Wednesday, July 27

Dia boleh bertukar wajah!

Assalamualaikum.

Sekarang ni kalau tengok dekat facebook or laman social yang lain, kebanyakkan gambar semua taknak kalah. Mesti nak top habis. Lagi-lagi bebudak yang belajar photography ni. Eceh! Tau lah ada DSLR default mesti nak bergambar dengan DSLR. Cepuk dahi kau laju-laju baru tahu! Puii!

Kalau korang nak tahu, eyfa ni memang suka pergi blind date. Tak tahu kenapa dah memang habit. HAHA. Tak kisah la blind date dengan lelaki or perempuan kan. Tapi selalunya jumpa perempuan lah. Berkawan memang lah tak kisah macam mana rupa kan.


Tapi kekadang terkejut juga, bila dalam gambar lain. Bukan main cantik lagi. Gegebu aje. Putih melepak! Kalau gay tengok pun geram beb. Tapi bila jumpa. Perghhh! Hampeh. Rasa macam nak tergelak pun ada. Okay okay, tak baik gelakkan orang. Dosa ok. Hehehe.

Tak ada lah bukan nak kata apa. Sekarang ni makin lama makin canggih. Yang hitam boleh jadi putih, yang gemuk boleh jadi kurus, yang muka menggerutu boleh jadi licin. Itu dalam gambar ajelah. Hakikatnya? Tuan punya badan aje yang tahu. Hehhee.

Bukan lah nak mengata. Kalau nak edit pun agak-agak lah der. Jangan lah over sangat. Kalau eyfa print gambar dia dalam facebook lepas tu bandingkan dengan muka real dia. Serius lain gila. Aduhai. Tolong lah berpijak di bumi yang nyata.

Jangan la edit melampau sangat. Sikit-sikit sudah. Karang buatnya orang yang jumpa kau ada sakit perut. Kang bila jumpa kau, tak pasal-pasal tercirit dia dalam seluar terkejut tengok kau punya pasal. HAHA. Err. Motif eyfa post entry ni? Entah. Lu fikir lah sampai penat.

KBAI~

31 comments :

i'm ezza haniza said...

ni yang edit lebih ni spesis tak leh trima kenyataan ..hahaa

iPai said...

yang dalam gambar tuh macam lelaki je ..

AesyaZealous said...

hahaha tau xpe..kite tak pernah lagi blind2 ni..

ade member lelaki kite cite, die penah kena..dlm gmbr nmpak cantik, bile jumpe takde la cantik pun.lepas tu terus x contact.haha jaat tol.

fatin syahirah :) said...

agak lah. macam lawak je kan. kadang kadang rasa macam nak gelak tang tu jugak. haha

ohh, saya tek reti mengedit. jadi gambar semua ori. haha

Ahmad Haziq Azlan said...

eyfa baru blibd date ek....dalam gambar lawa....betul2 depan mata hampeh

Freaky said...

banyak camera trick je tu eyfa. hehe

Cik Ezy said...

edit la baru nmpk hot..
hot la sgt..
kehkehkeh..
edit ckit2 boleh trime ag..

aimie amalina said...

heheh
nak wat canne
deme nak test ilmu yg dme ajo tu..heheh

SoLy SoLicious said...

perghh...caner lah depa edit smpai lawa mcm 2 skali ha~

sergeant keroro said...

kawe dop reti edit gambar ni, pakai paint jah :P

Cik Aish said...

hahaha...suka gila entry ni...aish pun suka edit2 pic..tp tu la..taknak la edit melampau sampai jadi muka artis lak kan. haha sekali jumpa kang org larik lak tgk tak sama..so moralnya..nak editagak2 la..terima la muka yg ada tu dgn tabah. haha ok..peace..suka entry ni!

nadia fatihah said...

hahahah, sy pon suka edit, tapi xde la sampai berubah terus dengan muka sebenar. :P

~syue syada~ said...

den x pandai nak edit2 ni .. =.= ...so,arap2 orang x terkejut lah kot.haha

kotak bulat said...

hehehe...mmg selalu jumpe.. kwn kb pun ad..abis semua jerawat hilg dlm gmbr tau

Tea said...

ngeh3. tea xpandai edit2 nih. ;p

Tea said...

tapi memang ye pun. dalam gambar nampak lain, realiti nampak lain. see, tea punya jerawat kat dalam gambar pun macam nampak tak nampak je. haish. pentipu.

Tea said...

blind date. ngeh3. penah penah. 1st and last. till now. xDD


eh jap. blind date tu camne eh? konfius jap. >.<

Tea said...

btw gambar tu memang dasat betol. pandai sungguh edit, ishishish.

Eja Razif said...

ahahah kalau tak edit pon, mesti amik shoot yang paling rasa perfect dan upload di khalayak ramai...

sharifahzakiah said...

hahahaha nk trgelak besar baca entry ni. mmg pun, post dkt fb sminit skali gmbr baru. mntg2 lah ade DSLR. kemain lagik :P

GaRy™ said...

hahaha.... ni dah over edit ni.. hehe.. cintai la diri kita seadanya.. ^^

kaizen said...

nk sgt ke tkr jntina?? nk kiamat dah ni...

entry WW : Salah Siapa?? & Urban-or-Disaster

ArulchelseA said...

ndak tau aku mau ubah2 ni..dah hitam melekat..ubah pun ttp sama juga ni..kih kih kih

Akulah Pak Lan said...

photo editing...normal..haha

kura said...

hahaha.. normal la. edit2, baru la ramai kawan nak berkawan di laman sosial ni. gitteww! *tp aku xbuat la. letak gambar kura2 lg bagus. xmencapup lgsung kan. hahah

adan said...

selalu gak edit2 pic.. tp tadelah sampai menghilangkan keaslian gambar..

nanad said...

heh..selalu sangat jumpa..dalam gambar flawless, kenyataanya =.="

tia @ Ini Kisah Tia said...

kahkahkkk . sengal gila macam tu .. fake !

siti kektus said...

haha. mesti masa blind date eyfa dok gelak dalam hati kan?


nakal tau eyfa. ^^

Abang Stalker said...

hahaha..;))


mmg pun eyfa..dlm gmbr bkn main cun lg la.


ble abg jmp ==' sumpah x thu nk ckp apa.

Abang Stalker said...

speechless!


mke bulat sbrnya lonjong,

jerawat xde,jd ada!

taik lalat xde,jd ada!

wahhh!!anjat boboi~ o.O



serik da,xmo lg cri psgn dlm fb.menakutkn..=='

 
\\ALL RIGHT RESERVED. Copyright@ HAK MILIK AFIFAH ALIAS//
Full Designed by eyfaaliasstory.blogspot.com