Friday, August 5

Bila makin mudah. Semuanya makin malas.

Assalamualaikum.

Sekarang zaman makin lama makin moden. Bila makin moden maknanya semuanya makin mudah. Semuanya di hujung jari anda. Sampai kan nak cerai pun dalam sms je ye dak? Ini lagikan wish raya. Semua nak mudah. SMS!

Korang rasa excited tak bila dapat sms raya? Kalau eyfa tak excited langsung. Macam orang sms dekat eyfa "Selamat Menyambut Ramadhan" and bla bla bla. Mana ada eyfa reply. Bukan sombong and tak hargai sms tu. Tapi entah la eyfa rasa macam tak berminat nak reply. Better bila eyfa jumpa baru eyfa wish daripada wish guna sms.


Lagi-lagi sekarang dah ada facebook. Kalau time birthday tu, Kalau boleh nak wish seringkas habis. Setakat wish "HB" aje. HB stand for Happy Birthday. Titik tak ada koma ta ada. Semata-mata HB. Maklum lah semuanya dah mudah. Hujung jari aje kan. Semuanya dah makin malas. Korang rasa best tak dapat wish macam tu?

Tak rasa excited? Kalau tak dulu. Panjang lebar wishnya. Kalau dekat sms tu sampai 2page message birthday tu. Kekadang siap call wating lagi orang nak wish birthday punya pasal. Sekarang mana ada? Bila makin mudah. Semuanya makin malas.

Jangan salah faham dekat sini. Bukannya nak kata tak bersyukur bila dapat sms/wall dekat fb wish birthday, wish raya and sowhateverkan. Cuma Kadang-kadang korang ada terfikir tak tak semua perubahan membawa kepada kebaikan. Semua benda ada buruk dan baiknya.

KBAI~
*****Toyota Vios*****
*****PROTON INSPIRA*****
*****P1 4G EXCLUSIVE*****
*****CELCOM COLUMBO*****
*****DIGI IPHONE4*****

17 comments :

Cik Aish said...

heeee btul2..aish pun tk bper eksaited nak reply klu org hantar wish thru sms..adess..

tp nak uat camne..lg canggih teknologi, mmg kt akan jadi lagi malas..stuju..

aish dulu penah majuk ngn member baik aish sbb dia tak hantar kad kawen pun kat aish. call pun tk..just send invitation thru sms..tu pun ala sms yg send to many tu..sedey

EYFAalias said...

@Cik Aish

hmm. tahu xpe. Macam sms raya apa semua tu, semua send to many. bkn dorg karang ayat sndri. Sabar jelah Aish.

Marya Hana said...

kalau wish selamat hari raya guna sms, esok lusa DELETE.

but kad2 raya yg dulu2, simpan smp sekarang..

ghab van hal said...

wa, n3 yg sgt mnrk. sila lwt blog sy klu sudi. (mod malas jugak...kekeke...)

izfanora said...

betul..

perkembangan teknologi sebenarnya semakin menjarakkan hubungan silaturrahim antara kita. tengok saja macam makin rapat, bertegur sapa di dunia maya. tapi sebenarnya, dok dalam bilik sorang-sorang, tekankeyboard or keypad. macam tue lah hari2..

Tea Dno said...

tau dah. eyfa nak tea anta kad raya kat eyfa by post kan kan kan?

kata je lah ye. ;p

Tea Dno said...

tak best lah dapat SMS punya. mesej yang diforward2. tea pun malas je nak membalas semula. sebab tea pun main forward. lalalala.

Dalin said...

betul3.. sebab tu Dalin jrg tulis singkat.. pening kepala.. nmpak mcm malas.. "aq ske gne taan rgks je pai org nink pale" mcm wat the.. huhu.. setakat "HB ." semua boleh.. nampak mcm sangat tak ikhlas.. huhu.. walaupun ikhlas diukur dr hati.. tp biarlah nmpak molek dan cantik kan?

sergeant keroro said...

hehe, teknologi memalaskan manusia.

bukan mostly, tapi semua. kan?

Ezy Chiaki said...

setuju2!
rindu giler nk dpt kad raye byk2 cam dulu..
skrg ni dpt kad raye kat pesbuk or mms je..
huhukkk

Tyratyra said...

Kesian kan akak makcik pakcik yang jual kad raya kat luar kedai. Dah tade orang nak beli dah. SMS, Facebook & Twitter nye pasal.

Jum jalan sini :)

Abang Stalker said...

HB..stand for Hari Bapa?

er..=='

da la gn teknologi,pastu lg mau singkat2 smpai cmtu skli.xkesah pun nk shortform kn,normal la.tp dlm fesbook yg x kne cas tu pun nk jimat ke. -__-

kotak bulat said...

lame da xpat kad raya.. :(

siti kektus said...

sms kan murah. 1 sen je pon. *pengguna upax*. forward je lah kan. ^^

siti kektus said...

kalau dapat kad raya lagi syok. boleh simpan sampai tua. ^^

kura said...

haah. betul ada baiknya ada buruknya.

tp apakandaya, majoriti dah berfikiran mcm tu. apa pom xbleyy haha

Nurnajwa said...

Fufufu, btol3 :3

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com