Thursday, August 18

Tutorial buang "Word Verification"

Hello semua.

Eyfa tahu tutorial ni dah belambak dekat pasaran! Tapi eyfa nak kasi tahu juga cara-caranya. Sebab masih ramai yang belum buang Word Verification yang annoying ni. Hehehe.

Pada awak-awak semua yang masih show WORD VERIFICATION pada comment meh sini kakak eyfa yang comel ni nak ajar macam mana nak buang Word Verification yang menjadi musuh paling ketat para blogger.

Caranya mudah sahaja. Sambil tutup mata pun boleh buat (#okay ini aku tipu) Hehe. Jom buang word verification supaya lebih mesra pengguna.

Dashboard > Comment > Show Word Verification for comments? > Tick 'NO' > Save setting


Okay dah faham? Senang aje kan sebenarnya? Jadi sila lah buang word verification pada comment tu, ramai blogger yang tak suka akan word verification tu. Rugi lah, kalau entry korang dah meletup habis tapi bila nak comment aje word verification tu menganggu. Seriously annoying okay!

KBAI~
*****U Mobile On Net*****
*****Toyota Vios*****
*****PROTON INSPIRA*****
*****P1 4G EXCLUSIVE*****
*****CELCOM COLUMBO*****
*****DIGI IPHONE4*****

8 comments :

ArulchelseA said...

info yg menarik..tq..

Nyamuk Terbang said...

xkomen trus kalau ad WV tmbh2 blog yg loading

Akito Boron said...

nice info. hihi

kura said...

apa word variacation kata? eheh! hahah

iMBobo said...

thanks eyfa :)

siti kektus said...

terima kasih kakak!


^^

kotak bulat said...

kalau ada bnda alah ni, mmg kb komen satu entri je.. kalau takde komen dua entri.. hehehe

Abang Stalker said...

wlupn bnd ni xde la ssh mn nk buang tp masih ada lg yg degil.menyemak je nk verify bagai.mcm ada jongkong emas lak dlm blog.

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com