Thursday, August 11

Apabila di beri pilihan...Mulalah serabut!

Assalamualaikum.

Arghhh ! Lamanya dah tak blogwalking ke blog rakan-rakan. Rasa macam rindu pulak nak singgah blog mereka tapi apakan daya, kebusyan melanda diri ini tapi busy-busy pun sempat juga singgah dua tiga blog dalam 'Special Bloglists' eyfa tu. Hehe.

Hmm. Makin naik sem, makin busy and makin banyak project assignment nak kena handle. Bila duduk rumah family ni rasa macam leceh pula nak kena ulang-alik and curi-curi masa untuk siapkan project ni. Semua project dah lah berkumpulan. Memang payah duduk rumah family.


Dulu masa awal sem ni ada juga terfikir nak duduk rumah sewa dengan rakan-rakan yang lain. Tapi bila fikirkan balik, Taman Keramat dengan Shamelin Perkasa tu tak lah jauh mana. Sejengkal aje kot so, rasa macam membazir pula duduk rumah sewakan?

Tapi bila dah nak hujung sem ni. Rasa macam perlu pula duduk rumah sewa ni sebab senang nak settlekan project-project ni. Hmmm. Tapi duduk rumah sewa kan leceh. Semua benda nak kena buat sendiri. Basuh baju sendiri, gosok baju sendiri, kemas bilik sendiri, makan pun sendiri-sendiri! Nak masak? Memang tak la kan.

Kalau duduk rumah, balik-balik rumah makanan dah siap. Bilik dah kemas. Baju dah basuh, siap dah gosok lagi. Semuanya tersedia. Apa? Eyfa anak manja? Oh! Korang silap dekat sini. Eyfa bukan anak manja tapi eyfa ni PEMALAS! Hahaha.

Aduh! Sekarang tengah pening kepala fikir. Sem depan ni nak stay rumah sewa or rumah family aje? Tapi duduk rumah sewa parents eyfa tak kasi bawa motor. Err. Tak best lah tak ada motor. Nanti kena jalan kaki ^___^ Arghhh! Serabut! Serabutt! Help!!!

*****U Mobile On Net*****
*****Toyota Vios*****
*****PROTON INSPIRA*****
*****P1 4G EXCLUSIVE*****
*****CELCOM COLUMBO*****
*****DIGI IPHONE4*****

15 comments :

Ezy Chiaki said...

duk umh sndiri je sng..
sbb umh sewa byk pkai duit..
xyah pening2..

SoLy SoLicious said...

xbg bawak moto?? nape?? kalo cm tu, bwak la kete..ehehee

kura said...

duduk rumah je.. mbaru macam anak raja. hahaha

iPai said...

kalau tukar2 takleh ke .. awal2 sem duk laa dgn family .. bila time banyak projek leh bermalam dgn kawan ..

lepas tuh, hulur sikit2 je .. hehe ..

ok tak kalau cam tuh ? tp duduk dalam pelarian sikit r

sergeant keroro said...

sama lah, kita sama-sama pemalas XD

Nurnajwa said...

Duduk rumah je sis ;D

*tp klau kte prefer rumah sewa, boleh rjinkn dri skit. hee*

kotak bulat said...

kalau ada final projek..baik duk uma sewa.. sb perlu byk berbincg..tp kalau tak nak jugk, just tumpg tido uma kwn la bila ada kerja berkumpulan..

siti kektus said...

kalau dah dekat dok umah je lah eyfa. jimat pon jimat kan. ;)

siti kektus said...

tapi kalau bab nak settle assigmnt, mmg kena dok sesama lah. baru leh cepat siap. ^^





tak pon, eyfa sewa time hujung sem je lah. hehe :p

Nur Farah Hani said...

taman shamelin?? belajar kat kptm kl?? unikl?? atau segi atau erh banyaknya.. haha..

duk ngan friend maybe nest tapi ngan family lagi best.. ;p

ArulchelseA said...

klau duk umah fmily lg senang apa salahnya..terjaga sikit..

izfanora said...

better dok umh family. sebab:

1. bila blk umh, xserabut dgn mslh tmpt bljr

2. xlah asyik tgk muka org yg sama. boleh gaduh

3. klu dok jauh dr member, mslh dlman dorg kita xmasuk campur

percayalah, dok dgn family lg better. :)

zati embong said...

kalau jat,duk rumah sndiri O.o

akoo pae said...

dok umah sndiri la senang..heee

tp dok umah sewa bes jugak..haha

*akoo tak mbantu la =.=''

Tea Dno said...

duk umah sendiri je lah senang cik eyfa.. hihihi.. tea kalau boleh belajar jauh2 ni nak duduk rumah jugak.. sobsobsob..

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com