Thursday, August 4

Perempuan dan Rokok

Assalamualaikum.

Sekarang ni tak tahu la. Kalau tengok zaman sekarang ni PEREMPUAN makin lama makin ramai yang merokok tanpa segan silu. Motif? Eyfa sendiri tak tahu. Apa yang nak di banggakan sangat tak tahu lah. Apa pandangan korang kalau tengok perempuan smoke?


Adakah korang akan pandang perempuan yang smoke ni tergolong dalam kategori "perempuan yang baik-baik"? atau pun mereka lebih kelihatan seperti "perempuan yang tak bermoral?" Apa pendapat korang?

Okay kalau kau smoke kau duduk diam-diam tak kacau orang lain tak apa. Ini dah lah kau smoke lepas tu ada ibu mengandung sebelah table kau, kau buat tak perasan aje. Selumber aje kau hempus berkepul-kepul asap rokok tu. KAU BUTA KE? lelaki lain yang smoke table depan ibu mengandung tu pun pandai respect orang lain. Jangan nak America sangat la der! Puii!

Oh! Please lah! Jangan nak belagak kau hebat habis bila kau smoke. Kadang-kadang tu, ada sesetengah tu, sebenarnya smoke pun tak reti. Orang smoke tarik dalam-dalam, kau baru sedut sikit dah hembus. Cara kau pegang rokok pun macam kau baru belajar smoke semalam. Lepas tu kau nak belagak. Hak tuihh~

Tak cukup belagak lagi tu. Balik rumah online facebook updated status "Harini sebat Dunhill sekotak. Tension sangat!" Duhh! Like i care? Kau nak hisap sampai kojol ke kesah pulak aku kan? HAHA. Tak perlu lah kot kau nak mention macam tu. Simpan sendiri sudah!

Bebudak lelaki yang smoke jarang la buat benda macam tu. Lagi-lagi bulan puasa ni. Ada je status yang buat eyfa menyirap. "Fuhh! Lepas sangap dapat smoke" Hey! Hello!! Kau sorang aje ke yang smoke dalam dunia ni? Tolong lah. Annoying gila lah okay!

Bila buat benda tak elok bukan main lagi nak heboh. Kalau boleh nak satu dunia tahu pasal cerita buruk kau. Seriously kau tak hebat mana pun bila kau tunjuk/heboh keburukkan kau. Kalau kebaikkan lain cerita lah kan. Sorry entry ni kalau pedas sikit.

KBAI~
*****Toyota Vios*****
*****PROTON INSPIRA*****
*****P1 4G EXCLUSIVE*****
*****CELCOM COLUMBO*****
*****DIGI IPHONE4*****

40 comments :

Tea Dno said...

lalalala~ benci je tengok perempuan smoking.

Tea Dno said...

bajet hot la gitu kan..
dan ada sorang member tea punya member yang tea tak kenal. girl lah ni, dia kasi alasan merokok sebab dia nak menten kurus. hish, waddaaa??

Cik Aish said...

huhu pompuan smoking adalah sgtttttttttttttt membencikan..huhu..klu ada pun lelaki yg terima dorang jd awek, tu pun skadar suka2..nak buat bini? tah la..tak jumpa lagi lelaki yg suka bini dia smoke. eee

Nurnajwa said...

Bgus la sis! Biar sentap hbis diorg2 ni ><

Benci tahu, klau laki smoking kte tak suka klau girl bertmbh2 aa. Hilang sopan terus --'

EEEEEEEEEEEEEEE, geram ><

*fuh, lega sikit*

izfanora said...

org bodoh mmg teror tunjuk kebodohan dia..

xsedar sedut bahan cuci jamban ! damn !

