup je kan anon.

Karang aku nak kata bebal kau marah. Ayat last tu suruh letak gambar aku itu GURAU je. aku tak lah bodoh sangat nak suruh korang letak gmbr aku kan. -.-" ke nak aku taruk dalam kurungan (ini aku gurau) macam tu? kalau nak aku edit balik entry ni sekarang jugak! untuk kau semata-mata. apa salahnya.

memang handsome. pandai aku pilih kan? aku tahu pakwa kau tu yg aku taruk situ :))

EYFAalias said...

@Mizs Maisarah @ Mai

yelah ada aku marah ke kau nak suka apa pun? Duhh -.-"

CONTOH : kita tgk AF kau minat hazama aku minat nera. Dah tentu la aku kata hazama tu suara xsedap bagai sbb aku dh suka nera.

Sama aje macam kes ni. Kau suka KPOP n aku xsuka. Citarasa kau dgn aku xsama. Bukan aku kutuk or anti dengan KPOP ni. Korang tu yang terlampau memuja melebih-lebih sampai usik sikit pun xboleh. -.-"

Kau pun xyah la susah2 buang tenaga kau menaip cmnt yg kau dh taip tu. kau g makan rendang lagi bagus :)

sy said...

nice entry dude... pasal kpop tu. im kpopers :B sy tak kata awk tu buta seni. just please respect other choice of music ^^V btw,nice blog!

wanawoohyunie said...

nak idea? maybe awak boleh repost post saya yang ini . Dapat jugak pahala daripada post benda yang membawa kebencian sekali gus membawa dosa kepada semua pihak .http://wanaseoby.blogspot.com/2011/10/bermimpi-bertemu-dengan-rasulullah.html :)

lagi satu benda tu memang saya copy paste pun, tapi saya copy paste dari folder saya sendiri (yang dicopy dari orang lain) and saya dah faham semua, siap bangga lagi tu ;3

hidup aku buka untuk korea, tapi untuk ALLAH . korea sebahagian dari minat aku.

takdelah semua post aku pasal k-pop . Just kebanyakan kay . GET A LIFE kay .

soeys_dujun said...

seriou ak ckp.. ak mmg xmrah bile ko wat entry ni.. ak rse happy n bagai nk giler skrang ni.. sbb kelakar giler larh entry ko.. gelak guling2 ak bce entry ni.. leh msuk maharaja lawak neyh.. ak konfem undi ko..
hak msing2 la weyh nk ltak pape un kt blog dorang.. klo ko xske xpyah ar blogwalking blog dorang.. delete dr list follower ko uh..
heh! dulu aman je ak mnat kpop neyh.. tahun 2011 ni byk btol org nk kondem psal kpop. mmg ak xphm la kan.. please hormat mnat org len klo ko nk org len hormat mnat ko..
psal bhse korea uh.. kami ad inisiatif sndiri la nk g translate bhse uh.. at least kami tau bhse luar gak.. bkn stakat tau bhse malay n english je..

oppss~ sory la komen ak pnjang.. harap ko happy bce komen ak yg leh wat cerpen ni..
*last2.. ak nk gelak guling2 lg neyh..hahahahahahahahahahahahahahahaha

EYFAalias said...

@wanawoohyunie

Baguslah kalau hidup kau kerana Allah.

Oh kebanyakkan? Yang kat dalam entry aku ni, aku ada cakap "sampaikan SETIAP entry kau, semua nak bubuh gambar bebudak korea tu."

then kau tak perlu nak terasa sgt. and one more, aku xde masa lah nak berdebat dengan kau pasal benda simple macam ni. Kau xsuka post aku kau blah jela. bak kata siapa ntah kat atas ni. "TAK SUKA DUDUK DIAM-DIAM"

Peace.

EYFAalias said...

@sy

aku tak faham, apa yang aku tak respect sgt? entry aku ni MENGHINA minat korang ke? aku pelik.

Aku siap kata lagi "Boleh lah. Biasa-biasa je ada lah satu dua lagu yang best. tapi BAGI AKU takde lah sampai addict kan"

itu pun jadi masalah. TAK FAHAM AKU.

EYFAalias said...

@soeys_dujun

Kau tak rasa pulak kau lagi kelaka dr aku. Aku rasa kau layak la masuk MAHARAJA LAWAK MEGA kan. HAHA.

Lagi sekali cakap pasal respect. Cuba kau bagitau aku, apa yang aku tak respect sgt minat korang tu? Kau cakap aku x respect sebab aku kata lagu2 K-POP tu biasa2 je? or aku kata bebudak K-POP tu tak handsome? Or sebab aku kata pasal setiap entry, sidebar, header nk bubuh gambar K-POP? BAGITAHU AKU APA YANG AKU TAK RESPECT SGT?

Aku minat Faizal Tahir, orang duk kata dia mcm2, dr kumpulan nasyid terus jd penyanyi siap bukak2 baju bagai. Takde pun aku nak mengamuk bila artis yg aku suka kena kutuk dengan orang lain. Relex sudah bero -.-"

A'ah memang korang aje yang tahu bahasa luar, orang lain xtahu. HAHA.

Shimi Maisara said...

Assalamualaikum :)

Kwn soh bce entry akak nie , so adek bce la kejap . Fyi , adek nie kpop fan ^^

Adek nk nasihat nie , kalo akak tk suke kat kpop , jgn la gi bkk blog peminat kpop ~ :p Menyakitkan ati akak sendiri je kan ~ :))

Btw , mne akak cri gmbr yng bnyk2 group tu ? adek suke la xD nk save jugak~

Entry akak nie tk de la terok sngt ,, tk de bashing atau anti , ok pe :DD .

