Monday, August 1

Akhirnya dia putuskan aku.


Sabar seseorang tu ada tahap dia. Aku bukan tak ada perasaan kan. Lepas aku tengok gambar tu, aku terus call dia. Aku ajak dia jumpa tapi dia taknak sebab dia takut aku marah dia. Dah fore sure lah aku marah kan. Mengigil-gigil suara aku tahan marah. Parents aku dah cuak dah tengok aku duk bergaduh dengan dia.


Lepas tu aku ugut dia. If dia taknak jumpa, esuk lusa bila aku dah 'tak ada' jangan nak menyesal seumur hidup. Dia pun mengalah sebab dia takut terjadi apa-apa pada aku. Kami berjumpa dekat LRT Setiawangsa. Masa dia dah sampai tu, aku tengok dari jauh dia tengah message dengan someone. Maybe message dengan perempuan tu.

Aku pun dengan pantas aku rampas handpone dia dari tangan dan terus aku masukkan dalam panties aku supaya dia tak boleh ambil. First thing aku tanya dia, kenapa dia buat aku macam ni. Aku tanya apa salah aku. Jawapan dia hanya kerana aku selalu marah-marah dia.

Time tu terus aku tarik baju dia then lempang and tumbuk muka dia sekuat hati. Ikutkan hati yg tgh marah ni, aku nak aje ambil mangga motor dalam poket aku ni hempok kepala dia. Masa tu dalam kepala otak aku fikir dia anak orang aje. Kalau tak dah arwah dah aku kerjakan!

Lepas tu bila dia tak tahan dia nak naik tangan dekat aku. Aku pandang aje muka dia. Aku suruh je dia tampar aku sekuat hati biar meninggal. Baru puas hati dia. Alang-alang dia nak kasi aku sakit baik bunuh je aku. Kan senang.

Bila aku cakap macam tu dia turunkan balik tangan dia. Orang kiri kanan yang lalu lalang dah pandang-pandang kitaorang gaduh. Aku buat muka tebal aje. Aku dah tak kisah orang nak kata apa. Aku maki hamun dia sepuas hati aku sampai dia menangis sebab rasa terhina.

Gaduh punya gaduh akhirnya dia putuskan aku. Dia cakap dia tak boleh teruskan dengan aku. Serius sedih sangat. Aku siap merayu kot supaya jangan tinggalkan aku. Tapi dia cakap kalau dia teruskan juga peragai dia akan lebih teruk daripada ni.

Aku akhirnya akur dan terima keputusan dia. Kiteorang break-off! Sedih jangan cakap lah. Tuhan aje tahu macam mana hancurnya hati aku. Hari-hari aku menangis teringatkan dia tapi aku kuatkan juga hati aku untuk lupakan dia. Aku akan lupakan dia tapi apa yang dia buat dekat aku, sumpah sampai mati pun aku akan ingat!

Sekarang bila teringat balik. Aku rasa menyesal kenal dia. Menyesal aku buka hati aku untuk dia and aku juga menyesal sebab jatuh cinta dengan dia. Segala tentang aku dengan dia adalah kesilapan paling besar yang penah aku buat. Tapi ini semua ada hikmah di sebaliknya. Aku redha.

-TAMAT-

P/S : Ini kisah aku dua tahun lepas. Bukan rekaan tapi kebenaran.
P/S : Mr. K congratulation i hate you !!

41 comments :

ArulchelseA said...

oooo ni eyfa la yg gduh kt lrt setiawangsa td ek..

nnt tkut de yg rakam pergaduhn tu..msuk youtue nnt..jgn gduh2 tmpat awam..

ArulchelseA said...

biasa la..cinta sesuatu yg pelik..

EYFAalias said...

@ArulchelseA

gaduh dekat parking. time tu parking kat lrt tu belum siap. siapa yang tahu lalu shortcut aje yang nampak kita org. huhu. jangan risau. :) thanks for advise.

EYFAalias said...

@ArulchelseA

eh ini bukan tadi. Ini 2 tahun lepas dah masuk 3 tahun dah.

siti kektus said...

ala. nape tak hempuk je guna mangga tu. kasi dia insaf sikit eyfa.

siti kektus said...

mr k tu kat mana sekarang eyfa? dah tak contact lgsung la ni. sabar je lah.



yg kite perasan org lahir bulan 7 ni mmg susah nak lupakan ape2 yg terjadi. sebab kite pon macam tu. susah giler kot nak luper. sobs.