Anonymous said...

well, im sure most of your friends are smoking eyfa. yeah ofcourse some did to show off but some aren't. as long as they respect the people around them i think that should be fine. nevertheless, it's their choice to make. not all smoking women are bad though. some did for their very own reason.

but i couldn't agree more the part where some women tend to smoke just to look cool. they.... wait for it.. DISGUSTED me.

sincere,
AA

Abang Stalker said...

prmpn mcm ni sory 2 say la..lelaki baik xkn pndg.


xde akhlak!

sharifahzakiah said...

huhh kalau lelaki smoke pun dh bnci tgk, ni kan pulak prmpuan. hmpehh je. huhu emo lak :D


eh efa, nk mtk tlg vote sy leh ?


http://zaimzakiah.blogspot.com/2011/08/nak-tunjuk-muka-tak-malu-jap-hik3.html?showComment=1312467704933#c2547035398275973306


thnks tau :)

n.sakinah_adnan said...

kdg2 tuh gurl yg smoke ni sbb kjutn bdya atau ikt kwan.. then lpas skali try nk lg... xpnh puas..... hmmmmmm

Kucing Serius. said...

Im a smoker ;)

Okay. Ini memang tanggapan common kalau orang yang tak smoke. Memang memandang macam macam.

Memang smoke tak elok,tapi tak perlu lah nak kata bodoh. Realitinya,banyak smokers peroleh sendiri daripada smoke.

Generate kepala otak ke tahap maksima.

Nampak pelik kan?

Memang,dari golongan smokers tu,ada golongan yang tak berhemah,ada golongan bodoh,yang smoke pasal bajet cool,smoke pasal itu ini.

Honestly,aku smoke pasal aku nak generate kepala. Banyak idea muncul dari situ je.

Plus,aku sendiri pun tak suka kalau ada orang smoke secara tak berhemah. Dekat tempat tempat tak patut,mengganggu orang lain,etc etc.

Aku cuma smoke all alone,or only dengan logiknya,smoke aku tu tak mengganggu orang lain.

Nice entry anyway,but,it should be more supported by researches that covers what do smokers think. And of course,less emotional pleaseee. Hehe. Tu je. :D

Miss Dolce and Gabbana said...

perempuan smoke.Seriously nampak hodoh gila.Perasan diri tu urban sangat.Mask bilik mandi cuci berak sendiri guna jugak tangan kiri.haha

meer oppa said...

pempuan yg smoke ..ak TAK KAN kawin ..akhlak buruk puihh...hehee..

EYFAalias said...

@Kucing Serius.

hi, thanks for cmnt.

Btw, entry ni bukan nak kata pada org smoke ni bodoh or sowhateva.

Mereka nak merokok itu hak mereka. sebab apa, bagaimana, mengapa, kenapa dorang isap rokok tu belakang cerita.

sorry to say la, sebab kebanyakkan kawan "perempuan" eyfa merokok HANYA SEBAB NAK BAJET DORANG COOL. and dorang HEBAT.

Benda ni eyfa dah tanya dekat kawan perempuan eyfa yg smoke. semuanya nak di anggap hebat.

ArulchelseA said...

org kata pmpuan merokok sebb nak jaga badan..btul ke..kih kih kih

Anonymous said...

you reallly wanna let your friends looked bad.

sergeant keroro said...

hehe, serius tak cool. tak ingin tengok pompuan merokok. serius!

kotak bulat said...

kwn kb merokok gak..hehhee..dy sedut mmg dalam.. tp kb suka kwn dgn dia jugk sb dia tak hisap dkat dgn kb, mmg xelok perempuan hisap rokok, kita sbgai kwn, kna tegur berhemah kan.. :)

EYFAalias said...

@Anonymous

Mr/Mrs Anon. Bukan niat saya nak orang pandang serong/buruk dekat kawan2 sy yang smoke.

Actually sy nk meraka tahu, If nak smoke pun, beradab lah sikit. Respect other people. Boleh kan?

and then, If nak smoke 5/6 kotak sehari pun no need la mention to whole world kan. Simpan sendiri sudah.

Mereka buat macam tu, meraka sendiri yang nak kelihatan buruk di mata orang lain.

hakeem kira said...

1st impression . BAD GIRL

~~Ticer Wann~~ said...

hmm... apapun benda yang mudharat diri tu tak elok.. tu je Ticer dapat cakap.. :)

Kucing Serius. said...