Shimi Maisara said...

Assalamualaikum akak ~ :)

Sebelom adek strt anything , adek nk ckp yng adek nie kpop fan tau :)
Akak , adek suggest kak , jgn bukak blog peminat kpop , sbb most of them penoh dngn kpop ^^ akak kan tk suke kpop , tk yah la gi bukak , menyakitkan ati sendiri je ~ .

Actually , entry akak tk de la terok mne , cume ckp sal akak tk suke sngt kt kpop and feel annoyed by it kan ? Tk pe tk pe , adek phm :D

Hoho , mne kak dpt gmbr yng bnyk2 group same2 tu ? nk save xD

Anonymous said...

Semua orang mempunyai minat tersendiri. Salah ke jika meminati seseorang berlebihan?. Kpopers tak suka kau pun yang kau tetiba perasan macam ala diva yang famous kenapa?

Kalau kau minat artis tempatan or barat. Tak pe, kita orang tak de kacau kau pun. Yang kau tetiba nak berfeeling bagai pehal?.

EYFAalias said...

@Shimi Maisara

Wa'salam :)

Actually tak lah sakit hati pun pasal dorang nak letak kpop punya group or mana2 artis sekali pun dekat blog dorg.

Okay, kadang2 bila org tinggalkan pesan suruh singgah ke blog dorg, mesti lah kita singgah kan. Bila singgah KPOP, bila singgah KPOP. 8x singgah lapan2 blog KPOP. macam mana?

Dapat kat google lah dik. Mana lagi nak cari sumber? hehehe. btw, thanks for your cmnt.

EYFAalias said...

@Anonymous

Bila berlebihan macam ni la jadinya. Usik sikit melenting. Ini pendapat aku. kau xsuka kau blah lah. aik. Aku bajet diva celah mana? haha.

lah aku ada kacau korang ke aku buat entry mcm ni? salah aku nak kata dorg xhandsome mana? salah aku kata lagu dorg xsedap mana? kau dengan aku sama ke? x sama kan?

dah terang2 aku kata jangan baca. yang kau terlampau pandai g baca kenapa? alahai. kesiannya. kan sendiri yg dah sakit hati.

//Balqis Yoseob said...

hehe saya tak cakap pun saya naik angin?
Entry awak menunjukkan awak benci.
saya tak tahulah kenapa awak tak suka sangat budak melayu letak lagu korea bagai dalam blogkan..tapi dah diaorang nak,nak buat apa..kalau tak suka dengar jangan blogwalking blog orang tu.. terus tekan pangkah kan senang.. :)
Kalau awak memang nak blogwalking kat blog orang tu sedarkan dah tahu blog dia tu ada kagu koreakan terus je cakap dekat owner blog tu tukar lagu kan senang?

//Balqis Yoseob said...

and 1 more awak memang tak respect apa yang orang minat..nak tahu sebab?
awak kata budak melayu sekarang byk letak gmbr korea di semua entry diaorangkan?..biarlah dh itu MINAT diaorang apa boleh kita buat right?
ADA LAGU KOREA DEKAT BLOG DIAORG?
nak buat mcm mana... dah lagu tu sedap pada diaorg..
tu namanya tak respect..kalau tak suka bagai tak payah la buat entry..saja nak but kpopers marah ke? saja cari pasal?
Saya pun minat faizal tahir awak pun minatkan? so kita sesama respect lah :) (Y)

visitme@FaTiN cOrNeR said...

hahaha..ko mmg series anti k-pop..

aku baru lepas buat entry psal k-pop..ngehehe..

EYFAalias said...

@//Balqis Yoseob

Oh yea? entry macam ni menunjukkan aku benci? Fine, lantak kau la nak cakap apa pun kan. Lah sekarang ni aku TAK BIAR KAN ke? aku ada paksa dorang delete semua gambar n lagu2 KPOP kat blog dorg? Takde kan? kan kat entry aku ni semua pendapat aku. Oh ya aku MEMANG TAK RESPECT EH? meh aku nk kasi contoh sikit.

Contohnya minat aku kumpul stem. lepas tu kau cakap "ek eleh mcm org tua je kumpul stem. xbest langsung. xde minat lain ke?"

ayat contoh tu menujukkan kau benci ke minat aku tu? menunjukkan kau ta respect minat aku ke? macam tu? aku rasa ayat contoh tu pendapat kau tentang minat aku. So, apa yang jadi masalah besar sangat skrg kat sini?

Hello, masing2 ada pendapat. Hak aku lah nak suarakan pendapat aku. kau tak suka itu hak kau. Aku xboleh nak buat apa. kalau hidup xboleh nak terima pendapat susah la kan.

And 1 more. aku tak rasa pun aku xrespect minat korang. sikit pn aku xrasa. aku tak rasa entry aku keterlaluan.

kalau korang nak terasa, kalau korang rasa entry aku ni jadi kudis dekat kaki korang, itu masalah korang sebab aku dah tekan kan dalam entry aku n aku dh penat nak cakap benda yang sama banyak kali.

i'm done!

Haneul Kim said...

Wei , kitorang ni suka Kpop . Kitorang ni minat Kpop . Biarlah kitorang nak letak gambar Kpop , lagu Kpop dan memuji diorang . Ada ke kiorang mengejek si Faizal Tahir ke sesape ? Okay , maybe ada orang yang minat Kpop ejek atist Malaysia .. Tapi biarlah diorang dan biarlah kami . Tolonglah , kalau awak tak suka Kpop , tolong express kan elok - elok . Orang yang minat Kpop ni sesetengahnya sensitif . Tolong ya ? Saya datang bukan nak marah okay ? Tolong respect apa yang kami minat . Terima kasih .

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com