Saturday, July 9

Malunya kena tegur ada cili kat gigi. HAHA!

Assalamualaikum.

Eyfa tengah tengok cerita drama kat TV3 - Dia bukan Ibuku tajuk cerita macam best aje so, layankan aje lah kan. By the way korang pernah tak kena tegur dengan sesiapa ada cili kat gigi korang? Mesti malu gila kan bila kena tegur. Lagi-lagi kena tegur dengan LELAKI kan? HAHA.

Eyfa setakat ni belum pernah la sampai kena tegur dengan kengkawan lelaki. Kawan perempuan ada lah. Masa tu tengah lepak-lepak dekat kedai makan. Dah habis makan bukan main rancak berborak. Lepas tu tetiba kawan eyfa bisik kat telinga eyfa.

"Weh! mulut cover sikit. Ada cili doe kat gigi kau!" - KAWAN
"Yeke? HAHA. Celaka sungguh! Jom toilet jap!" - EYFA

Time tu perasaan tak payah cerita lah kan. Segan ya amat! HAHA. Tapi buat muka slumber lah kan. Tak ada lah buat muka malu. Bebuat aje macam tak ada apa yang berlaku. Nasib baik cilinya tak lah besar kan. Masa dalam toilet kawan eyfa dah gelak kan eyfa terbahak-bahak.
Kurang asam jawa punya budak. Bukan main suka gelakkan orang ya? Tak apa! Tak apa. Esuk lusa jadi kat kau padan muka! HAHA. Sejak kejadian tu lepas makan aje mesti eyfa kumur. Tak pun eyfa tanya kawan eyfa "Weh! Gigi aku ada alien tak?" Lebih elok kita tanya kan daripada termalu sendiri. Hehe.

Tapi eyfa elok lagi lah kan ada cili kat gigi daripada orang lain yang malu sebab taik hidung tergantung! HAHAHAHAA. Eyfa pernah nampak ada kawan eyfa taik hidung tergantung tapi nak bagitahu segan pulak so eyfa biarkan aje. Hehe. Jahat tak eyfa? HAHA.

KBAI~

22 comments :

K said...

cili? yang tu biasa :P

p/s : taik hidung? luarbiasa XD

AZRI said...

ape sehhh

patut nya kalau pompoan tegur la malu...hehehe

taik idung tu lagi la sedih mak cik oi...memang jahat x tegur naaa

woo,tengah carik bloglist baru..sape nak di list? meh sini..

http://ping.busuk.org/view/8948

Chan said...

hahahahah! my friend coklat kat gigi, bila tegur g cover malumkn coklat lagi. =,="

najihahfara said...

kalau taik mate lagi malu huhu...

Anonymous said...

haha..
stkat ni xprnah ag la
tp nseb baik kwan yg prasan dlu..
kalo pkwe ensem yg tgur? haha, menangis air mta cili la jwbnye..he2

myzziema said...

hahahahahahahahah adoi taik idung tergantung?? haha kompem lah takde org nak tegur sbb dulu kawan ziema pun ada jugak mengalami benda ni. segan gila kot nak tegur so biar je lah XP

fara ain said...

hhhaha yg taek idung 2 x ley blah hahah

Tea Dno said...

xkira apa pun laa. konfem malu. kakaa.

aamalinaazman said...

aiyaaak! pangah smp taik hdung tegntung tu..hahaha =p

kotak bulat said...

hehehe...kb tak berni tegur kalau taik idung tergantung tu... :P

ct kektus said...

haha,
jahat ea eyfa. jgn budak tu berdendam ngan eyfa da la,


mmg malu kalau cili melekat. lagi2 time dating. huhu

Unknown said...

taik idung tergantung??hahaha..adeei..bhaya tu..buatnya masuk dlm pinggan tak ke naya..

Mr.Superman said...

hahahha..abg xpnh kne tegur la.myb sbb x gelak bkk mulut sgt.hehe ^^ tp psl taik idung trgantung tu mmg pnh jd la.bkn abg la kn,tp kwn.segan kot nk tegur.lg2 tgh mkn masa tu.loya kot tekak.hahha

Unknown said...

baru tadi MB kene tegur haha.. tapi dgn sepupu laki kecik agy huhu..
tahi hdung tergantung? pnah nmpak tapi sme la.. tak btaw pn kt die HAHAHA

Nur Syazana Mohammed Sani said...

okay ap kalau orang tegor ,. kalau xdew cape yang tegor ,. lagi ramai orang nampak :D

moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana =)

http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/blog-lambat-load.html

iPai said...

euww .. sampai taik idung tergantung macam takleh blah je ..

n cili itu memang kadang2 berlaku laa

ezy.xixii said...

msti merah muke than malu kn..
kehkehkeh...
sbb tu mls nk mkn mkanan bercili ni..
haha

yunZatie said...

hihi..kawan2 yun suke tyg gigi smbil kaver mulut kat kawan nak suh tgk da cili ke x?..klakar

cheritakhita-yuyunz.blogspot.com
singgah saya ya.

arituarini said...

tp lg malu kalau kena tgur sbb gigi ada sisa daging ayam ..kih kih kih

tia @ Ini Kisah Tia said...

hahaaa . Tia nak tergelak guling2 .. hahaa . sebab tu Tia tak makan makanan yang ada cili bila makan kat lua . hahaa . kat rumah takpe .

maaf , Tia tak perasan tak letak link .. huhuu ..
cekidaut --> Jom Check Gred Blog

me said...

HAHAHA lawak laa eyfa. ta baek ta tegur uh. sian dye malu :P

MellProps said...

kslo taik idung tergantung...malu dan trus buat2 pengsan..haha

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com