Tuesday, August 9

Perempuan pun suka cuci mata jugak!

Assalamualaikum.
Terima kasih sebab sudi datang baca entry dan kalau rajin sila tinggalkan comment =)

Siapa yang kat sini suka tengok orang yang cantik/handsome? Dalam dunia ni semua orang suka benda yang cantik/handsome. Termasuklah eyfa sendiri. Kalau tak suka tengok orang yang cantik/handsome itu maybe ada something wrong somewhere lah kan. Hehehe.

Ramai orang cakap lelaki suka cuci mata bila tengok perempuan. Tapi yang sebenarnya perempuan pun lebih kurang juga. Perempuan pun suka cuci mata tengok lelaki. Lagi-lagi lelaki handsome ala-ala Faizal Tahir gitu. Memang tak berkelip lah biji mata ni. Hehe.

Lelaki idaman saya =)
Eyfa memang pantang kalau nampak lelaki handsome. Rasa macam nak terkam aje. Lagi-lagi kalau lelaki tu rambut panjang sikit ala-ala Faizal Tahir (F.T lagi. Tak ada contoh lain ke dak eyfa ni?). Perghhh! Sekali lelaki tu pandang, rasa nak gugur jantung ni. Itu belum dia senyum lagi. Boleh koma 8tahun 4hari. HAHA.

Eyfa kalau pandang lelaki handsome memang akan pandang dari atas sampai bawah. Selagi ada depan mata, selagi tu rasa nak pandang aje. Sampai juling mata pun tak kesah lah kan. Kekadang tu sampai orang tu perasan eyfa pandang dia. HAHA.

Contohnya dulu ada seorang budak class eyfa ni. Dia handsome lah juga bagi eyfa kan. Eyfa JUST suka tengok dia aje. Bukannya eyfa suka kat dia. Just suka tengok. Biasalahkan. Kalau nak ayat tu, memang takkan dapat punya. Maklumla muka sememeh aje mana layak dapat yang handsome-handsome (rendah diri dak eyfa ni!) HAHA.

And then masa dah 2 3 tahun habis sekolah. Budak class eyfa yang handsome ni terserempak dengan kawan baik eyfa dekat sekolah dulu. Lepas tu dorang berborak and then dia tanya pasal eyfa dekat kawan baik eyfa tu.

"Eh! Mana si Fifah? lama tak nampak" - HANDSOME
"Fifah mana?" - KWN

"Ala kawan kau dekat sekolah tu yang SUKA DEKAT AKU TU?" - HANDSOME
"Oh pah! Ada aje dia" - KWN

Okay serius bila kawan eyfa cerita tu eyfa dah macam segan aje. Bila masa pulak lah eyfa suka kat dia? Maybe sebab eyfa suka tengok dia, dia ingatkan eyfa suka dia. Yekkk! Perasan. Mentang-mentang lah handsome kan. Nak perasan pulak! Huhu.

Eyfa just menikmati ciptaan Tuhan aje. Tak salah kan? Hohoho ^.^ (sambil buat muka tak bersalah) Alah! Standart lah kan. Cuci mata aje bukan nak usik pun. Kan kan kan? Eyfa rasa perempuan lain pn suka cuci mata gak kan? Jangan tak mengaku. HAHA!

Kesimpulannya dekat sini tak salah nak cuci mata tapi jangan sampai berlebihan lah kan. (Ada kena mengena tak? HAHA) Tapi lelaki cuci mata selalunya suka tengok benda yang bukan-bukan. Opssss~ Yeke? Eyfa main teka aje. Jangan marah.

KBAI~

22 comments :

farah hanim said...

amboi eyfa
gansnye.kalo nmpk lelaki ensem nak terkam..hehee..bhya tu
hehe :P

Ezy Chiaki said...

smpai nk terkam 2..
mmg dasat..
ekeke..
suke gak tgok laki ensem..
yg jambu xsuke tgok..
haha

iPai said...

ayok .. nanti persatuan lelaki marah eyfa dgn statement eyfa yang last tuh ...

heee, macam tuh .. tengok je laa ...


jgn tgk saya, saya tak hensem =P

cik najihah said...

waa....
hahah samelah kite..menikmati keindahan ciptaan Allah..hiii

cik Dil said...

amboiii..hahaha

cucu umie said...

hehe..statement dia tu.kalo nk lelaki handsome..tgok sampai hilng dri pnglhtn..

Tea Dno said...

hhehehehe.. tea suke cuci mata pandang kat BF sendiri je.. lalalala..

Tea Dno said...

lumrah lah tu, suka tengok lelaki handsome.. ehhee.. menikmati ciptaan Tuhan, bak kat eyfa.. ;p

sergeant keroro said...

hehe, mana ada tengok bukan-bukan. tengok keindahan ciptaan tuhan jugak :P

EYP_g.0.n.z.a.L.3.s said...

amboi dye ..!! eh2 , tp tol kan .. sape ta ske tgok laki awesome ..! keh3 ..

eh , kte da follow awk .. 1001 .. hepy blogging dear .. :)

visitme@FaTiN cOrNeR said...

amboi..hehehe..tp kn lelaki mmg kuat perasan..hahaha..

Dalin said...

wah~ mmg baik lelaki or perempuan suka cuci mata.. tp lelaki kuat perasan kalau kita suka tgk muka derang.. suka tgk muka tak semestinya jatuh hati.. wek~ hihihi..

kura said...

amboi. pompoan pom nak ye.. haha

H.J said...

wow...mint yang rambut panjang eh??aha

izfanora said...

hihihi.. normal lah tue.. bila sehari tak tgk, mesti rindu kan.. :P

farhan said...

haha..tu semua kejadian tuhan

Farhana Jafri said...

hahahaha tahu xpe!! mstila mnikmati keindahan tuhan kan3x?!! nnti sndiri yg rugi.. muehehehe.. eh kire okay la laki tu tny.. mkneny dy tahu la sal eyfa ;P

merahitujambu said...

cuci mata sekali sekala xpe..=p

siti kektus said...

haha. kalau sekali sekala tak salah rasanya. :p

siti kektus said...

betul lah kot eyfa lelaki suka tengok yg bukan2 sikit. lalalala :p

siti kektus said...

selamat bercuci mata eyfa! haha :p

Khairul Anuar Bin Khairuddin said...

x payah la dibanding2 kn.. semua org ade nafsu.. tulah smpai rase mcm nk terkam..

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com