Saturday, May 12

Seorang pelajar IPTS mengaku murtad.

Assalamualaikum.

Breaking News: Seorang pelajar IPTS mengaku murtad dan menghina agama Islam kerana putus cinta. Beliau telah berikrar akan membunuh diri pada hari esok. Kalau anda kenal, bantulah dia cepat yang sedang sakit rohani tu. Kesian sungguh. Belajar pun tak habis lagi. Setakat putus cinta apa sangatlah. Jauh lagi perjalanan hidup tu. Tunggu lepas habis belajar nanti :) - Oh! Media

Aku lepas baca je, aku terus stalker. Search nama Edward Martin Jesus dekat facebook. Then terpangpang page dia.



Ada banyak lagi dia update pasal nak bunuh diri. Aku dengar-dengar cerita dia break dengan Girfriend dia then dia kecewa habis sampai sanggup murtad. Dari Islam agama yang suci beralih ke agama lain. Konon nak bunuh diri 3 Jun sempena birthday ex-girlfriend dia. Siap ada update cakap dia benci Allah dekat facebook dia. Astagfirullahalazim! Baru putus cinta dah jadi macam ni? Mana iman kamu?

Jangan sesekali salahkan Allah. Salah kan diri sendiri kerana tidak mengikut ajaran-Nya. Allah menguji sebab Allah sayangkan akan hamba-Nya. Bertaubat lah kamu sebelum terlambat!

Tiada Tuhan yang layak di sembah melainkan Allah S.W.T :)

Updated : Dengar cter Edward Martin dah bunuh diri 11.30 tadi kat ampang. Tak tahu sahih ataupun tidak berita yang aku dapat ni.

9 comments :

Amanina said...

astaghfirullahalazim..
ape nak jadi la, nak gi usha page dia jap.

NURIN AFFIRA said...

cinta tanpa ikut ajaran allah memang macam ni,dia tidak kuat untuk menghadapi nya walaupun dugaan yg allah beri itu hanya sekcil kuman .
astagfirullah hal azim. semoga si hamba allah itu cepat sedar akan kesilpannya .sama sama kita mendoakan nya .

~Sweet Honesty~ said...

macam2..wallahualam.. kembali pada Allah, pasti ada jalan disitu..

Farah Izni said...

da baca sal dia nie awl pg tdi..n dh bkak page dia..mmg xsggup nk baca post2 dia..

Sally Yatiey said...

Macam2 orang zaman sekarang. Hanya kerana putus cinta. Huhu. Saya ada jugak tengok2 FB dia. Bukan ke dia kata dia nak bunuh diri pada 3 Jun nanti? hehe :)

Emma said...

apa nak jadilah ngn dunia skg ni.. kerana cinta jadi cmnih.. mudah2an Allah bg hidayah kpdnya.. dan mudah2an Allah pelihara iman kita.. amin ..

Ezy Chiaki said...

erk.. gila pnye org..
hoho..
xlayak jdk manusia ni..

Cat Is Na! said...

Bahaya..ada gak yang macam..awat dia tulis nama ex dia sekali kat fb dia tu? heran..da org tanya nama ex dia ka? siap kasi nama penuh lagi tu..
Adoyai..kecewa sungguh tengok org cegitu mudah salahkan agama sebab putus cinta..==''

cici tembikai said...

-,- murtad . bodohnya nama je student. habis tu murtad tu menjanjikan dia akan dapat balik GF dia / dapat yang lebih baik ke -.- memang bagus GF dia tinggalkan mamat yang bodoh mcm tu -,-''

eh nak share boleh tak babe ?

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com