Friday, July 22

Jangan lah datang KL. Nanti rosak akhlak!

Assalamualaikum

Hmm. Kenapa eh bila bebudak belajar kat KL aje, kebanyakkannya mesti hancur! Eyfa tak faham lah. Kat kampung bukan main baik, ayu, sopan aje. Pakai tudung pakai baju kurung. Nak pergi kedai runcit seberang rumah pun still pakai tudung.


Tapi bila dapat sambung belajar kat KL. Perghh! Hilang semua keayuan, kesopanan, kesucian dan kesusilaan. HAHA. Ntah mana hilang eyfa pun tak tahu. Lepas tu nak belagak bukan main mengalahkan orang KL. Pening lah kepala tengok gelagat orang macam ni.


Dulu bukan main pemalu. Sekarang peragai dah macam pelacur perempuan murah pun ada. Pantang jumpa jantan menari-nari biji dia tu! Semua kau nak sapu! Lepas tu terkinja sana. Terkinja sini! Dulu pakai baju kurung pakai tudung. Sekarang? Tudung hilang, pakai short pants, pakai singlet, pakai baju siap nampak ketiak. Kalau ketiak putih xpe beb. Ni ketiak berkarat

Perghh! Sakit mata tengok! Kat KL aje dorang macam tu. Bila nak balik kampung. Menggelupur cari tudung. Aduh! Macam ni punya perangai pun ada ke weh? Eyfa dah duk perli-perli pun dorang buat bodoh aje.

Apa lah nak jadi dengan bebudak zaman sekarang. Culture shock sungguh! Kejap lagi mesti ramai terasa terutama bebudak kolej eyfa. HAHA. Kalau tak buat tak perlu terasa kan? Kalau terasa tu paham-paham sendiri lah ya. Awak datang KL nak belajar bukan nak cari jantan ya? Kesian la kat mak ayah awak sikit. Renung-renungkan dan selamat beramal.

KBAI~
*****Toyota Vios*****
*****PROTON INSPIRA*****
*****P1 4G EXCLUSIVE*****
*****CELCOM COLUMBO*****
*****DIGI IPHONE4*****

30 comments :

Tea said...

tak penah jumpa dunia luar camtu lah. culture shock terlebih sgt. ikutkan org lain elok je.

Tea said...

tu yg jadi macam2. bila masuk paper. kejadian kt KL. tp org yg buat onar, kebanyakannya dr tempat lain.

Tea said...

haishh. geli geli. (tgk gmb tu)


btw, ketiak berkarat takpayah nak tunjuk kt org. loya tekak tea wehh. to those people outside there yg perahsaan telebih tu. xDD

sergeant keroro said...

culture shock jek, jati diri tak kuat,

Tea said...

hipokrit hipokrit. takut mak bapak marah le tu tudung terbang melayang. :D

kawan tea ramai yg dok n asal KL elok je baiknya. haish2.

rara pinkmafia said...

teruknya.akk duk kl ok je.hehehe

Nurnajwa said...

Fuh, sentap habis XD

Ahmad Haziq Azlan said...

agak2 kat johor nanti jumpa tak orang macam ni

cik ayin said...

aiyakk..tau takpe..haha

syashafie said...

iman ta kuat lg kot.huhu

siti kektus said...

kadang pengaruh kawan pon boleh jadi. semua benda nak di cuba. tu yg jadi macam2. ish2.

siti kektus said...

lagi satu, salh niat. p kl mak suh belajar, tapi dia enjoy saje kejenya. sobs.

Nur Syazana Mohammed Sani said...

xsume kay budak banda macam 2 ,. ad jugak zana tengok ,. budak kampung yang lagi terok dari budak bandar ,. bukan nak cakap ap ,. nie depends pade diri sendiri kay ,.

moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana

http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/awak-d.html

Faez Rusni said...

memang pon..rami kot yang perangai macm tu..terutamanya dak u la kan..

iMBobo said...

opsss!! *terkelip2*

aima mazlan said...

dah bese jumpe org mcm tu...
btw, sy anak jati kL :)
alhamdulillah still di bwh pengawasan mama dn abah :)

amir aizat said...

lumrah alam kan,huhu

iPai said...

sebab tuh saya pon takut KL ... rasanya saya pon akan terikut sama .. uhuhuh

nana89 said...

ermm..xmampu kata pape lar..

**follow**

EYFAalias said...

@nana89

hi nana. thanks follow, but sorry. nana tak tinggalkan link. dekat profile pn xde link. if nana baca ni, nanti nana tinggalkan link okay?

kura said...

Pantang jumpa jantan menari-nari biji dia tu! - hensem ayat ni. Hahahahaha


erk. tak usah sakit hati dengan mereka. doakanlah mereka supaya mendapat pemikiran yg baik dan matang semula. ceyy haha

Izatie said...

Semua sebab influenced je . And maybe dulu hidup mcm tak bebas then once da dapat kebebasan biasalah byk benda diorang nak explore. That is life :)

oPiE iSa said...

doakan diorang dapat hidayah. memang payah nak nasihatkan orang macam tu, hati dah hati batu,
doa juga mudah mudahan kita terhindar dari sifat mazmumah tu amin..

Entri Terbaru Saya : Personaliti Berdasarkan Kuku!;
Day 12 of 30 days blog challenge..

Boleh tolong komen Sini untuk tolong saya menang GA?
Hehe..

DoodleLicious said...

memang tersangat la sakit mata nengoknye...

Kawan kite yg kampung dia kat mid valey pun relax jer dressing..

tia @ Ini Kisah Tia said...

memang culture shock kalau dah macam tu ..

SoLy SoLicious said...

kawan sy pun ramai culture shock...uuuhuhuuu~

Abang Stalker said...

ketiak berkarat!



HAHAHAHA...best sgt da tu.terbaik3!

Abang Stalker said...

betul gk ni eyfa...


mmg ramai yg dr negeri lain ble dtg je kl terkejut plk dgn budaya kl.


ptt jgn diikut.mgkn sbb kwn2 da ajak.terpengaruh la..~

Abang Stalker said...

eh,itu pic prmpn joget2 x pki coli?


HAHAHAH ;)) bru pasan.heee :D


hitamnya ehem2..malu nk sebut :P

Abang Stalker said...

abg dr kl turun johor jd org jawa lak duk mkn tempe je.


dlu x ske tempe sbb cm pahit.skrg mentah2 pun abg mkn.


kejutan budaya jgk la tu kn.tp tang permakanan la. :D

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com