EYFAalias said...

@siti kektus

tak sampai hati, sayang kan? :P

EYFAalias said...

@siti kektus

skrg dia kat sabah. hehehe. hmm tak cntct dah. memang benci gila. sampai sekarang kot bencinya belum habis lg. huhuh

cik ena gebu....^_^ said...

biasa la eyfa kan bila org dah tak suka mula la kasi macam2 alasan...*_*

c genk bah ne said...

woah...dasatnya...
fuhh!!!

jgn terlalu membenci org ya..tak baik tau..lebih baik lupakan semuanya..
ingat hal2 ne kang Eyfa plak sakit hati..

eijann said...

ken lahanat. buat pipah aku mcm ni!!

tia @ Ini Kisah Tia said...

alahaiiii . macam tu pulak endingnyaaa . beza dengan Tia .. even dia curang 3x , Tia still terima dia .. dan sekarang dia dah lekat pun dengan Tia dan kitorang tunggu nak naik pelamin aje insyaAllah .. dia dah sedar kesilapan dia . dia tau takkan ada perempuan lain yang boleh sayang dia macam Tia sayang dia ...

Abang Stalker said...

err..rr


takutnya..garang.. :[

lempang then tumbuk?uish..

Abang Stalker said...

tp kn eyfa,mmg ptt pun bt ia mcm tu.

asal le x hentak pale dia dgn mangga tu.

biar dia mampus kt ctu.x sdr dri btl.

EYFAalias said...

@eijann

benda dah lepas eijan tapi ada benda lagi teruk dia buat. aku malas nak cerita dalam ni. karang meleret2. ehehee

farah hanim said...

akhirnye tamat pon
bgus lah da xder pape dgn mr k tu..sbb kalo time couple pon da cmnie..inikn pulak lepas kawin..xpe eyfa,ader hikmh jd cmtu..mest eyfa akan dpt lagi better n lg terbaekkkkkkk dr mr k..

be happy ^_^

EYFAalias said...

@tia @ Ini Kisah Tia

yeke? alhamdulillah kalau dia dah sedar kesilapan dia. but ex eyfa ni skrg makin lama makin teruk 'playboy' dia. ramai ex2 dia cari eyfa mengadu pasal dia.

EYFAalias said...

@Abang Stalker

time tu dah geram sangat bang. takkan lah nak belai2 dia pulak kan. Eyfa tumbuk ajelah muka dia. tp sbnrnya eyfa memang garang pn. haha. garang sikit je xbanyak. huhuhu

EYFAalias said...

@Abang Stalker

skrg ni perangai dia lagi teruk bang. Dia siap buruk2 kan eyfa dekat kawan2 eyfa lagi. padahal dia yang buat sial.

EYFAalias said...

@farah hanim

yeah, alhamdulillah skrg dah dapat someone ganti tmpt dia. tp eyfa tak terlalu mengharap. takut nak mengharap lagi.

kotak bulat said...

bg kb seng je.. kb tak kan mengis lama2 sb hilang bf. bia kb hilang dia awl dari kb ilang dia dri kb merana lebih lama. perasan syg pd bf ni bolh pergi kalau kita nak..jd kb ego pada laki yg sia2 kan kb.. :)
akhirnya, kb tak mnyesal..dorg yg mnyesal.

izfanora said...

hai.. sy sentiasa menanti kisah awk nie.. :) even sy xpernah komen psl cerita smbungan nie, tp sy mengikutinya.

sy tak akan ckp, jodoh pertemuan itu di tangan tuhan sebab kita semua sedia tahu hal itu.

awk perlu bersyukur kerana dipertemukan dengan dia. tahu kenapa? awk pernah rasa bahagia, sekurang-kurangnya, walau sekarang awk rasa sakitnya. :) awk sendiri dah melaluinya. awk tahu rasanya.

manusia kalau bahagia, dia lupa derita, bila dalam derita, kebahagiaan pun tak pernah dia ingat. sebab manusia dijadikan sebagai lupa dan perlu saling mengingati. :)

saya suka baca cerita awk. versi kita lebih kurg, tp penerimaan kita berbeza. itu yg menjadikan manusia itu berbeza. awk akan semakin matang menerima keadaan itu.

sebab almost 3 tahun kebelakang, awk mrh2 dia sgt2, tpi skrg awk lebih cool. :)

salam perkenalan..

sergeant keroro said...

eyfa, dah tabah kan sekarang??