Yeah. Aku pun ada kawan kawan yang macam tu jugak. Kawan perempuan.

Kalau satu tu je objektif dorang,tak kira lelaki,atau perempuan,memang sangat fail lah. Serious fail. Kucing Serious.

Aku yang merokok ni pun menyesal. Bukan senang nak berhenti. Malu sebenarnya kalau nak mengaku kita smoke.

EYFAalias said...

@Kucing Serius.

Kalau nak ikutkan, kenapa tak dari dulu mereka yang perempuan ni smoke? kenapa baru skrg nak terhegeh2 smoke? Sbb trend. Bila sorang dah cuba, ramai lah yang ikut. Perempuan kan memang macam tu. Cepat terpengaruh.

Ce tengok lelaki yang smoke. ada tak dia updated status mcm perempuan updated "Buka puasa dengan rokok sebatang pn dah kenyang" ? Duh! Bila nampak status mcm tu apa tanggapan orang yg baca?

Seriously annoying -.-"

ibai merepek said...

aku nak komen, tp sudah pon dikomen oleh anda2 sekalian..

teha said...

siyes xsuke tgk perempuan smoking :)

fatin syahirah :) said...

smoke tak kesah tapi at least respect orang sekeliling

hmm, kalau perempuan2 yang macam tu selalunya golongan BBNU.

konon hebat konon cool. padahal ? jadah.satu pun tak guna.

yet seriously, lelaki yang baik pun tak nak lah buat bini perempuan2 yang macam tu kan. waste

siti kektus said...

sgt tal cool ok kalau pompuan hisap rokok.



festime kite tengok dpn mata pompuan hisap rokok team mate masa main hanball hari tu. org nya cantek, tapi merokok.

Dalin said...

~alahai.. Dalin tgk org lelaki dah rasa rimas.. apatah kalau org perempuan~

Jom join GA ni.. I tagged your name.. adiah2 dia pun besshh.. http://lynacam.blogspot.com/2011/08/mega-giveaway-by-yana-cik-putih.html
Good Luck~!

said...

tak sukelah tengok pompuan smoke. get a life!

XD

Kucing Serius. said...

Hahaaa. Biasalah tu.

Apabila dah berbangga sangat kan buat benda yang salah. Terlampau mengagungkan.

Orang macam tu sempit akal dorang sebenarnya ;)

zieyzain said...

betull,..sgt xsuka ppuan merokok. mereka xtahu ke kesannya sgt terokk...ish ish..

Akulah Pak Lan said...

sangat bencikan perokok..sekian

Irma A.Wahid said...

uish sgt x suke golongan perokok..x kire laki atau perempuan..sekian~~~

follow u , hit me back~~~=) tq

lala shaheila said...

x kisahlah perokok lelaki pompuan lesbian homo.....
tetap tak suka..

Tea Dno said...

eh eh... misai ni dah kaler pink.. kehkeh..

Annika said...

kan... ade gak terbace update status cenggitu rupe..
hahaa..

naseb ika da insap..
bhahahahahaha... :D

Mila Ahmad said...

bertudung pown ramai yg smoke inikan yg free hair..so far kawan² mila hormat bila keluar dgn mila mereka xsmoke dpn kita...

abglan said...

Aku tak okey... sbb dah biasa tgk. Walaupun camtu aku tak stuju pempuan mahupun lelaki isap rokok.

Dulu aku smoke aku sbb ikut kengkawan budget cool. Skang dah berjaya berenti.. pada yg masih menagih rokok lagi jom berenti!!

iPai said...

boleh tak kate yg perempuan yg smoke ni cool ... hahahaha


tp elok gak .. dah tak yah masukkan dia dalam list ngurat .. reject awal2 .. kurang list .. heheh

nad said...

Tahu takpe. Ramai je yg smoking zaman sekarang nie. Cool kutt

Yaya said...

perempuan smoking tu dah normal kat malaysia tp kalo perempuan bertudung smoking tu sy tak bole terima -,-

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com