Thursday, August 18

Tutorial share link on your profile blog

Hello.

Pada blogger-blogger yang dah tahu, sila abaikan! Hehe. Kenapa eyfa boleh terfikir nak buat pasal tutorial ni? sebab eyfa dah perasan banyak kali ramai blogger yang tak display/share link blog pada profile blog mereka sendiri.

Huh. Masih kabur-kabur lagi? Tak faham. Haa. Baca ayat kat atas tadi sampai juling mata korang. HAHA. Joke joke! Untuk korang lagi paham mengenai tutorial ni. Rujuk gambar bawah ni ya sayang-sayangku.


Okay dah nampak dah apa itu display/share link pada profile blog? Cuba check balik korang dah display/share ataupun belum link korang pada blog? Kalau belum boleh ikut langkah-langkah kat bawah ni okay =)

Dashboard > Edit Profile > Edit User Profile > Tick pada Share my profile


Click pada Select blogs to display > Tick pada blog anda > Save setting


Kembali pada Edit User Profile > Scroll ke bawah cari General > Add Homepage URL


And then the last one, jangan lupa SAVE PROFILE


Okay selesai sudah! Now link blog korang sudah pun terpapar di profile blog korang. Mudah aje kan? Semudah A B C ! Hehehe.

Selamat Mencuba! =)

*****U Mobile On Net*****
*****Toyota Vios*****
*****PROTON INSPIRA*****
*****P1 4G EXCLUSIVE*****
*****CELCOM COLUMBO*****
*****DIGI IPHONE4*****

14 comments :

Nur Farah Hani said...

yeah yeah.. eyfa sile2 ajar mereka.. siyes susah nak jejak balik bile takder link tu.. uhuhu.. :D

cik najihah said...

eyfa,,cane nak buat fb like box mcm kat sebelah tu..tadi buat asal die kelua separuh je huhu

Freaky said...

thanx utk tutorial ni. harap dapat bantu ramai blogger

Cik Domo said...

wahh..tq for sharing XD

Tea Dno said...

mekasih cikgu.. tu lah.. banyak yg takleh nk jejak smula.. haishh..

azrijohan said...

z:D

Bro ahmad said...

patut follower tak tambah2 aishhh

Henry Zackery said...

nice tutor :)

Kerja Paling Disukai Lelaki

iMBobo said...

bagus tutorial ni, sbb ramai yg xsedar ttg ni..

siti kektus said...

dah boleh bukak kelas tusyen nih. hehe :p

Fad said...

salam..thanks eyfa bg pandangan smlm..meh cek jwpn eh...:)

http://dilamin.blogspot.com/2011/08/jawapan-uji-kefahaman-tentang-wudhuk.html

asamasin said...

thx.. :D

kotak bulat said...

memang makin ramai yang tak de tunjuk link sekarang ni..kb abaikan je bile tak pat folo blik.. :P

Abang Stalker said...

toceh sifu..:D ramai yg x bt bnd ni.ssh btl kita nk jejak mereka.

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com