KFCM dah single, boleh masuk line. keh3

p/s : memang patut dia kena :P

Cik Aish said...

takpe eyfa...mungkin dia bukan yg terbaik utk eyfa..dan skng pun eyfa da ada pengganti kan..so abaikan dia..if dia stil buruk2 kan eyfa, anggap je la dia bt dosa free.. yg penting skng eyfa ngn pasangan skng..ok. :)

Tea Dno said...

huhuhh. bencinya lelaki gini. hmmm. :(

sabar je lah eyfa.

Tea Dno said...

betul tu, setiap yang berlaku ada hikmahnya. lainkali memang kena hati2. :)

Tea Dno said...

tea dah bagi peluang terakhir kat bf tea. tea pun takde mengharap dah. kalau ada jodoh, ada lah. tea dah penat tengok lelaki macam ni. cite pasal kawin? tea salu mengelak. malas dah sebenarnya. lelaki pun bukan 1 kann.

stended lah kalau break keluar airmata. tea pun penah, pasal bf skang jugak. hesh.

EYFAalias said...

@izfanora

hye, thanks sudi baca ya? :) yeah, kadang-kadang bila kita bahagia kita sering lupakan Allah, sebab tu adanya derita. untuk ingatkan kita walau besar mana pun cinta manusia takkan sama dengan cinta kita pada Allah.

Eyfa anggap aje semua ni sebagai satu pengajaran dalam hidup. Belajar dari pengalaman akan membuat kehiduapan kita lebih baik. insya'allah :)

EYFAalias said...

@sergeant keroro

Alah! KFCM tu boleh jadi ank ikan je :P muda lagi.

тαк кenαl мαкα тαк cнεηтα ™ said...

letak dlm panties ? pas tu dia msj dgn sapa ?

1 pergi 100 mari. sabar lah eifa. maybe tadak jodoh. ;)

kura said...

Alalala. sedih. tak pasal2 Mr. K kena mencik. hahah

Anonymous said...

cik eyfa... pelangi yg indah sllunye dtg hnya stlh guruh, petir & mendong itam berlalu. lets bygones b bygones. stand strong & chooze where 2 go. Allah blez u...

EYFAalias said...

@Anonymous

thanks cik anon. may Allah bless you too.

EYFAalias said...

@тαк кenαl мαкα тαк cнεηтα ™

a'ah. tempat tu je yang selamat. ahahahaa

iPai said...

eyfa .. dasat ye ... sampai macam tuh sekali ke ..

satunya sadat kat part ape yg dia dah buat tuh laa .. tp apa yg eyfa buat tuh, menyeramkan juga ..

eyfa sabar k .. jgn kasi kunci rapat, satu hari nanti mesti ada seseorang utk eyfa juga ... tp masa decide tuh decide betul2 ..

Nurizyan Syazwani said...

nak tumpang hate him jugak boleh!? hiss jantan tak guna! MUAHAHA! be strong babe ;)

anismelon said...

betul betul hebat la efa nie..anis pon pernah lalui yg lebih kurang gak la..tapi anis redha je..xda buat cam efa nie..tak berani or xda kekuatan kot..hurmmm..mmg sedih kalo org yg kite syg wat kite cm toh..

tp ade hikmah disebalik semua nie..efa ptt bersyukur sbb terlepas dr dye lebih awal dari dah kawin beranak pinak nanti..huuu..anis nie nasihat org je pandai..diri sndri pon xbtl..weee

EYFAalias said...

@anismelon

hehee. its okay. semua orang ada hak nak bagi nasihat. hehee. thanks ya?

Nurnajwa said...

Kisah benar? Haila, patut kasi hempas je mangga tu --' Klau kte mmg tak ckup kuat la nk blasah someone mcm sis ;)

Thank God u'r not with him now, it could have been worst.

cik najihah said...

salute dengan eyfa,,sangat2 berani..
x pe eyfa hilang die akan ade pengganti yang lebih baik nnt..
Allah dah tentukan :)

syaf fays said...

wow , dasyat gile aa . kesian efya kan ? nvm laa , laki macam tuu memang ta selamat na hidup ponn . tapi memang tabik ka eyfa laa , bole lagi terime die lagi dulu . HAHA , garang eyfa neyy . gado samapai tahap tuu . fiqa penah gado besar jugakk . memang na sampai tahap naik tangan dahh , tapi ta sampai hati . last last , due due mengaku kalahh :) now , still couple lagi :)

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com