Monday, July 11

Hidup tanpa cita-cita

Assalamualaikum.

Eyfa rasa semua orang ada cita-cita kan? Kecil-kecil lagi dah ada cita-cita. Eyfa rasakan sebenarnya eyfa ni tak ada cita-cita pun. Maksudnya macam orang lain kan ada yang cita-cita nak jadi doktor, peguam, polis, bomba, tok kadi, tok mudim and so on.


Tapi eyfa jenis tak kisah! Asalkan kerja tu halal dah lah. "Ah lantak lah jadi apa-apa pun janji MASYUKK!"  Jangan jadi pelacur dah la kan? HAHA. Itu aje dalam kepala otak eyfa. Asalkan halal and masyukk dah la. Dulu masa sekolah rendah sampai lah sekarang asal ice-braking aje mesti ada tanya pasal cita-cita kan?


Eyfa just jawab apa yang ada dalam kepala otak. Kadang-kadang eyfa jawab cita-cita eyfa nak jadi polis, lepas tu bila cikgu lain pulak tanya, eyfa jawab lain pulak. HAHA. Lantak la situ. Janji ada jawapan ye dak? Dulu ada gak kawan eyfa tanya "Eh kau ni nak jadi apa sebenarnya? Semua kau sebut!!" HAHA! Dorang perasan rupanya. Hehe.

Btw, cita-cita korang apa? JANGAN NAK KATA NAK JADI PENYANYI! Eyfa cepuk sekor-sekor kang! Bebudak sekarang macam tu la. Asal tanya je pasal cita-cita mesti nak yang something 'Popular' ! Penyanyi lah pelakon lah pelawak lah. Lepas tu maksiat merata-rata. Dunia! Dunia!

KBAI~

26 comments :

siti kektus said...

hehe. kecik2 nak jadi cikgu. :)

kura said...

klu boleh kura nk jadi blogger POPULER. eh populer juga. kancel lah. cehh haha

Freaky said...

cita2 freaky nak jadi artis. LOL.. takpe cita2 lari daripada nyata :P

Akulah Pak Lan said...

nak kawen dengan Lisa Surihani

iPai said...

cita2 dulu nak jadi saintis ..

skrang dah nak jadi engineer dah .. yeya !!!

rara pinkmafia said...

tau takpe,buat apa lah nk jadik penyanyi.ada tenggelam imbulnya.tak yah lah.

saiazuan said...

hidup tnpa cita-cita umpama hidup tanpa jalan~

dah baca komik atwr #4?
http://eleventx.blogspot.com/2011/07/atwr-comic-4-budak-budak.html

syErAh said...

nak jadi angkasawan!nak jadi pengkaji bintang!nak jadi cikgu sains..bleh ajar pasal angkasa..haha

haha...tapi dalam mimpi je laa...huuu

ArulchelseA said...

cita2 dulu nk jd bomba..tk dpt lak..kih kih kih

☺MissNJZ☺ said...

cita cita miss dulu ade jgk la nk jd DJ radio. Sebab best. Hahaha.
Tapi minat lebey kpd ICT la.. Huhu

insyaAllah, nak jadi software engineer or programmer ke.

doakan la ye. heheheh

vampire's lovex said...

kan...budak2 sekarang memang nak pemes je... hohoho..

...Minah BluR... said...

same lah kite eyfa.. Mb pun mmg takde cite2 sehingga la msuk form5.. nak jadi doktor tpi tu pn tak yakin huhu.. lastly skunk amek chem engneer sebb fmly soh. Mb ikot je. hehe

visitme@FaTiN cOrNeR said...

haha..samalah..dulu kecik2 kjp nk jd dktor, kejp nk jadi lawyer..last2 dua2 x jd..tetiba blja akaun plak..

Akulah Pak Lan said...

Cita-cita tipu-tipu pak lan nak jadi penulis...

Abang Stalker said...

tadika nk jd saintis..

Abang Stalker said...

skola rendah nk jd pensyarah..

Abang Stalker said...

skola menengah nk jd peguam..

Abang Stalker said...

masuk U amik engineering..hajat mmg nk jd engineer.

Abang Stalker said...

finally,tercapai juga cita2 kt U tu. :) nmpk sgt masa kck2 x matang,main sebut je nk jd apa.haha

Abang Stalker said...

eyfa,nk Li tmpt abg?bole..tp abg bahagian engineering.eyfa amik apa?kt johor tau. :)

Tea said...

dulu masa skola rendah ada nk jd cikgu, saintis, polis, doktor, ahli bomba, askar. err.

Tea said...

kalau senaraikan bnyk2 ni smp esok xhbs. haha.

Tea said...

bila dh masuk skola menengah, dh timbul cita2 nk jd arkitek, engineer. and itu stay smp skg. :)

Tea said...

cuma mesti xleh nk decide yg mane 1 ohh. arkitek or engineer. suggest meh. :D

.m y z. said...

masa sekolah rendah dulu, ayah yang tolong isikan cita2 dekat profile pelajar. masa tu mmg keje2 macam cikgu, doktor, ustazah bla bla bla. haha. naik sekolah menengah konon nak jadi saintis padahal tak tau apa keje saintis tu. bunyi maca sedap and gempak je kan keje tu. haha. bila dah masuk u baru lah nampak sikit arah yang kita nak pegi. dalam kepala otak nak jadi pharmacist or dietition tapi tak tau lah kan. tunggu result UPU keluar jumaat ni. hoho cuakkkkk T__T

sergeant keroro said...

hehe, nak jadi saintis XD

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com