Monday, August 15

Stok bunga api untuk raya.

Hello!

Ehem ehem! Kita dah 15 hari kan puasa kalau tak silap haribulan lah kan? Tak lama lagi dah nak raya you all! Dulu masa kecik-kecik mesti dah heboh mintak mak ayah duit sebab nak beli mercun untuk stock bawak balik kampung.


Selalunya eyfa and adik-adik selalu beli bunga api aje banyak. Maklum la kalau beli mercun sekali bakar lepas tu meletop. Rasa macam tak puas. Lepas tu bising pulak tu. Nak mati ke apa buat bising kat kampung? Lagi-lagi kalau atok dengar. Tak pasal-pasal kena kejar dengan tongkat nnt! HAHA.

Kalau main bunga api tu rasa macam lama sikit nak habis kan? Bila dah habis main hujung bunga api yang tempat pegang warna merah tu buat main bakar-bakar. Tak pun konon-konon buat macam tengah hisap rokok. HAHA. Bunga api pulak macam-macam jenis. Semua nak balon.

Korang kalau beli mercun selalu beli mercun apa? Eyfa paling up pun beli mercun naga, mercun padi, mercun bola, mercun gasing, and mercun das yang warna warni tu. Kalau nak main yang gempak-gempak takutt! Karang cacat tak pasal-pasal lari semua boyfriend eyfa. HAHHA.

Pssttt...psstttt! Korang pernah tak bakar mercun padi, tapi korang tak campak. Korang pegang!! Pernah? HAHA. Eyfa pernah buat doe. Masa tu kawan lelaki kat umah selalu buat. Eyfa pun try lah. Dah lepas try tu. Tangan rasa macam kebas gila. Muka jangan cakap la, cuak habis bila mercun padi tu meletup kat tangan. =P

Rindu nak main bunga api. Tapi tak tahu nak beli kat mana? Sebab skrg kan macam dah tak boleh main mercun sangat. Siapa tokan mercun kat sini lepas baca entry ni, BBM eyfa k? HAHAHA.

KBAI~
*****U Mobile On Net*****
*****Toyota Vios*****
*****PROTON INSPIRA*****
*****P1 4G EXCLUSIVE*****
*****CELCOM COLUMBO*****
*****DIGI IPHONE4*****

23 comments :

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

alahai,lame gak xmen mercun..

kck2 dlu dpt men..dh besar gini,lgsg xdpt!

cik najihah said...

tibe2 teringin nak main macm mase zaman kecik2 dulu huhu

akoo pae said...

haha bunge api..bes2~~

ghab van hal said...

lalalala...lama x men mercun, kalau men tu, hati2 k..=)

Ezy Chiaki said...

taon ni xmaen lg bunga api ngn mercun..
sbb ank2 sedare xbalik kg lagi..
nt dorg balik baru tumpang dorg maen..
wahaha..

mercun bola bhye woo..
takot2

~~Ticer Wann~~ said...

lamanya tak main mercun.. haishh sabo je la.. :D

Operasi Hitam said...

simpankan sikit utk sy.. :D

Akulah Pak Lan said...

Bazar ramadhan pun belambak

Nur Farah Hani said...

aiyak.. mercun emmang tak berani main.. y pop pop bunyinya main la.. haha.. bunge api la yang selalu suke main...

eeeeiii heksited lak nak raye bile cakap sal mercun n bunga api nih.. ekekeke.. :D

cik Dil said...

sama2..mama dil pun kan beli mercun camtuu..hehe

kura said...

tgk i bukan aje kebas uuuu. tp siap ada darah beku.. buka puasa pakai sudu terus. hahaha *tp bukan mercun padi, mercun lain. haish!

Addin said...

suka main bunga api yang batang besi tu. addin panggil bunga api bintang .

nice :D

ArulchelseA said...

ada jual tp payah nak jumpa dah..diaorg jual sorok2 je skang ni..

Munna said...

heee...dulu kecik2 kalau dpt bunga api yg tukar2 color tu kira dh bangga sgt dh! haha

Tea Dno said...

nasib tak pape.. haha.. tea main mercun bola, mercun mancis, mercun botol.. lagi entah apa entah.. jiwa ganas la kononnya.. tapi dah besar ni baik sikit, main bunga api je.. hihi.. suka bunga api yang besi tuh.. cantik..

zuwaidah said...

zaman kanak2 riang dulu main gak bunga api, mercun, skrg ni dah pangkat mak @ toksu ni dah tak main dah heehehehehe

Diana @ bilakukatacinta said...

jaga tgn..jaga baju...jaga tudung..jaga langsir mak....takut terpercik dek bunga api tu..

iPai said...

kan cik aish tokan mercun .. hhehehe


rasanya kita sama je main mercun yang sama .. memang mercun tuh yang best2 ..

tp satu je yang tertinggal, thunder clap .. pergh .. terbaik tuh ..


mak ai ayat 'semua bf lari' tuh takleh blah ok ..

hehe .. mercunn padi yang dah cerai2 tuh ek .. hehe .. memang selalu meletup kat tgn pon sebab sumbu pendek ..

dulu penah main mercun mancis .. balik kat orang .. kalau tak sempat lari, pijak .. hehehe

siti kektus said...

dari sekecik2 mercun padi sampaila ke meriam pvc guna kabait tu, komfem ada je kat kg kite ni. tak tau mana dorang dapat stok. hukhuk

siti kektus said...

kite suka tengok mercun gasing. lawa!! ^^

hana said...

ala..
sekarang dh x men mercun sgt la..
tp dulu sume jenis mercun maen..
ada supplier la katekan.
ish3..

Abang Stalker said...

abg main lilin besday je. :P

abglan said...

Ehem... abglan is policeman

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com