Tuesday, August 2

Menanti drama sempena Ramadhan

Assalamualaikum.

Korang perasan tak dulu kan bila time puasa mesti banyak aje drama-drama and cerita mengenai ramadhan? Sekarang rasanya dah tak ada. Kalau ada pun yang ulangan aje. Tak pun kat tv1 and tv2. Kalau nak harap astro and tv3 memang payah lah kan.


Eyfa tertunggu-tunggu juga cerita macam cerita Rafique tu apa semua. Tapi hampeh. Bebulan puasa lagi dorang banyakkan cerita beromen ada lah. Cerita-cerita omputeh tu. Entah apa-apa ntah. Mengurangkan pahala puasa aje.

Rancangan tv sekarang makin lama makin membuhsankan aje. Rasa macam nak buang aje tv kat rumah ni ha. Bukan ada cerita best pun. Hmm. Tapi ni maybe baru first ramadhan kot belum nak keluar lagi cerita-cerita tu.

Arghh! Rindu zaman ramadhan yang dahulu kala.
KBAI~

27 comments :

Wani said...

betulah tu ! rindu citer diari ramadan rafieq tu , haha .

kotak bulat said...

kurgkan tgk tv lg ok kot..hehhee

dhiera said...

setuju!!memang agak membosankan~ tapi tak tahu la penangan duduk asrama bertahun jarang-jarang tengok tv~

dhiera said...

setuju!!memang agak membosankan~ tapi tak tahu la penangan duduk asrama bertahun jarang-jarang tengok tv~

nurpiska said...

slalu tengok citer rafique sbelom masok masok dewan makan mase skol dl2..

siti kektus said...

drama skg mmg dah tak macam dulu. tapi, upin ipin ada lagi. hehe

said...

saya kurang sikit drama,,,paling suke rancangan jejak rasul yang wartawan dia Zainal Ariffin. Adore gila suara dia dengan rancangan menarik tu..

^__^

akoo pae said...

huhu tak yah tgk tb~
akoo pon bosan ngan tb..hee

iPai said...

awal lagi tuh .. nanti tak lama lagi klua laa tuh .. uhuhuh

abglan said...

Citer rafik memang buat teringat puasa he he

kura said...

betul. skrg dah xda drama yg best. mencik.

lyn astwo cewiwa lg best! haha

Cik Aish said...

ess jgn la buang tv tu hehe..nak buang, baik bg aish ha leh tgk tv lam bilik. ahaks

tu la..rindu nak tgk drama2 puasa yg happening mcm diari rafiq..

klu drama sentimental nangis2 ni mcm boring lak.

sergeant keroro said...

sekarang ni xde cerita best.

dulu memang enjoy XD

Apple Zara said...

Drama apa best sekarang ? :)

izfanora said...

kena ganti org baru kat produksi tue.. org lama dh kekeringan idea.. :)

ArulchelseA said...

suka tgok ramadan rafiq tu ..kih kih kih.. dulu la..

teha said...

suke tgk cite rafiq tu dulu.. hehe.. btw , selamat berpuase yee :)

iMBobo said...

tv dah tak best...petang2 sebelum buka bw dulu hehehe..

Bro ahmad said...

BEST kalau ada drama ramadhan
salam perkenalan....fistime ke sampai sini?

Ezy Chiaki said...

taon ni kat astro ade cite geng mengaji..
jujum layan cite 2..
hee

tia @ Ini Kisah Tia said...

dulu lain , sekarang lain eyfa ..

Tea Dno said...

zaman dah berubah lah eyfa. huhuh. kalau kat astro memang banyak je cite kepelikan ni. huhuh.

kurang pahala pose. ;|

Tea Dno said...

tunggu je lah nanti ape cite je yang nak di up kan ke siaran tv tuh .. huhuh ..

SayaAnim said...

tau xpe...
dok tunggu cite tu..
eheee...


best smntare nk tungggu buke.ehee..

blogwalking..
nice blog!

z a z a said...

awak! awak roger2 la blog saye klu ade drama bulan ramadhan, since saye duk overc mmg rindu nk tgk drama ramadhan. ye la x kan nak layan cerite mat salleh or korea or jepon je kannn?

Ramadhan kareem!

Abang Stalker said...

sokong3! skrg cte beromen-romen byk la..bulan puasa pun nk romen2.haihhh...=='

echaRierie said...

errr..cite bosan adalah..romen2 x prsn pula..hahaha~

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com