Tuesday, July 5

Aku malas nak blogwalking.

Assalamualaikum.

Sejak kebelakangan ni kan eyfa banyak kali jumpa blog yang terlampau banyak widget. Kekadang eyfa rasa macam tension aje nak blogwalking. Kalau boleh blog tu nak penuhkan semua dengan widget aje. Kiri kanan widget. Lepas tu entry pula tak seberapa.


Dah lah widget penuh satu blog. Lepas tu dengan ada perkataan ikut cursor tu lagi. Dengan snow bagai. Nak drop comment pun payah. Orang datang blog korang sebab nak baca entry bukan nak tengok sangat widget merepek tu. 

Ini semua boleh menyebabkan pengunjung BOSAN dan MALAS untuk masuk ke blog korang. Korang semua tahu kan widget yang terlampau banyak boleh menyebabkan blog korang semua makin berat!

Kalau eyfa tak datang blog korang balik tu paham-paham sendiri ajelah ya. Karang cakap lebih-lebih sentaphatimaknak pulak kan. Oleh itu renung-renungkan dan selamat beramal.

KBAI~

31 comments :

azrijohan said...

alamak alamak..

blog smile berat tak ek?



jom bace ni,agent topup.hehe

http://azrijohan.blogspot.com/p/agent-topup.html

Amira Chan said...

mine mcam mane? huhu. berat dop?

Tea said...

tea rasa blog tea berat dh ,tp xtau dh nk buang ape. buang blog blh? hhuuhu.

Tea said...

tp mmg skt hati, ade certain blog, mouse pointer perggh tak attach betol dengan link kita nak tekan, pnat oh ejas. hmm. huhu.

Tea said...

xcukup lagi dengan lagu xleh stop. arghhhh. dah lah tea jenis bukak tab sampai 10-15.

aimie amalina said...

hee..bru nak follow..nice to know =)

Andrik McVean said...

hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

http://andrik-mcvean.blogspot.com/

~syue syada~ said...

haha..syada ni buang dah widget bagai, tp kalau tmbang berat jugak.. -.-''

kadang kalau dah selalu bukak, da x berat..

gabanMorka said...

blog aku masa mula2 dulu begitulah.haha

misz myza said...

owh sma la kita.. sbr je la blog mcm tu.. dlm hati ckp, xpe 2 blog dorg, x pun mungkin dorg x tau lg yg rmi blogger x suka style mcm 2..

siti kektus said...

hehehe,

siapa yg tak pening2 tengok widget yg byk2 tu, mmg hebakk lah eyfa. ;)

Qaseh Qhaleef said...

a'ah la...yg cursor tu dh cukup cun + besar gedegak ... lepas tu nk klik komen pun punye la pyh...

siti kektus said...

aha lagi satu,

bila tengok blog dorang kelam sangat. takut. macam dalam gua. sobs~

Cik Ezy said...

blog cik ezy ringan kot..
ekeke..
sllu2 la dtg blog saye ye..
haha

Lelord said...

hehhehehe blog akak camne lak?

sergeant keroro said...

blog kero tak berat pon T.T

Akulah Pak Lan said...

kalau eyfa cakap blog paklan berat.
Pak lan delete terus blog pak lan

Ain_ Suke Senyum said...

ain follow cini .
nak mintk tlg cument entry ni leh ?

http://zurain93.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

tq .

iPai said...

uhuhu ... yang cursor ikut tuh, buatkan susah nak tekan ..

yang snow tuh, tibe2 rasa laptop hang ... gahahaha

(berfikiran positif): komputer aku yang tak power ni .. kene upgrade n beli baru ... wahahahah

iPai said...

eyfa bz dgn kampus ke ? uhuhuh

ArulchelseA said...

blog sy berat tk kih kih kih

syashafie said...

hurm. kena check balek blog sya nih.hik3 ^^

Ahmad Haziq Azlan said...

setuju! setuju! setuju!
penat follow satu blog yang berat ni.
tajuk entri best dah.
ingat nak baca, kemudian komen.
tapi loading punya slow.
10 saat pon tak keluar apa²...
malas tunggu lama².
terus exit.
senang cerita

.m y z. said...

haha blog2 jenis macam ni memang sangat2 menguji kesabaran T__T

Abang Stalker said...

blog sy ada snow bagai..cursor pale aladin bru pas kne penggal.hrp maaf..tp x keterlaluan rite? :D

Abang Stalker said...

widget merepek xdo..yg berguna pun den xdo inikn yg merepek. *_*

Abang Stalker said...

wajib le eyfa..klu x kang x dpt le hasilnya.hahaha

shiema sufian said...

setuju !

sha my heart said...

blog saya berat x?

entri serius atau santai

Khairul D'Arena said...

alamak..blog aku macam mana ea??sebelum ni memang serabut....lepas tu dah buat ubah suai sikit...sekarang ni tak tau la masih berserabut lagi ngan widget ke tak...

Ayu Iman said...

eyfa blog iman berat tak?

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com